Dispare stampila: persoanele fizice si unele persoane juridice vor scapa de obligatia de a stampila documentele depuse la institutii Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat si entitatile fara personalitate juridica ar putea scapa in curand de obligatia de a aplica stampila pe documentele depuse la institutiile statului, potrivit unui proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice (MFP). Stiri pe aceeasi tema Stampila va disparea si in Romania, dar Republica Moldova ne-a luat-o ... ANAF atrage atentia asupra unei tentative de frauda mascata sub forma ... Fiscul a marit colectarile din TVA si impozite, adunand 96 de miliarde... MFP a publicat un proiect de ordonanta de Guvern care prevede eliminarea obligativitatii folosirii stampilei pentru documentele depuse la institutiile si autoritatile statului, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Victoria Nuland, despre "cancerul" coruptiei din Balcani si Europa de Est: "Deschide vulnerabilitati pe care statele petrolifere si extremistii le exploateaza" Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat ca fenomenul coruptiei din Balcani si din Europa Centrala si de Est ramane o problema care slabeste democratiile, creste somajul si tulburarile civile, deschizand vulnerabilitati pe care autocratii, statele petrolifere si extremistii le exploateaza. Ea a mai spus ca SUA colaboreaza cu Romania pentru a-i pregati pe procurori sa investigheze si sa trimita in judecata cazurile de coruptie, informeaza Gandul.

Au inceput reparatiile la vila presedintelui Iohannis Timp de 10 ani, nimeni n-a adus in discutie ideea ca vila ar avea probleme. Incet, dar sigur, lucrarile la Vila Lac 3 au inceput. Desi e imposibil sa ajungi la aceasta cladire, o poarta impunatoare de metal iti sta in cale si nu ai cum sa treci dincolo, ieri, un muncitor si-a facut aparitia in zona. Echipat cu salopeta, papuci in picioare si sapca rosie pe cap, omul a intrat in curte fara nici o problema. Semn ca era "de-al casei". Saptamana trecuta, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, vorbea, intr-o postare pe Facebook, despre faptul ca se vor investi doua milioane de euro in vila lui Iohannis. "Dorinta de parvenire l-a facut pe papagal sa solicite modificari si dotari care vor depasi doua milioane euro la Vila Lac 3. Ce-o sa ne distram cand se va afla public ca nu se mai poate aloca toata suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar ca vila nu are montate usile, geamurile, dusurile si wc-urile, scrie EVZ.

Moscova acuza SUA ca pregateste un atac atomic pe teritoriul Rusiei Rusia a condamnat un test nuclear efectuat recent de armata americana, acuzand Statele Unite si NATO ca examineaza posibilitatea lansarii unui atac atomic pe teritoriul rus din tari est-europene, informeaza Mediafax. Fortele Aeriene americane au efectuat pe 1 iulie un test militar in Desertul Nevada, lansand o bomba nucleara inactiva dintr-un avion de vanatoare F-15E in Poligonul Tonopah. Dispozitivul nuclear testat - B61-12 - a fost creat in timpul Razboiului Rece, iar acum este parte a unui program de prelungire a duratei de utilizare, a comunicat Pentagonul, conform Romania Libera.

De ce toate religiile lumii pedepsesc femeile la ciclu Postul nu e singurul lucru la care nu au acces femeie in perioada magica a lunii; rugaciunile de cinci zile sunt interzise, la fel si cititul Coranului sau intrarea in moschee, asta in functie de persoana pe care o intrebi. Orice tip de sangerare pangareste "puritatea" necesara pentru slujbe, chiar daca e vorba de o simpla taietura. Restrictiile religioase la care sunt supuse femeile lunar nu se gasesc doar in islam. Exista sau au existat restrictii impuse femeilor la menstruatie, din cauza credintei, in aproapeorice religie importanta de la sintoism la iudaism, la crestinism si zoroastrianism. Internetul da pe afara de femei din diverse ramuri religioase care intreaba disperate daca pot participa la inmormantari, pot coace paine, pot sa mureze legume, sa citeasca Scriptura sau sa-si atinga partenerii cand sunt la menstruatie. Integral pe Vice.com.

Cine si in ce masura profita de ieftinirea medicamentelor. Efectele constatate dupa doua saptamani de cand s-au ieftinit Anuntata cu surle si trambite, ieftinirea medicamentelor, care a intrat in vigoare la 1 iulie, nu se resimte in buzunarul pacientilor. In schimb, la doua saptamani de la implementarea masurii, piata farmaceutica se reasaza, iar problemele de aprovizionare cu medicamente nu mai sunt la fel de acute ca lunile trecute, cand bolnavii se plimbau de la farmacie la farmacie in speranta ca vor reusi sa intre in posesia tratamentului prescris de doctori. Insa, in aceste doua saptamani, farmaciile au fost luate "la puricat" de autoritati, care au facut controale inopinate si au somat lanturile farmaceutice care nu intrasera in legalitate. Farmacistii se plang ca sunt pe pierdere, pentru ca sunt nevoiti sa-si vanda produsele de pe stoc la noile preturi, reduse, scrie Adevarul.

Masinaria antidemocratica la lucru Masinariei dezinformatoare a Kremlinului nicio minciuna nu i se prea prea sfruntata sau prea ridicola, daca e in stare sa le dea o mana de ajutor agentilor de influenta ai ideologilor Rusiei neoimperiale sa-si amplifice peste tot in Europa zvonita, starnind dezacorduri, litigii si invrajbiri cat mai virulente. Spre a se atrage atentia asupra unei soparle utile in acest sens, in ciuda gaunoseniei, deriziunii si stupizeniei modului in care a fost imbracata ca prezumtiva "stire", una, desigur, imposibil de verificat, in retelele de socializare se anunta, pompieristic, "bombe". Care ar urma, chipurile, "sa zguduie lumea", scrie Deutsche Welle.