Adrian Nastase, "mirat" ca i s-a retras viza de SUA: "Ti-ai terminat mandatul, nu mai esti util, pa!" Adrian Nastase s-a declarat "mirat" de motivul pentru care i s-a retras viza pentru SUA, comentand ca nu si-a imaginat ca aceasta chestiune a pixurilor din campania electorala din Romania poate sa fie o chestiune atat de importanta in Statele Unite". El sustine ca a primit o scrisoare din partea consulului american chiar inainte de condamnarea sa definitiva. "Ti-ai terminat mandatul, nu mai esti util, pa ! Deci, asta este mesajul care a aparut din acea scrisoare. Nu stiu, se temeau americanii ca voi merge si voi organiza actiuni teroriste acolo", a comentat fostul premier, scrie Gandul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Primari cu pantalonii in vine: enciclopedia aventurilor sexuale ale edililor Dupa ani intregi de tacere, in care ajunsese sa aiba cosmaruri si sa planga noptile, un fost consilier de la primaria din Mirsani, Dolj, s-a hotarat, saptamana trecuta, sa-l dea in vileag pe edilul comunei. Devastat, Constantin Turla, a dezvaluit ca un alt Constantin, Ghencioiu, nimeni altul decat primarul, il punea sa-i faca hand-joburi. Consilierul se conforma, insa n-o facea deloc cu inima impacata si nici macar cu toata mana, ci folosea, scarbit, doar doua degete ca sa-i satisfaca dorintele primarului. "Ce era sa fac? Era primarul meu, nu puteam sa-l refuz!", isi justifica Turla actiunile, in urma cu cateva zile, informeaza Vice.

Stratfor: Lupta dintre Occident si Est pentru Balcani Rusia, Turcia si Occidentul au cu totii un singur rival in Balcani: instabilitatea politica. Situata la confluenta a trei imperii istorice, fasia de pamant dintre Marea Mediteraneana si Marea Neagra a fost de mult timp in centrul competitiei dintre marile puteri mondiale. Acum este un punct ce cauzeaza un impas in relatiile dintre Rusia si Occident. Acum, cand ambele parti incearca sa-si cumpere influenta prin investitiile si proiectele energetice, la care se alatura si Turcia care incearca sa tina pasul, provocarile politice interne ameninta sa submineze eforturile externe de a dezvolta si a modela regiunea. Odata ce marile puteri isi folosesc capacitatea financiara si politica pentru a castiga influenta in Balcani, guvernele locale slabe vor continua sa balanseze intre concurenti, scrie Adevarul.

Prizonierii teroristilor care au rapit un roman in Burkina Faso au statut de sclavi. "Pentru a ramane viu, am evitat sa vorbesc cu ei" Al-Mourabitoune, gruparea terorista care sustine ca l-a rapit pe Iulian Ghergut, este una dintre cele mai dure organizatii islamiste. Prizonierii sunt umiliti uneori ca niste sclavi pentru a le reaminti strainilor despre faptul ca populatia de culoare a fost pana secolul trecut in robie in unele zone de pe glob onstanteanul George Iachim, unul dintre cei patru romani prizonieri care au scapat de gruparerea terorista Al-Mourabitoune in urma cu doi ani, in atacul organizatiei din Algeria, isi aminteste ca membrii gruparii erau foarte duri. "Nu conta de unde erai si habar nu aveau de Romania", a declarat acesta pentru EVZ.

Cat te costa sa te declari falit Cei care nu-si vor mai putea achita datoriile din cauze independente de ei vor putea sa apeleze la Legea insolventei persoanelor fizice, punandu-si bunurile la adapost timp de 5 ani. Conditia - sa plateasca un administrator judiciar, care le va aproba cheltuielile. Legea insolventei persoanelor fizice a intrat la Biroul Permanent al Senatului in 2009, dar abia zilele trecute a fost aprobata de Camera Deputatilor. Scandalul creditelor in franci elvetieni a obligat politicienii sa adopte o lege pe care piata o cerea demult, dar careia lumea bancara i s-a opus din rasputeri. Motivul - impactul aplicarii acestei legi asupra portofoliilor de credite ale bancilor ajunge la 3,5 miliarde lei, conform presedintelui executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu. Dar ca sa te declari falit te costa, scrie Romania Libera.

Alocatia pentru copii: un drept sau o forma de asistenta sociala? Alocatia unica pentru copii ascunde sub aparenta uniformitatii ei o situatie inechitabila. Problema alocatiei pentru copii atinge numeroase puncte sensibile. Din acest motiv dezbaterea este blocata, caci prea putini si-au asumat riscul de a pune la indoiala valabilitatea masurii. Miercuri, in Camera Deputatilor a fost, la finele votului, un fel de sarbatoare nationala. Presedinta PNL, Alina Gorghiu, a sosit festiv la microfon ca sa nu se uite ca liberalii detin paternitatea amendamentului, dar admitand totusi colaborarea guvernului, iar premierul Ponta nu a lipsit nici el, preocupat sa nu cedeze intregul merit opozitiei, scrie Deutsche Welle.

Inceputul voievodatului lui Ponta Alegerea lui Victor Ponta ca presedinte al PSD in 2010 a fost orchestrata de baronii "batrani" din partid care i-au aruncat atunci la gunoi pe Mircea Geoana si Cristian Diaconescu. Alegerea a fost gandita pentru ca ei sa isi poata pastra puterea si sa nu riste reaparitia unui politician experimentat precum Nastase care le-ar submina influenta. Astazi, la 5 ani de la acel moment, Ponta i-a ingropat, pas cu pas, pe toti aceia care l-au girat. Mult mai experimentat decat credea majoritatea, abil si incredibil de pervers, Victor Ponta a identificat cea mai mare problema pentru consolidarea sa, in leadershipul PSD. Oricine ar fi fost ales presedinte in 2010 era automat subjugat influentei baronilor din Vrancea, Constanta, Iasi, Gorj sau Teleorman. Ponta a realizat repede ca intr-un fel sau altul acestia trebuie neutralizati. PSDul era singurul partid din Romania care nu isi urma spasit si neconditionat liderul si in care fiecare baron in parte avea mai multa putere singur decat insusi presedintele partidului. Toti au ajuns, rand pe rand, victimele vicleniei lui Ponta, scrie Adevarul.