Targul de Carte Gaudeamus, incheiat ieri, a avut cei mai multi vizitatori inregistrat vreodata in Romania la un targ de carte -96.000, dar si vanzari-record, relateaza Evenimentul Zilei.

Acest numar-record de vizitatori este cu atat mai surprinzator cu cat la aceasta editie s-a platit, pentru prima data, un bilet de intrare in valoare de 3 lei.

Editura Humanitas declara vanzari de peste 3 miliarde jumatate de lei vechi. Cele mai intrebate titluri au fost „Fara cap si fara coada. Roman rotund”, a lui Mihai Gainusa, „Despre seductie”, a lui Gabriel Liiceanu, si „Mi-e rau la cap, ma doare mintea”, cu noile perle de tranzitie adunate de Radu Paraschivescu.

Pentru Curtea Veche vanzarile au fost mai mari cu 20% fata de anul trecut, in timp ce Polirom spune ca are vanzari mai mari cu 70% fata de anul trecut.

Cele mai ravnite carti ale targului sunt seria de autor Ernest Hemingway, de la Polirom si „Istoria uratului” de la RAO, ingrijita de Umberto Eco. Trofeul Presei, la sectiunea publicatii a fost acordat ziarului “Evenimentul zilei”.