Participare sub orice critica a Romaniei la cea mai importanta expozitie mondiala. Desi este poate cel mai mare eveniment international de prezentare a potentialului economic al unei tari, Romania are una dintre cele mai slabe prezente. Numarul vizitatorilor este jumatate fata de ceea ce se estimase. Executivul, prin Ministerul de Externe, a gasit doar 3,6 milioane de euro pentru standul ce va reprezinta, timp de sase luni, Romania la Expo Milano, cea mai mica suma la nivelul tuturor statelor din Uniune. Chiar si cu acesti bani puteam face o "figura frumoasa". Multi dintre cei care au vizitat standul Romaniei s-au plans insa de oferta slaba si chiar de aspectul neingrijit al standului, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Romania, condamnata la CEDO in cazul fostului deputat Mihail Boldea. Motivul: conditiile proaste de detentie. Romania a fost condamnata la CEDO pentru conditiile din penitenciare in nu mai putin de 20 de dosare, printre care si cel al fostului deputat Mihail Boldea. Cuantumul total al despagubirilor acordate este de aproape 170.000 de euro, fostul parlamentar revenindu-i 4.200 de euro daune morale. Mihail Boldea a reclamat Romania la CEDO in 2012, pentru conditiile proaste din Penitenciarul Galati si arestul Politiei din Galati. Este vorba de suprapopularea celulei de detentie in anumite perioade, accesul insuficient la miscare in curte, toalete neseparate de restul celulei, lipsa ventilatiei, a luminii naturale si conditiile precare de igiena, anuntaGandul.

PNL il ataca pe Ponta la "dosarul" Rompetrol. Opozitia cere conducerii Camerei Deputatilor infiintarea unei comisii de ancheta pe tema datoriei Rompetrol. Este vorba atat de cei 380 de milioane de dolari "stersi" de Guvernul Ponta, cat si de neindeplinirea mult-vehiculatului angajament privind crearea unui fond de investitii de 1 miliard de dolari. Cererea de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta este semnata de 95 de membri ai grupurilor PNL, PC-PLR, Democrat-Popular (fostii oameni ai lui Dan Diaconescu) si Partidul Social Romanesc (fostii social-democrati, stransi in jurul lui Mircea Geoana). Potrivit prim-vicepresedintelui PNL Andreea Paul, comisia ar trebui sa verifice daca Executivul "a respectat si a aparat interesele nationale in ceea ce priveste recuperarea a aproape 600 milioane de dolari datorie din partea companiei Rompetrol". Printre intrebarile la care Parlamentul ar trebui sa gaseasca raspuns se numara si "cum au votat reprezentantii statului cand s-a luat decizia intrarii in insolventa", respectiv "care sunt companiile care vor beneficia de acelasi mecanism de stergere a datoriilor?". Parlamentarii opozitiei ar mai dori ca verificarea sa includa toate donatiile si sponsorizarile realizate de Rompetrol Group N.V. in perioada 2012-2015, precum si daca au fost indeplinite obligatiile fiscale, informeazaRomania Libera.

"Am vrut sa ies la pensie, dar nu s-a prezentat nimeni sa-mi ia locul". Romania mai are medici doar pentru jumatate din tara. Romania poate ajunge in cativa ani o tara in care mai toti medicii vor fi la varsta pensionarii. Cei tineri pleaca in strainatate sau in sistemul privat, in timp ce, in spitalele de stat, bolnavii sunt ingrijiti de doctori care trebuiau sa iasa demult la pensie. Peste 20 la suta din totalul medicilor au peste 60 de ani, iar fara ei multe sectii s-ar inchide. Copiii bolnavi din Zimnicea, dar si din alte 10 comune invecinate, sunt tratati de singurul pediatru din zona. Este o doctorita iesita la pensie anul trecut, care a ramas sa lucreze si chiar sa faca si 7 garzi pe luna ca sa nu se desfiinteze sectia de pediatrie, scrieStirileProtv.ro.

Transbucegi 2015 - Cand se deschide circulatia rutiera si cand vor fi finalizate lucrarile de modernizare. Transbucegi sau Drumul Babelor este unul dintre cele mai frumoase din Romania, alaturi de Transfagarasan, Transalpina sau Transrarau. Circulatia va fi deschisa oficial in 2016, pentru ca in prezent se fac lucrari de modernizare. rumul Babelor asigura accesul in Muntii Bucegi, la Babe si Sfinx, si este format din trei tronsoane. Momentan se poate circula, cu restrictii, dar cei care se aventureaza trebuie sa stie ca exista portiuni neasfaltate si alunecari de teren in unele zone. Se lucreaza la modernizare si la oprirea alunecarilor de teren. Presedintele Consiliului Judetean Dambovita Adrian Tutuianu a explicat pentruRealitateaBucuresticare sunt tronsoanele, in ce stadiu sunt investitiile si cand va fi deschis circulatiei rutiere.

DW: Superbia parlamentarului inegal. Cum se vede ca s-a defectat democratia in Romania? Iata o intrebare la care e destul de lesne de raspuns, chiar fara sa se faca recurs la exemplul fraudarii referendumului de demitere a lui Traian Basescu. Am cautat joi dimineata mult, incercand in disperare sa gasesc o stire buna. Sau mai multe. Unele, capabile sa remonteze intrucatva starea de spirit a celor demoralizati, intre altele, de cascada infectelor decizii luate in ultima vreme de majoritatea parlamentara de la Bucuresti. Care, dupa ce l-a aparat de justitie pe penalul suprem (in prelungirea hotararii anterioare de a scapa de justitie si mana lui dreapta) s-a autorasplatit. Si-a autoacordat recent cu insolenta totala dreptul la pensii speciale. Si aud ca ar umbla, concomitent, prin proxima modificare a legii lobby-ului, sa-si dea liber la trafic de influenta. Ca asemenea modificari de legi se realizeaza in genere pe sest, precum de pilda in martea neagra, ca si in mai toate reeditarile ei, se intelege de la sine. Dar modul adoptarii nesimtitelor decizii nu constituie in context problema principala, informeazaDeutsche Welle.

Are Donald Trump destui bani sa cumpere presedintia Americii? Donald Trump coboara din cer pe o scara rulanta. In fata lui: sotia lui, Melania - postura informerciala, dinti infomerciali, pielea fina ca staniolul, privirea impenetrabila a cuiva plictisit care poarta pantofi mult mai scumpi decat tine. In jurul lor: femei in delir, cu dintii strambi isi cauta aparatele foto; barbati cu tunsori proaste, in pantaloni scurti si tricouri cu masuri nepotrivite le fac poze cu telefoanele. Dedesubtul lor: camere, telefoane, oameni care stau pe podea si scriu in carnetele. Tavi cu inghetata care se topeste. Sticle de apa la trei dolari. Toate blondele din lume. Barbati care beau cafea ieftina. Femei vopsite intre doua varste. Femei mai in varsta imbracate in poliester. Toate persoanele din sectiunea VIP arata fie ca un derivat al lui Trump, fie ca genul de femeie cu care s-ar casatori Trump, scrieVice.com.