Avocata Antenelor i-a denuntat in instanta pe Camelia Voiculescu si iubitul ei. Patru martori au fost audiati la termenul de ieri in cazul de santaj dintre Antena Group si RCS&RDS. Cea mai importanta declaratie a fost data de avocata Raluca Puscas, fosta sefa a Departamentului Juridic al Antena Group. Ea a precizat in fata judecatorului ca Sorin Alexandrescu i-a aratat un contract incheiat intre SC Bodu SRL, firma lui Dumitru Dragomir, si RCS&RDS. Declaratia: "In aceeasi zi m-am intalnit cu Sorin Alexandrescu si cu Camelia Voiculescu, care mi-au cerut sa redactez si sa cer un punct de vedere de la cele doua firme cu referire la contractul dintre ele. Solicitarile au fost transmise din partea 'Jurnalului National', ziarul urmand sa publice o ancheta pe acest subiect. Am trimis scrisorile printr-un sofer. Raspunsurile de la Dumitru Dragomir si de la RCS le-am transmis lui Sorin Alexandrescu", potrivit EVZ.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: nu Iohannis, cine? Si daca nu acum, cand? Calitatea unui lider rezida in capacitatea sa de a se adecva comandamentelor timpului. De a-si ajuta natiunea sa-si castige pariurile cu istoria, unindu-se. Pe unii ii orbeste soarele. Pe altii, in momente de impas, ii pocneste o apatie maladiva. Pe Stalin bunaoara, cel atacat de Hitler in ciuda pactului Ribbentrop-Molotov. Dupa 22 iunie 1941, dictatorul sovietic a cazut si a ramas, zile in sir, in prostratie. Nu toti liderii se pot repezi intr-un zgarie-nori aflat in flacari, stand sa implodeze, sa ingroape sub el mii de concetateni atacati de teroristi, spre a-si galvaniza populatia, a o ajuta sa-si invinga frica si sa puna umarul sa lichideze, impreuna, un pericol mortal. A facut-o Rudolf Giuliani, primarul de exceptie care si-a sfidat cancerul, spaima si moartea, spre a-i incuraja pe new-yorkezii sai, imortalizat fiind de Oriana Fallaci, in "Furia si mandria", scrie Deutsche Welle.

Razboiul hibrid al puterii cu Justitia. Dincolo de atacul la adresa sefelor DNA si ICCJ, batalia declansata de presedintele Senatului are si un alt palier: modificarea legislatiei in materia arestului preventiv. Tariceanu ii solicita lui Klaus Iohannis sa se alature Parlamentului, "fara rezerve", in demersul de a modifica Codul Penal si pe cel de Procedura Penala, in sensul eliminarii arestului preventiv pentru infractiunile comise fara violenta si a inlocuirii "suspiciunii rezonabile cu indicii temeinice", ca preconditie pentru punerea in miscare a actiunii penale. Practic, pentru propaganda majoritatii, Rarinca este dovada vie ca nu doar politicienii pot avea probleme, iar folosirea acesteia e o buna ocazie de a-i convinge pe cetatenii obisnuiti, scrie Romania libera.

Mogulii contraataca! Culisele obstructiilor puse DNA de sistemul politico-economic. A doua suspendare a lui Basescu, cea din 2012, a venit cu aceleasi suspiciuni despre desfiintarea DNA, dar institutia a ramas neatinsa. "Astazi suntem mult mai aproape de ireversibil", crede Macovei, consvinsa ca, in continuare, "politicienii nu se lasa". Sub semnatura lui Serban Nicolae, fostul sef al Comisiei care analiza la Cotroceni dosarele ministrilor in mandatul lui Ion Iliescu, o propunere de schimbare a Codului de Procedura Penala, deja votata in Senat, este la un pas de a scapa coruptii de catuse. O alta, a Codului Penal, scoate parlamentarii din zona conflictului de interese. Partidele voteaza, dar dau vina pe indivizi. "E simplu sa vii si sa spui ca sunt parlamentari care fac amendamente, dar parlamentarii apartin unui partid. Constat ca daca anchetele DNA n-ar fi ajuns in anumite zone, n-ar fi exista preocupare sa modifice Codul Penal. Poate este o coincidenta", spune Laura Coduta Kovesi, actualul sef al DNA, scrie Adevarul.

Campioni la marinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele Romaniei. Catalin Adam are 15 ani si e cel mai mare copil al lui Radu si al Irinei Adam. Are trei frati mai mici, tot baieti, de 13, de 6 si de 3 ani. Intreaga familie locuieste inghesuita intr-o casa cu doua camere din satul Piatra din judetul Olt. Asezat pe un pat acoperit de o patura inflorata, Catalin imi povesteste ca cel mai mult isi doreste sa isi ia permis de conducere. Cand o sa fie mare vrea sa se faca sofer si i-ar placea sa aiba masina lui. Il intreb daca stie sa scrie si sa citeasca, pentru ca fara carte nu are cum sa treaca examenul auto. Catalin, care e in clasa a VI-a la scoala din sat, da din cap oarecum nesigur. Stie, dar nu prea bine, asa si-asa. Adolescentul de 15 ani nu are acasa o masa pe care sa scrie. Uneori isi face teme in pat, alteori la scoala. Cele doua paturi joase, dintre care unul e sprijinit pe bucati din beton, sunt toata mobila camerei in care stam. Nu exista dulapuri: oamenii isi tin hainele in saci de rafie ingramaditi pe langa paturi. Pe jos e pamant, iar peretii goi neizolati, din caramida spoita in alb, sunt impodobiti cu postere adunate de prin supermarketuri care fac reclama la peste congelat, la cafea si la bere, scrie Great News.

Cristian Tudor Popescu: Unde esti, Simona? Nr. 3 mondial s-a comportat ca o jucatoare de locul 80-90. Lipsita de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca in somn, fara sa incerce sa inteleaga ce joaca croata si ce-ar fi avut ea de facut. Infrangerea asta poarta in ea mai mult rau decat meciul pierdut si scorul. Pare ca dintr-odata, Simonei Halep i-a cazut armura fermecata care o apara de aproape doi ani, si a ramas in fata ochilor nostri o fata debusolata si vulnerabila cum am vazut atatea... Ma ingrozesc la gandul eforturilor pe plan psihic pe care le are de facut acum pentru a iesi din groapa de incredere. Si nu cred ca o poate escalada singura, scrie CT Popescu in editorialul sau din Gandul.

Analiza Stratfor. Europa trece prin doua crize simultan: viitorul Uniunii Europene si definirea granitelor cu Rusia. Europa trece prin doua crize interconectate, noteaza Geroge Friedman, presedintele platformei Stratfor, intr-o analiza despre starea continentului european. Prima dintre ele este a Uniunii Europene, iar cea de-a doua consta in structura strategica a Europei in relatie cu Rusia. Prima criza europeana despre care atrage atentia George Friedman este clatinarea blocului european, care a inceput ca un sistem de integrare economica, dar care intentiona sa fie mai mult decat atat: o institutie care ar da nastere la europeni. Distinctiile nationale dintre statele europene s-au dovedit destabilizatoare, scrie Adevarul.