Misteriosul aparat de bruiaj al lui Sorin Oprescu. Sursele EVZ au precizat, insa, ca respectivul dispozitiv a fost ridicat de la fata locului si este un aparat electronic, dotat cu patru antene. Reamintim ca in referatul procurorilor prin care se propunea arestarea primarului Capitalei, un denuntator povesteste ca "intr-un foisor aflat in curtea imobilului de la Ciolpani se afla un aparat de aproximativ 100x75 cm in care sunt obligati sa isi lase telefoanele mobile atunci cand discuta in foisor. Despre acest aparat, (.....) i-a spus ca ar bruia semnalul telefoanelor, astfel incat sa nu fie interceptate". Imediat dupa arestarea edilului, avocatii acestuia au sustinut ca la perchezitia locuintei care a urmat in dimineata zilei de duminica, aparatul de bruiaj nu a fost gasit in foisorul primarului, scrie EVZ.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: De ce sunt primiti imigrantii in Germania cu pancarte, iar din Europa sunt izgoniti. Memoria selectiva le joaca feste multora. Cand erorile ei sunt individuale mai treaca mearga. De rau e cand inadecvarile istorice sunt cultivate de elite si prin ele angajeza natiuni intregi. Atunci e amenintata si UE. La Munchen nou-venitilor li se intind flori, la Frankfurt ursuleti de plus, iar la Berlin li se exhiba pancarte cu urari multicolore de bun venit. Din prim-planul vietii publice au disparut orice mentiuni, aluzii si referinte la dificultatile de integrare intampinate de segmente largi ale primelor generatii ale imigratiei musulmane din Germania, riscand sa potenteze greutatea absorbtiei noilor refugiati, spune Deutche Welle, citat de Adevarul.

Cum scufunda DNA elita corupta. Campania anticoruptie care se desfasoara de cativa ani in Romania fascineaza opinia publica, inclusiv pe cea europeana. Tot mai multi jurnalisti occidentali au venit la Bucuresti in ultima vreme, pentru a relata despre condamnarile neasteptate ale unor nume importante de pe scena politica romaneasca. Directia Nationala Anticoruptie a inregistrat mai multe premiere pentru justitia locala: intaiul ministru condamnat in timp ce se afla in functie (Relu Fenechiu), primul fost prim-ministru condamnat (Adrian Nastase), primul premier in exercitiu pus sub urmarire penala (Victor Ponta), primul primar al Capitalei urmarit penal si arestat preventiv in timpul mandatului (Sorin Oprescu) sau trei moguli cu tentacule la varful statului trimisi dupa gratii (Sorin Ovidiu Vintu, Dan Voiculescu si Ioan Niculae), scrie Romania libera.

Basescu si Oprea se reevalueaza reciproc. Este posibila o alianta UNPR-PMP? Cum comenteaza analistii. Fostul presedinte Traian Basescu s-a intalnit la inceputul acestei saptamani cu vicepremierul Gabriel Oprea, au declarat surse politice pentru "Adevarul". Intalnirea ar fi avut loc la restaurantul MAI, in zona Stirbei Voda, in apropierea sediului DNA. Fostul presedinte Traian Basescu nici nu confirma, dar nici nu infirma cu toata gura intalnirea cu Gabriel Oprea. Aceleasi surse politice sustin ca vicepremierul Gabriel Oprea i-a propus fostului presedinte fuziunea dintre UNPR si PMP, in perspectiva alegerilor de anul viitor. Planul celor doi politiceni vizeaza mai intai alegerile locale de anul viitor, care sunt vazute ca un antrenament pentru parlamentarele din toamna, scrie Adevarul.

Ce lasa in urma Sorin Oprescu: Mizele ascunse ale cursei pentru Primaria Capitalei. Desi Sorin Oprescu a anuntat ca nu demisioneaza, sperand, probabil, o solutionare cat mai rapida a dosarului de luare de mita in care este implicat, alaturi de alti angajati ai primariei, este greu de crezut ca va reusi sa impuna imaginea de haituit al justitiei, de martir pentru bunastarea bucurestenilor. Aceasta solutie ar fi, probabil, singura care sa convinga electoratul si sa-i acorde o noua sansa. In acelasi timp, chiar daca arestul preventiv a confirmat sperantele pline de blesteme ale inamicilor sai, politici sau nu, perceptia publica nu a afectat mai mult PSD-ul decat personajul public Oprescu, scrie realitateabucuresti.ro.

Aura Blanita, "agenta sub acoperire" din Vaslui. I-a sedus si jefuit pe doctorul Farmatu si pe Napoleon din Obor. Un celebru chirurg din Iasi a cazut in plasa unei femei care l-a abordat frontal, i-a sucit mintile si l-a facut sa creada ca este o politista in misiune. A luat-o de nevasta, iar ea ar fi fugit cu 20.000 de euro. Femeia venit la Bucuresti si l-a sedus pe Napoleon Piciorus, dandu-se ofiter BCCO. Si pe el l-a usurat de bunuri. Aura Blanita l-a agatat pe medicul Lucian Farmatu in 2011. Au socializat mai multe zile pe Facebook. Apoi, femeia si-a facut aparitia la Spitalul de Pneumologie din Iasi, unde lucra medicul. Chirurgul se afla in operatie, avand un pacient cu mai multe plagi, trimis de la Vaslui, oras din care, intamplator, este si Aura Blanita. Scenariul s-a potrivit perfect, scriu jurnalistii de la 7est. A spus ca este ofiter de politie trimis la Iasi, ca sa ancheteze accidentul in care a fost implicat pacientul, scrie EVZ.ro.