Intr-un moment in care intreaga lume vorbeste despre drama refugiatilor din calea razboiului, un reportaj Europa Fm scoate la lumina o drama nestiuta a romanilor refugiati din calea saraciei: povestea trista a romanilor din Italia si Spania care nu au bani sa isi ingroape mortii. Romanii care nu au cel putin 4 mii euro pentru a-si ingropa apropiatii ajung la mila publica. Trupurile neinsufletite ale celor dragi raman cu lunile in morgile spitalelor, pana ce autoritatile locale ii ingroapa in cimitirele lor, din propriile fonduri publice.

Oficial, nimeni nu stie exact cati romani au ajuns in morgile, crematoriile si cimitirele din strainatate, fara ca nimeni sa le mai poata plange la capatai. Si asta pentru ca autoritatile locale nu tin cont de nationalitatea celor morti atunci cand raporteaza decesele.

Neoficial, sunt mii.

Potrivit datelor comunicate Europa FM de Ministerul de Externe, in Italia si Spania au murit din 2014 pana astazi peste 850 de romani, dintre care aproape 300 doar anul acesta. Atentie! Sunt contabilizati doar cei care apeleaza la ambasada si la consulate.

Un reportaj EuropaFm.