A inceput sezonul nuntilor romilor din Timisoara: masinile eclipseaza miresele. Explicatia specialistilor: "Isi demonstreaza statutul si puterea" Timisoara traieste din plin sezonul "nuntilor tiganesti". In aceasta perioada, zeci de familii de romi foarte bogati vin acasa din Occident, pentru a participa la sarbatori importante pentru ei. Piesele de rezistenta sunt masinile etalate pe strazi. Romii bogati, numiti in Timisoara si "tigani de matase", marea lor majoritate cetateni germani, francezi, spanioli, italieni, belgieni sau ai altor state occidentale, revin acasa in perioda verii. Vin pentru asa numitul "sezon al nuntilor", in care bulibasii isi casatoresc fiii si fiicele. Este si momentul din in care rivalitatea dintre familiile de romi este reglata prin etalarea bogatiilor. Multi cetateni, reprezentanti ai majoritati, sunt deranjati de nuntile lor, dar in special de luxul aratat, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Un director si un consilier din Primaria Sectorului 1, retinuti pentru luare de mita Directorul executiv adjunct al Directiei Inspectie din Primaria Sectorului 1 si un consilier al primarului au fost retinuti de DNA Ploiesti pentru luare de mita, fiind acuzati ca au primit intre 15.000 euro si 70.000 euro pentru a dispune intocmirea proceselor verbale de receptie a unor lucrari. Razvan-Mihai Iordan, la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent consilier al primarului Sectorului 1, si Dan Toma, la data faptelor sef birou, ulterior director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, functie detinuta si in prezent, au fost retinuti, joi, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Ploiesti pentru doua, respectiv trei infractiuni de luare de mita, informeaza Gandul.

ANAF ia cu asalt grupele de risc Manelistii, camatarii, politicienii, dar si vedetele din showbiz, grupati de Fisc in diferite grupuri de risc, vor fi luati la verificari. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) le va controla veniturile, sursa de provenienta a acestora, dar si cheltuielile. Pentru inceput: 313 dosare. Fiscul a inceput programul de verificare a persoanelor cu venituri mari care prezinta risc fiscal ridicat, cu 313 dosare, de care se ocupa 60 de inspectori. Pornind de la cele 14,3 milioane de persoane care obtin venituri impozabile, ANAF a aplicat un prim filtru, selectand aproape 300.000 pentru esantionul semnificativ supus analizei de risc, anunta Romania Libera.

Cum a fost devalizata Herculane, "Statiunea Imparatilor" Intr-un sfert de secol, una din statiunile renumite la nivel european a ajuns o ruina. Interesele imobiliare si coruptia din administratia locala au facut ca hotelurile din Baile Herculane sa fie evitate de turisti. Arestarea primarului din Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, pentru ca ar fi vandut unui om de afaceri, la preturi subevaluate, un imobil din oras apartinand municipalitatii, arata modul in care a fost gestionat, de-a lungul timpului, un oras supranumit odinioara "locul tineretii fara batranete si al vietii fara de boala", scrie EVZ.

Imigrantii pot fi urmatorii tapi ispasitori pentru problemele romanilor ipocriti Desi toate tarile vecine de la sud si vest se dau de ceasul mortii din cauza imigrantilor, pana acum la noi a fost o liniste odihnitoare pe subiectul acesta. Sunt romanii mai toleranti cu imigrantii? Da de unde, avem si noi cel putin la fel de multi politicieni si jurnalisti isterici care sa puna mana sa construiasca ziduri impotriva imigrantilor ca cele din Ungaria sau Bulgaria. Dar pentru ca pe moment valul de imigranti ne evita, ai nostri stau malc, ba chiar au decenta sa critice planurile anti-imigratie ale vecinilor. Cat ne mai putem astepta sa mai dureze pana cand unii sau altii se vor inflama pe subiectul acesta? Probabil cateva luni, in functie de cat mai rezista rutele de traficanti de persoane din Serbia si Macedonia. Daca iarna e grea, s-ar putea sa dureze cam pana la primavara, pana cand discursul nationalist va aparea o data cu primii ghiocei si primii imigranti, scrie Vice.

Cat valoreaza viata unui roman? Sentinta nedreapta a unor judecatori din Milano a indignat Italia. Autoritatile romane tac Vasile Patru a decedat in octombrie 2007, dupa ce a fost lovit de un camion in localitatea italiana Barletta din sudul Italiei. Dosarul accidentului a ajuns la instantele din regiunea Lombardia, situata in nordul tarii, pentru ca acolo este sediul companiei de asigurari a soferului de camion. In decizia initiala, Tribunalul din Milano stabilise despagubiri in valoare de 210.000 de euro pentru familia romanului, dupa o reducere cu 50% pentru ca barbatul a fost considerat coresponsabil de accident, dat fiind ca se afla pe marginea carosabilului in momentul impactului. Insa, in 24 iulie, Curtea de Apel din Milano a dispus reducerea valorii daunelor cu 30%, argumentand ca sotia si copiii romanului traiesc in Romania, unde nivelul de trai este mai scazut decat cel din Italia. Cazul ar putea ajunge la Curtea Constitutionala din Italia, dar autoritatile romane nu au avut, pana acum, nicio reactie. Mai multe organizatii nonguvernamentale din Italia, dar si jurnalisti au criticat decizia unei instante din Milano care a redus daunele pentru moartea unui cetatean roman, pe motiv ca nivelul de trai din tara de rezidenta, adica din Romania, este mai scazut decat cel din Italia, scrie Adevarul.

Bomba venita din paradis "Proiectul Manhattan" a fost o demonstratie de forta aproape la fel de costisitoare ca si aselenizarea. Peste 125.000 de persoane au lucrat cu ardoare pentru a construi prima bomba atomica inaintea germanilor. Nimeni dintre cei implicati nu a fost macinat de indoieli. Nimeni nu stie cat de des a strabatut Robert Oppenheimer drumul dintre Santa Fe si Los Alamos. Este una din cele mai frumoase rute din statul american New Mexiko, una insotita de un peisaj spectaculos. Oppenheimer a sperat ca acest peisaj ii va inspira pe oamenii de stiinta implicati. Los Alamos este un paradis si, simultan, locul de unde a venit prima arma de distrugere in masa. In acest loc idilic, Robert Oppenheimer a condus asa-numitul "Proiect Manhattan", planul prin care presedintele american Franklin D. Roosevelt dorea sa castige cursa inarmarii nucleare inaintea Germaniei lui Hitler, scrie Deutsche Welle.