Rezultatele alegerilor de duminica au declansat conflicte interne in majoritatea partidelor.

Romania libera relateaza scandalurile izbucnite in PRM, PSD, PNL si PD, partide nemultumite ne numarul de procente obtinute, care incearca sa analizeze situatia si sa-i sanctioneze pe cei responsabili de ea. Se insista in special pe faptul ca PSD a obtinut cel mai mic procent din istoria partidului, iar PD, desi a castigat alegerile, se astepta sa obtina un procent mai mare.

Jurnalul National caracterizeaza situatia politica de dupa alegeri ca fiind un scandal din care nimeni nu are de castigat, "o galceava a unei victorii fara invingatori".

Pe de alta parte, atat Evenimentul Zilei, cat si Cotidianul insista asupra implicatiei baronilor locali in alegeri. Conform acestora, baroni locali precum Marian Oprisan (PSD), Sorin Frunzaverde (PD) si Gheorghe Stefan (PLD) au avut un rol decisiv in victoria partidelor lor.

Totodata, lideri "de vitrina", precum reformatorii PSD de la Cluj sau primarul Nechita de la Iasi nu au reusit sa mobilizeze masele pantru a obtine voturi, relateaza Cotidianul. In pus,

Evenimentul Zilei ofera drept contraexemplu procentul obtinut de taranisti in Timisoara. Desi in urma cu 3 ani, acestia obtineau 27% din voturile pentru alegerile locale, acum PNTCD nu a obtinut decat 6% din voturile electoratului in Timisoara.