Dezvoltarea, subminata de lupta pentru voturi. Armata de experti care s-a aliniat sa lupte impotriva scaderii taxelor nu combate la fel de dur cresterea iresponsabila a salariilor. Ce sanse are Romania daca repeta periodic modelul deja verificat al subdezvoltarii? Codul fiscal a adunat pasiuni de neinteles, de la un moment dat. Experti in economie, sefi de institutii, Banca Nationala si politruci netalentati au ars Codul fiscal in piata publica. In schimb, licitatia cu strigare pentru marirea salariilor, condusa de la Palatul Victoria, nu a mai fost atat de vocal combatuta. De ce s-au opus cu indarjire unei legi bune pentru economie, dar privesc cu resemnare potopul de cereri si de promisiuni de lefuri mai mari? Integral in Capital.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Raspunsul sefului Companiei de Autostrazi cand e intrebat daca se ia spaga in CNADNR: "Pornim de la premisa ca acolo unde omul atinge banul exista tentatia". Confruntat cu acuzatii din partea unor angajati ulterior suspendati, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, admite, intr-un interviu acordat Gandul, ca in companie exista oameni care fura, "sa nu ne ferim de verb", dar spune ca in acest an au fost efectuate 458 de actiuni de verificare, iar pentru opt persoane au fost facute plangeri penale ce au ajuns la DIICOT. "Pornim de la premisa ca acolo unde omul atinge banul exista tentatia", spune el. Continuarea in Gandul.

Statele nationale europene in pragul schimbarii. Numarul mare de refugiati va afecta viata cotidiana a europenilor. Si traditiile lor. Din fericire, traditiile sunt si ele flexibile, crede Kersten Knipp. Cand oameni care nu se cunosc si care nu au mai nimic in comun vor sa se apropie unii de ceilalti, trebuie sa gaseasca o cale de a face acest lucru. Insa cei mai multi prefera sa traiasca in medii familiare. Tot ce depaseste cadrul familiei, satului, provinciei lor pare foarte, foarte indepartat. Un comentariu Deutsche Welle.

Mesajul unei doctorite care a parasit sistemul medical romanesc pentru Anglia: "Nu e nicio placere sa lucrezi pe bani putini, nerespectat, haituit, hulit". Ioana Iftimie Nastase, o doctorita din Romania care lucreaza in Marea Britanie, a publicat pe pagina personala de Facebook un mesaj dur despre sistemul de sanatate romanesc si despre motivele care ii determina pe tinerii medici sa aleaga sa profeseze in afara tarii, potrivit Adevarul.

"Dosarul Rarinca", turnesolul din mainile magistratilor. Argumente pro si contra. Achitarea care a dat peste cap sistemul judiciar. Procesul Marianei Rarinca, femeia care a stat inchisa sase luni, dupa care a fost achitata definitiv, este departe de final. Judecatorii prin mainile carora a trecut acest caz se "bat" in motivari, iar comentatorii media se pronunta pe caz in numele libertatii de exprimare. In acest timp, CSM cere incetarea proceselor televizate, scrie EVZ.

Ce ascunde demisia lui Alexis Tsipras. In ziua in care s-a acordat Greciei prima transa dintr-un al treilea ajutor financiar ce va ajunge pana la 86 de miliarde de euro, premierul Greciei Alexis Tsipras a anuntat ca isi da demisia impreuna cu tot Guvernul si convoaca alegeri anticipate, in contextul impasului politic. Poporul grec este epuizat de austeritate si de politicienii care, din punctul lor de vedere, au "vandut tara" creditorilor, noteaza Adevarul.

Scenele haotice care "sfasie sufletul UE". Dupa Germania, si Italia vorbeste despre o "rupere" a Spatiului Schengen. Peste 3.500 de oameni, in majoritate sirieni, se indreapta spre vestul Europei, dupa ce au reusit sa treaca din Grecia in Macedonia. Dupa zeci de ore petrecute in ploaie, pe camp, nici barierele metalice, nici trupele speciale ale politiei macedonene nu i-au mai putut opri pe refugiatii disperati. Pe de alta parte, 4000 de imigranti au fost salvati numai sambata din Mediterana, intr-o vasta operatiunea in largul coastelor libiene, anunta StirileProTv.