Nesimtirea la volan este, in sfarsit, interzisa prin lege. Ce se va intampla cu toti soferii care-si arunca gunoiul pe geam Cei care arunca hartii, ambalaje sau mucuri de tigara pe geamurile masinilor, ori de la balcon, vor fi amendati cu 2.500 de lei. Legea a trecut de Senat si va ajunge in Camera Deputatilor. Pana atunci, orasele Romaniei se sufoca sub resturi. Reporterii PRO TV au surprins cativa concetateni pentru care strada intreaga este o scrumiera. In prezent amenda este de 500 de lei. Greu de crezut ca a achitat-o cineva. Pe viitor insa alesii vor ca cei care isi bat joc de orase si le trateaza ca pe niste containere sa plateasca amarnic. Aruncatul gunoiului pe strada sau pe spatiul public va deveni un lux pentru cei care obisnuiesc sa-l practice. Astfel, daca, sa zicem, aruncati din masina sau de la balcon un muc de tigara, gestul in sine o sa va coste nici mai mult, nici mai putin, 2.500 de lei, informeaza Stirile Pro Tv.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Scandalul "Lobby pentru Schweighofer Holzindustrie". Acuzatii si explicatiile politicienilor Seful Cancelariei Prezidentiale a cerut ajutor in Parlament pentru firma austriaca pe care ar proteja-o Klaus Iohannis. S-a intamplat acum multi ani si a fost o formalitate, explica Dan Mihalache. Pe de alta parte, Holzindustrie Schweighofer recunoaste ca a avut o intrevedere cu Klaus Iohannis acum un deceniu si nu exclude intalniri "intamplatoare" cu politicianul care ii este acum prim-consilier. Actualul consilier prezidential Dan Mihalache depune in 2008 o interpelare in Parlament, in care facea referire directa la compania austrica. "Un mare investitor, SC Schweighofer Holzindustrie Sebes, este impiedicat sa isi desfasoare activitatea in conditii normale", arata atunci Dan Mihalache. Integral pe digi24.ro.

Amenzi drastice pentru parintii care nu anunta autoritatile cand copiii lor castiga bani din activitati artistice Parintii ai caror copii urmeaza sa castige bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte sau alte activitati asemanatoare trebuie sa anunte acest lucru la serviciul public de asistenta sociala, conform unui act normativ publicat recent. Incepand de astazi, daca parintii nu respecta aceasta obligatie, pot fi sanctionati cu amenzi de pana la 5.000 de lei. Prevederile referitoare la prestarea de catre copii a activitatilor remunerate sunt incluse in Hotararea Guvernului nr. 75/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 115 din 13 februarie si se aplica de la data publicarii. Totodata, in actul normativ este stabilit ca prevederile referitoare la amenzi se aplica dupa 90 de zile de la intrarea in vigoare a acestuia, adica din data de 14 mai, informeaza Gandul.

Care este partea nevazuta a reducerii TVA In goana dupa economii la buget care sa justifice scaderea diferitelor taxe si care sa dea impresia excedentelor bugetare, Guvernul a amputat masiv in ultimii ani investitiile publice. Atentionarea a fost facuta ieri de catre Consiliul Fiscal intr-o opinie formulata privind reducerea TVA la alimente de la 1 iunie. Lucrari de autostrazi sau de modernizare a drumurilor nationale blocate cu lunile, proiecte de realizare a unor noi unitati energetice hidro sau nucleare despre care se vorbeste an de an, mai ales cu ocazia vizitelor externe ale guvernantilor, dar care in fapt nu avanseaza deloc, retele de irigatii a caror lungime scade an de an in loc sa creasca, perdele forestiere existente doar pe hartie, astfel poate fi descrisa Romania ultimilor ani din punct de vedere a investitiilor publice. Cu greu pot fi vazute progrese in dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale sau energetice, iar impresia de tara incremenita este confirmata de statistici, anunta Romania Libera.

ISIS foloseste metode de controlare a creierului pentru recrutarea adolescentilor Presa a anuntat ca cel putin 1 600 de persoane din Marea Britanie au plecat sa se alature Statului Islamic. Unele dintre ei sunt adolescenti si adolescente din familii stabile si fericite. Deci ce ii face pe acesti recruti sa lase totul in urma si sa se arunce intr-o lume a conflictului si brutalitatii? De cele mai multe ori, dedicarea extrema fata de califat pare brusca si surprinzatoare pentru prietenii lor si membrii familiilor. Ideea e ca nu-i convinge doar campania online. Loialitatea nu are legatura atat cu violenta extrema, apocaliptica a grupari ISIS, cat cu tehnicile persuasive avansate, similare cu cele ale cultelor din Children of God, Heaven's Gate si The People's Temple, scrie Vice.com.

Concurenta: Proiectul privind inchiderea supermarketurilor in weekend poate conduce la discriminare intre diverse forme de comert Consumatorii romani prefera sa-si faca aprovizionarea cu alimente in weekend de la supermarket, iar proiectul legislativ care ar inchide magazinele mari duminica si in sarbatorile legale ar conduce la discriminare, intervenind in raporturile concurentiale dintre comertul modern si cel traditional, a transmis Consiliul Concurentei, la solicitarea RealitateaBucuresti.ro. Concurenta a precizat ca, potrivit studiului comandat de Consiliul Concurentei in cadrul anchetei sectoriale pe piata comertului cu amanuntul, a reiesit ca, in general, consumatorii sunt mai satisfacuti de magazinele de format mare decat de cele de format mic iar produsele achizitionate din supermarketuri sunt diferite de cele cumparate din magazinele traditionale.

Moldova revine la tactica de guvernare a lui Voronin. Un cetatean roman a fost expulzat! Relatiile diplomatice moldo-romane au fost zdruncinate din nou, dupa 6 ani de la caderea regimului comunist in Republica Moldova. Autoritatile de la Chisinau l-au expulzat miercuri seara pe cetateanul roman George Simion, liderul platformei unioniste "Actiunea 2012". Acesta este acuzat ca ar pune in pericol securitatea nationala a Moldovei. Sambata, 16 mai, "Actiunea 2012", are planificat un miting la care se asteapta o prezenta masiva a basarabenilor nemultumiti de guvernarea corupta, care compromite parcursul european al Moldovei. Actiunea are scopul de a aminti si despre implinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turca din 16 mai 1812. George Simion urma sa conduca manifestatia. Miercuri seara, insa, el a fost retinut de organele de forta si escortat pana la frontiera cu Romania, fiind anuntat ca este "indezirabil" in Moldova, scrie Deutsche Welle.

Raport: Proportia tinerilor care isi "beau mintile" a crescut ingrijorator. Romanii beau de doua ori mai mult alcool decat e indicat Fenomenul "binge drinking" - consumarea rapida a unor cantitati mari de alcool a devenit un fenomen "ingrijorator" in randul tinerilor , se arata intr-un raport al OECD. In Romania, 7,5% din persoanele peste 15 ani practica bautul sportiv, arata un raport din 2010. In timp ce consumul mediu de alcool a inregistrat in general o usoara scadere in ultimii 20 de ani in tarile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltate Economica (OECD), "consumul excesiv" de alcool in randul tinerilor creste, conform raportului citat de Agerpres, scrie Adevarul.