Presa aduce in prim-plan erorile sistemului medical. Evenimentul Zilei lanseaza camapnia "Spitalul dauneaza grav sanatatii", in care isi propune sa scrie despre romani care au fost victime ale sistemului medical din Romania. In editia de joi este prezentat cazul a sapte oameni operati de cataracta de acelasi medic, care au facut complicatii grave. In unele cazuri, aceste complicatii au dus chiar la pierdera ochilor.

In plus, Evenimentul Zilei relateaza ca medicii rezidenti vor sa plece din tara din cauza conditiilor mizere oferite medicilor incepatori. Acestia sustin ca salariul nu este suficient pentru un trai decent si ca posturile bune se obtin "pe pile".

Comisia Europeana reproseaza statului roman ca nu respecta legislatia europeana din domeniul telecomunicatiilor, pentru ca sistemul 112 nu permite localizarea apelurilor ce provin din retelele de telefonie mobila. Operatorul sistemului national 112, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), sustine ca aparatura institutiei permite localizarea oricarui apel, dar ca sistemul functioneaza deocamdata doar pentru retelele de telefonie fixa, informeaza Romani Libera. Aceasta situatie poate avea repercursiuni grave in cazul unor accidente sau alte situatii de urgena.

Autoritatile medicale tin ascunse serviciile gratuite de care romanii, acum cetateni comunitari, se pot bucura in UE. Astfel se fac economii la buget pe seama bolnavilor, sustine Cotidianul. Este vorba despre documentul prin care cei ce nu pot primi la timp tratament medical in Romania pot beneficia de servicii medicale in strainatate, platite de statul roman. De fapt, exista 16 asemenea formulare, in virtutea carora romanii pot beneficia de asistenta medicala gratuita in Europa, in functie de diversele situatii in care s-ar putea afla.. Cotidianul prezinta cele mai importante servicii care pot fi accesate prin intermediul acestor formulare. Autoritatile medicale romane, cele care in final deconteaza aceste servicii, au preferat sa tina ascunse aceste documente in spatele unei pagini de Internet.