Un nou soc pentru Grecia: Razie in depozitele bancare ale micilor datornici. Grecia pare a fi din nou tinta unor experimente sociale. De data aceasta este randul deponentilor sa fie subiecti. Intr-un moment in care finantele publice ajung la un punct critic, iar bancilor grecesti li s-a limitat drastic accesul la banii externi, autoritatile fiscale au inceput sa intre deja in depozitele micilor datornici, scrie publicatia locala Kathimerini, preluata de Zero Hedge. Nu sunt disponibile cifre agregate, insa unui cetatean i-a fost confiscata o suma din banca pentru o datorie pe care o avea si era de numai 200 de euro. Conform grupului bancar american Citi, deja Grecia se afla sub incidenta unor masuri de control al capitalului, iar sistemul financiar din aceasta tara ar urma sa intre sub "rezolutie" dupa modelul introdus la nivel european in caz de criza sistemica a bancilor, scrie Capital.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cum a reusit o bloggerita sa ne pacaleasca timp de sase ani ca are cancer. Saptamana trecuta, bloggerita australiana Belle Gibson, care sustinea ca a invins cancerul cu ajutorul unui regim special, a confirmat ca boala ei a fost complet inventata. De atunci, internetul vuieste de zvonuri si speculatii - toata lumea incearca sa inteleaga ce a facut-o sa teasa niste minciuni atat de elaborate. Povestea pe internet a lui Gibson a inceput asa: La varsta de douazeci de ani, a fost diagnosticata cu cancer la creier in stadiu terminal si i s-au dat patru luni de trait. Dupa doua luni de chimioterapie si raze, a abandonat metodele traditionale in favoarea alternativelor holistice si a optat pentru o dieta bogata in plante, a renuntat la gluten, lactate si produse modificate genetic, scrie revista Vice.

Educatia de acasa versus educatia de la scoala. De ce opteaza parintii pentru "homeschooling". Tot mai multi parinti nemultumiti de sistemul de invatamant din Romania aleg sa-si educe copiii acasa. Chiar daca in cele mai multe dintre statele occidentale aceasta alternativa pentru scoala traditionala este o optiune legala, la noi este mai mult decat controversata. Asta pentru ca, pe de o parte, nu este reglementata de niciun fel in Legea Educatiei, iar pe de alta parte, in Constitutia Romaniei scrie ca "Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine". Directorul ARACIP, expertul in Educatie Serban Iosifescu, a explicat pentru "Adevarul" ca fenomenul de homeschooling este practic in afara legii in Romania pentru simplul motiv ca nu este clar legiferat.

Deputatul Bogdan Diaconu vrea ca "romii" sa devina din nou "tigani". Reactia a venit prompt: "Cam atat il duce mintea! Din punctul meu de vedere, despre idioti, numai de bine!" Proiectul de lege prin care deputatul Bogdan Diaconu propune revenirea la denumirea de "tigani" pentru persoanele de etnie roma a fost catalogata drept "inoportuna" de Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). In plus, Gelu Duminica, directorul executiv al Agentiei de Dezvoltare Comunitara "Impreuna", a precizat ca, in opinia sa, ideea lui Diaconu este doar o "strategie" de atragere de capital politic. "In general, daca cineva vrea sa-si faca putina campanie, mai ales din punct de vedere politic, incepe sa se lege de grupurile care sunt nepopulare in Romania", a declarat Duminica pentru gandul. "Ce putem sa zicem? Cam atat il duce mintea! In rest, din punctul meu de vedere, despre idioti, numai de bine!", a adaugat el, potrivit Gandul.info.

Catastrofa aeriana a zborului MH17. Berlinul a stiut, dar a tacut... Guvernul german cunostea riscurile legate de survolarea estului Ucrainei inaintea producerii catastrofei Boeingului companiei Malaysia Airlines, dar nu a informat companiile aeriene germane. Acuzatia provine dintr-o ancheta efectuata in comun de trei media germane. Cei 298 de pasageri si membri ai echipajului zborului MH17, din care doua treimi erau olandezi, si-au pierdut viata la 17 iulie trecut, cand avionul Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta in timp ce survola zona de razboi a estului ucrainean. Autoritatile olandeze conduc ancheta asupra cauzelor accidentului, ancheta penala asupra responsabililor catastrofei, ca si procesul de identificare a victimelor, scrie Romania libera.

Franco Nero pentru EVZ: "Ce se intampla acum pe pamant este teribil!" Invitatul special al celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti (BIFF) a fost actorul italian Franco Nero. El a acceptat invitatia pentru ca voia sa ajunga la Singureni, locul in care prietenul sau, jurnalistul Mino Damato, a infiintat un centru pentru copiii seropozitivi. "Ce se intampla acum pe pamant este teribil. Nu stiu de ce. Pare ca viata nu mai are sens in multe tari. Nu se poate sa moara atat de multi oameni. Ma gandesc la milioanele de armeni omorati de turci acum 100 de ani, evreii care au fost exterminati de nemti. Dar acum este si mai rau decat atunci.", a declarat Franco Nero pentru EVZ.ro.