Omul lui Radu Mazare a capusat statul la Festivalul Mamaia, printr-o fundatie de nunti si botezuri. Detalii inedite din dosarul in care producatorul general al TVR, Cristian Zgabercea (54 de ani), si nasul acestuia, presedintele CJ Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie. Actualul director din TVR este un apropiat al trio-ului Radu Mazare, Sorin Strutinsky si Nicusor Constantinescu. Zgabercea ar fi intocmit mai multe referate, in calitate de consilier al lui Nicusor Constantinescu, si l-ar fi ajutat pe baronul de litoral sa faca finantari nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si fundatii de casa. Prejudiciul adus constantenilor: 18,4 milioane de lei, circa 4 milioane euro. Zgabercea este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, constituire de grup infractional organizat si evaziune fiscala. O parte din fondurile CJC au fost directionate ilegal catre Fundatia Fantasio din Constanta, potrivit DNA, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Care sunt conditiile din Arestul Capitalei si ce schimbari s-ar putea produce in urma plangerii lui Rudel Obreja. Chiar daca n-a scapat de arest, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box ar putea sa le faca viata mai usoara colegilor notorii cazati zilele acestea in Arestul Central al Politiei. Instanta a decis ca fostului sportivul nu ii sunt respectate drepturile si a decis ca acest lucru trebuie schimbat. Politicienilor aflati in arestul central al Politiei, dar si arestatilor de rand li s-ar putea schimba viata dupa gratii cel putin cat vor sta in arest preventiv. Asta in urma unei decizii in premiera a magistratilor Curtii Supreme care au constatat ca fostului presedinte al Federatiei Romane de Box nu ii sunt respectate drepturile de cand se afla in detentie si au dispus ca acestuia sa i se asigure servirea mesei intr-o sala special amenajata, cu respectarea normelor de libertate aprobate prin lege, anuntaAdevarul.

Ministrul Finantelor vrea sa schimbe loteria bonurilor fiscale. Noile reguli care vor decide castigatorii. Dupa prima extragere, peste 9.100 de romani au depus la Fisc bonuri castigatoare la loteria fiscala, o tombola introdusa cu scopul de a reduce evaziunea. Acum, noul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, spune ca ar dori o "schimbare de abordare" deoarece, impartit la un numar mare de castigatori, premiul nu este la fel de atragator. La prima editie, spre exemplu, castigul este de doar 109 de lei de persoana, potrivit celor mai recente date centralizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Asadar, Finantele vor sa reorganizeze sistemul de premiere astfel incat acesta sa semene cu cel de la Loto 6/49, care functioneaza pe baza unor categorii de castig. Mai mult, pentru a "calibra" loteria bonurilor fiscale catre zone in care evaziunea este mai mare, Teodorovici propune organizarea unor extrageri lunare la care doar bonurile fiscale emise pentru un anumit tip de produse sa fie admise. Astfel, daca, spre exemplu, in luna iunie Finantele ar fi vizat comertul cu fructe si legume, castigatorii tombolei ar urma sa prezinte bonuri fiscale pentru astfel de cumparaturi in asa fel incat sa isi poata revendica premiile, informeazaGandul.

Rusia a anuntat noua politica a gazelor pentru Europa. O tara UE este victima sigura daca se opresc livrarile prin Ucraina. O amenintare mult mai concreta decat riscul unui razboi cu Rusia planeaza asupra tarilor din estul si centrul Europei: pericolul de a ramane fara gazele rusesti In vreme ce lumea se concentra la conflictul din Ucraina si la amenintarile oficialilor de la Kremlin, Rusia a facut un anunt extrem de important: cel privind modul in care se va schimba in urmatorii ani politica gazelor. Si cum gazele sunt la ora actuala una dintre cele mai importante arme ale Rusiei, dupa cum recunoscut chiar presedinte Consiliului European, acest anunt ar putea avea un impact mult mai semnificativ asupra scenei internationale decat o schimbare a liniei frontului in Donetk sau o noua vizita controversata a lui Dimitri Rogozin, scrieStirileProtv.ro.

DW: Opozitia in stil Basescu. S-a intamplat un lucru neasteptat: un ziarist a pus la indoiala dreptul constitutional al Presedintelui de a initia consultari cu partidele politice. O simpla pedanterie sau o capcana politica? Luni dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, in cadrul conferintei de presa care a urmat consultarilor cu partidele parlamentare, un ziarist l-a intrebat pe presedinte in temeiul carui articol din Constitutie initiaza el intalniri cu liderii politici. Iar ulterior, profitand de un raspuns relaxat, ziaristul a sugerat ca toate reuniunile de la Palatul Cotroceni s-ar afla "oarecum" in afara cadrului constitutional (v transcrierea conf., presidency.ro). Presedintele Klaus Iohannis l-a contrazis desigur, dar subiectul, odata lansat, a luat deja o amploare nefireasca, anuntaDeutsche Welle.

Guvernul ascunde sediul Antenei 3 la RA-APPS. Cabinetul Victor Ponta a emis, pe sest, o ordonanta de urgenta, prin care imobilele confiscate de stat pot fi transferate unor institutii de stat, inclusiv regii autonome. Ordonanta ar putea ajuta Antena 3 sa ramana in actualul sediu, platind o chirie nesemnificativa catre o regie de stat, cel mai probabil RA-APPS. In OUG 7/2015 se arata ca bunurile imobile intrate, prin confiscare, in proprietatea privata a statului pot fi transmise in domeniul public al statului si in "gestiunea" autoritatilor administratiei publice centrale, altor institutii publice de interes national, dupa caz, sau regiilor autonome de interes national. In expunerea de motive a ordonantei se explica urgenta emiterii unui astfel de act "luand in considerare necesarul de spatii pentru autoritatile administratiei publice centrale si alte institutii publice de interes national, dupa caz, sau pentru regiile autonome de interes national, in conditiile in care unele locatii actuale sunt improprii desfasurarii activitatii in conditii optime sau unele imobile au fost retrocedate in conditiile legii", informeazaEVZ.

Mituri despre Hitler: era obsedat de curatenie si a trait pana la adanci batraneti in Argentina. Cum a ajuns sa poarte mustata. Adolf Hitler are parte, mai mult ca oricine, de legende privind comportamentul, sanatatea sau originea lui. Mituri despre Hitler sustin ca fostul lider german ar fi fost nebun, ca era asexuat sau ca era atat de obsedat de igiena, incat ar fi facut dragoste cu hainele pe el, pentru a nu lua cine stie ce microbi. Romancierul Martin Amis a explicat ca Adolf Hitler era nebun si ca ar fi pastrat distanta chiar si fata de amanta sa, Eva Braun, ajungand la orgasm doar uitandu-se cum aceasta isi ridica fusta. Romanul lui Amis, "Zona de Interes" (Zone of Interest) a tratat epoca nazista, asadar scriitorul poate fi considerat un fel de specialist, documentandu-se asiduu despre acea perioada si despre Adolf Hitler. Publicatia "The Mirror" prezinta zece mituri despre Hitler, faimoase tocmai prin cat de ciudate sunt, scrieAdevarul.