Cei 77 de olimpici internationali au fost ieri premiati de ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in cadrul unei manifestari festive la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, relateaza Romania libera.

Au fost premiati elevii romani care la olimpiadele internationale si concursurile regionale de matematica,biologie, filosofie, chimie, fizica, informatica, astronomie, limba latina si limba romana din 2007 au obtinut medalii de aur, argint si bronz, dar si mentiuni.

De asemenea, au fost premiati si cei 93 de profesori care i-au pregatit pe elevi, precum si scolile din care provin. Liceul cu cei mai multi premiati a fost Liceului International de Informatica din Bucuresti, care a avut destul de multi elevi premiati.

Valoarea totala a premiilor acordate de catre MEdCT olimpicilor internationali, profesorilor si scolilor a fost de aproape un milion de lei. Premiile au fost indexate in acest an si au valori diferite, in functie de medalia obtinuta, intre 2000 si 9750 de lei. Pentru profesori s-a decis sa se acorde un singur premiu, in valoarea cea mai mare prevazuta pentru unul dintre elevii lor premiati, precizeaza Romania libera.