Dosarul "Pensii ilegale". Cum se dadea spaga la psihiatru pentru a fi internat fictiv la azilul de nebuni. 11 persoane perfect sanatoase au fost internate fictiv intr-un spital de psihiatrie. Asta pentru a indeplini conditiile de incadrare in grad de invaliditate ca sa poata iesi la pensie pe caz de boala. Cei 11 bolnavi inchipuiti ar fi stat in spital 488 de zile, iar statul - prin Fondul National Unic de Asigurari Sociale si de Sanatate- a decontat, in medie, 215 lei/ zi/ pacient, aproximativ 104.920 de lei. Acestea sunt primele date din cea mai recenta ancheta din sistemul medical de la Laboratorul de Sanatate Mintala Pitesti, realizata de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General. Timp de doua luni, anchetatorii au monitorizat, cu ajutorul ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA), cu mandat de la judecator, birourile a doi doctori. Procurorii i-au filmat pe medici, dar si pe asistentele lor, cum primeau si imparteau mita de la pacienti pentru emiterea unor diverse acte medicale. Psihiatrul Valerian Azamfire (60 de ani)- din cadrul Laboratorului de Sanatate Mintala Pitesti, si asistenta medicala Eleonora Stoicescu (63 de ani) au fost retinuti, ieri, de procurori, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Fiscul ia la puricat veniturile mari nedeclarate de romani. Vor fi urmarite "persoanele fizice cu risc fiscal". ANAF pregateste o structura interna care se va ocupa de persoanele fizice cu risc fiscal si va investiga diferentele dintre cheltuielile afisate si veniturile declarate ale contribuabililor. Citeste mai mult: adev.ro/nqggu1 Directia Verificari Fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care acum se ocupa inclusiv de romanii cu averi mari, va avea in componenta o noua structura, numita Directia Persoane Fizice cu Risc Fiscal, au declarat pentru "Adevarul"surse oficiale din cadrul ANAF. "Extindem programul de asigurare a conformarii la plata taxelor si impozitelor administrate de ANAF si catre alte persoane fizice care realizeaza venituri mari si care prezinta risc fiscal semnificativ", au precizat sursele noastre, anuntaAdevarul.

Cum s-ar putea alege Ponta cu un nou dosar penal disjuns din ancheta DNA impotriva lui Sebastian Ghita. DNA sustine ca Ghita a "spalat" aproape 130 de milioane de lei prin firmele sale, bani provenind din fonduri publice si pe care ulterior i-a folosit in finantarea campaniei sale electorale din 2012, dar si a premierului Victor Ponta, in 2014. DNA arata ca Ghita controleaza prin interpusi 54 de firme si ca o parte din acestea au fost folosite pentru spalarea banilor. In 2012, Ghita ar fi cumparat materiale electorale, inclusiv tigai, pentru a mitui alegatorii sa-l voteze deputat. In 2014, Ghita ar fi platit 350.000 de euro pentru campania electorala a lui Ponta din Republica Moldova. Ghita a primit astazi interdictia de parasi Ploiestiul si de a-si exercita functia de deputat, ca parte a controlului judiciar, informeazaGandul.

Batalia pentru SIE, testul majoritatii parlamentare. Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, ieri, pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Propunerea sefului statului scindeaza coalitia majoritara: UNPR o sustine, in timp ce PSD este impotriva. Daca Parlamentul va fi de acord cu propunerea presedintelui, Ungureanu va reveni la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), pe care l-a condus intre 2007 si 2012. Mihai Razvan Ungureanu este consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis si prim-vicepresedinte PNL. Serviciul secret este condus interimar de directorul adjunct Silviu Predoiu, dupa ce Teodor Melescanu a demisionat din fruntea SIE, pe 22 septembrie 2014. Nominalizarea lui Ungureanu pentru sefia SIE era o intentie mai veche a sefului statului, dar a venit in contextul in care Guvernul este condus interimar de Gabriel Oprea (UNPR), in timp ce premierul Victor Ponta (PSD) se afla la un spital in Turcia, dupa o operatie la genunchi. Marti, Oprea a jucat un rol important in trecerea prin Parlament a Strategiei Nationale de Aparare propusa de presedintele Klaus Iohannis, blocand tentativa de boicot a PSD si ALDE. De altfel, Oprea a afirmat, marti seara, ca sprijina propunerea lui Iohannis pentru sefia SIE, indiferent de cine va fi cel nominalizat, scrieRomania Libera.

Alesii vor pensii speciale si pentru angajatii din Parlament. Suma pe care ar incasa-o un functionar dupa 14 ani de munca. Dupa ce si-au votat pensii speciale, care pot ajunge si la 1.000 de euro pe luna, alesii se ingrijesc acum si de batranetile subalternilor. Functionarii publici de la Parlament ar putea beneficia si ei de pensii speciale, care pot ajunge la 80 la suta din media veniturilor realizate in ultimul an dinaintea pensionarii. Initiatorul legii este deputatul PSD Anghel Stanciu, acelasi care a avut ideea pensiilor speciale pentru parlamentari, anuntaStirileProtv.ro.

DW: De la "Moldova - povestea de succes a UE" pana la "o mare dezamagire" e un singur pas. Justitia moldoveneasca este o dezamagire pentru Uniunea Europeana, chiar daca tara este condusa de un presedinte care a lucrat toata viata in sistemul judiciar. In perioada presedintiei acestuia, justitia a fost acaparta de clanuri oligarhice, iar investitorii straini si-au inchis afacerile si s-au retras din tara, denuntand coruptia, presiunile din partea autoritatilor si instabilitatea legislatiei. Dupa o criza politica care a durat cativa ani, judecatorul Nicolae Timofti a fost votat de Parlament in functia de presedinte al Republicii Moldova la 16 martie 2012. Cateva zile mai tarziu, el a jurat, cu mana pe Constitutie, ca-si va darui "toata puterea si priceperea propasirii Republicii Moldova", sa respecte Constitutia si legile tarii, sa apere democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Moldovei. Iar in discursul de inaugurare a spus ca vrea "ca fiecare cetatean sa poata spune ca este fericit" si a recunoscut ca Moldova "are mai multi prieteni ca oricand", informeazaDeutsche Welle.