In aceasta saptamana, mii de romani au traversat granita dintre Italia si Austria, in timp ce 1500 de intelectuali italieni au semnat o petitie in care condamna violentele impotriva etnicilor rromi, afirma Evz. Masinile cu numere de inmatriculare romanesti incarcate pana la refuz se indreapta ca intr-un adevarat exod spre Romania, scrie Adevarul. "Exodul" a fost provocat de decretul de expulzare a infractorilor, emis de autoritatile italiene, afirma Cotidianul. Actrita Laura Vasiliu a fost confundata de politistii italieni cu o infractoare si a fost interogata in camera de hotel, relateaza Gandul.

Mii de romani au trecut in aceasta saptamana granita dintre Italia si Austria, in masini supraaglomerate, iar 2500 de persoane au fost controlate de autoritatile italiane.

In acelasi timp, intelectualii italieni au lansat o petitie online ce intruneste 1500 de semnaturi, in care condamna violentele la adresa etniei rrome, scrie Evz.

Masinile cu numare de inmatriculare romanesti incarcate pana la refuz au parasit teritoriul italian ca intr-un adevarat exod spre Romania, surprins de agentia italiana de stiri TGcom.

Autoritatile italiene sustin ca in urma controalelor efectuate la iesirea din tara, ar fi gasit in masinile romanesti diferite obiecte furate, printre care doua scutere disparute din Milano si Brescia, un laptop sau 1280 de franci elvetieni, noteaza Adevarul.

Cotidianul relateaza ca exodul romanilor din Italia a fost generat de decretul de expulzare a infractorilor romani, emis de autoritatile italiene. Actiunile fortelor de ordine italiene au dus la arestarea altor noua romani la Roma.

Acestia au fost acuzati ca ar fi terorizat soferii din Roma si le-ar fi furat portofelele si telefoanele mobile. Arestatii au fost transferati la Penitenciarul Regina Coeli, iar politia ancheteaza inca doua femei banuite de complicitate.

Gandul prezinta in exclusivitate un interviu cu actrita romanca Laura Vasiliu, care a fost confundata de politia italiana cu o persoana banuita a face parte dintr-o retea de prostitutie.

Politistii au patruns in timpul noptii in camera de hotel din Torino a Laurei Vasiliu si au supus-o timp de o ora unui interogatoriu. Actrita lucreaza la o noua pelicula in Italia.