Aflat in Spania, in delegatia care-l insoteste pe presedintele Basescu in vizita oficiala, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a incalcat din nou protocolul diplomatic, continuand seria gafelor diplomatice, relateaza Cotidianul.

Dupa intilnirea dezastruasa cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, si gafa cu privire la trimiterea infractorilor in desert, Cioroianu uimeste din nou. In timpul ceremonialului de primire ministrul i s-a adresat regelui Juan Carlos intr-un limbaj colocvial. „Good point, good, good point“, i-a spus Cioroianu suveranului, imediat dupa ce i-a fost prezentat. Expresia folosita de Cioroianu s-ar traduce prin bine lovit sau bine tintit. In plus, ministrul nostru de Externe a continuat facindu-i regelui Juan Carlos semnul OK.

Cotidianul mentioneaza ca gestul lui Cioroianu este cu atit mai neobisnuit cu cit protocolul casei regale spaniole este foarte strict si riguros. Acesta prevede ca, atunci cind membrul unei delegatii ii este prezentat regelui, acesta nu trebuie decit sa incline usor capul in semn de respect.