Unul dintre veteranii Radio Cluj, Vasile Luca, a fost dat afara, ieri, de conducerea Radiodifuziunii Romane. Luca este cel care a scos la lumina angajarea "pe pile" a lui Debreczeni Hajnal - consiliera de presa al presedintelui UDMR - si a formulat, in urma cu doua luni, o plangere penala la DNA. El a avut curajul sa arate ca protejata UDMR a fost angajata studioului in acte, in mod ilegal, incasand un salaru nesimtit de 9.000 de lei pe luna si fara sa presteze niciun serviciu. Drept consecinta, conducerea Radiodifuziunii Romane a reusit sa "inventeze" un motiv pentru a-l da afara pe Vasile Luca, dupa 25 de ani de munca la postul de radio, scrie Ziar de Cluj.

“Ieri mi s-a desfacut contractul de munca, incalcandu-se legislatia si dreptul la aparare. Motivul invocat a fost acela ca am avut o colaborare cu Agro TV, in conditiile in care Agro TV redifuzeaza materialele mele, iar colaborarea s-a incheiat in urma cu opt luni. Comisia nu poate sanctiona decat abateri avute in ultimele sase luni”, a explicat Vasile Luca, pentru Ziar de Cluj.

Veteranul Radio Cluj arata ca a avut, pana acum, aprobarea conducerii pentru colaborarea cu Agro TV, insa nu s-a tinut cont de acest fapt.

"In motivarea comisiei de disciplina se arata ca am fost concediat 'pentru grave abateri de imagine' pe care le-am produs in colaborarea mea. Bineinteles ca in uma cu un an jumate, cand aveam aprobarea conducerii, nu produceam grave abateri de imagine, dar dupa ce am facut plangere pentru ca cei de la Bucuresti si de la Cluj au furat bani - pentru ca asta au facut in cazul lui Debreczeni Hajnal - automat s-au trezit ca eu trebuie sa fiu sanctionat".

Sanctiunea s-a aplicat treptat: in urma cu doua saptamani a fost penalizat cu 10% din salariu, iar apoi I s-a desfacut contractul de munca.

Vasile Luca este hotarat sa actioneze in judecata decizia Radiodifuzunii Romane si este convins ca va castiga procesul.

Comisia de disciplina a fost formata din redactorul- sef adjunct de la Targu Mures, o persoana de la Resurse Umane si un consilier juridic.

integral pe Ziar de Cluj