De ce a devenit Germania pamantul fagaduintei pentru refugiati. Indiferent de unde provin refugiatii care ajung in Europa, ei au o singura destinatie: Germania. De unde vine mirajul Germaniei? Explicatiile expertilor sunt simple: nemtii au cea mai buna lege a azilului din UE. Pe langa haine, mancare si medicamente, statul german le mai asigura azilantilor si 140 de euro pe luna de persoana. Sunt insa germanii pregatiti sa primeasca un val si mai mare de refugiati? Analistii arata ca tara nu poate face fata unui val mai mare de migranti decat cel de acum. Cu toate ca nu e prima data cand Germania se confrunta cu o criza a migratiei, de aceasta data lucrurile stau diferit. Integral in Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Elevii din Romania se pregatesc de prima zi de scoala. Cat au platit de fapt parintii pe manualele "oferite gratuit de stat". Cu ghiozdanele pline, copiii vor porni luni in prima zi de scoala. Parintii au dat o groaza de bani pe rechizite, ca sa ii faca pe cei mici sa prinda drag de scoala, iar acesta este doar inceputul. Cei mai multi dintre ei trebuie sa pregateasca sa le cumpere si manuale, chiar daca, teoretic, acestea ar trebui primite la clasa. In anul scolar 2015 - 2016 sunt inscrisi peste 3 milioane de elevi si prescolari. Un material Stirile Pro Tv.

Liviu Dragnea: "Klaus Iohannis mai are inca timp sa devina presedintele Romaniei. Cred si sper ca Victor Ponta sa ramana premier pana in 2016". Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune ca vorbeste in fiecare zi cu premierul Victor Ponta, iar relatiile dintre ei nu s-au schimbat. Dragnea a explicat de ce Ponta nu l-a sustinut pe el la sefia partidului, ci pe Rovana Plumb. Un interviu cu Liviu Dragnea in EVZ.

Exodul refugiatilor. Germania si Cehia reintroduc controale la granite. Reactiile oficialilor europeni. Criza imigrantilor suspenda, cel putin temporar, functionarea Spatiului Schengen. Germania a anuntat ca reintroduce controalele la granita cu Austria, iar la putin timp distanta, un anunt similar a venit si din partea Cehiei. Reactiile au fost imediate - in timp ce seful Comisiei Europene spune ca reluarea verificarilor la frontiere demonstreaza ca e nevoie urgenta sa se aplice cotele obligatorii, Slovacia, care respinge cotele impuse, acuza Germania de santaj. Continuarea pe Digi24.ro.

Esaloanele doi si trei ale puterii, macinate de coruptie. Dosarele premierului Ponta, primarului general Oprescu sau ale unor baroni locali capteaza intreaga atentie publica. Dar, flagelul coruptiei nu a atins doar prima linie a guvernarii sau a administratiilor locale, dupa cum arata anchetele DNA, care au inceput sa devoaleze tot mai mult din afacerile necurate ale celor numiti pe criterii politice. Sub avalansa de dosare deschise pe numele unor "pesti mari", aproape ca scapa neobservate informatiile despre "ispravile" unor secretari de stat, sefi de directii si autoritati guvernamentale, unele cu rol important tocmai in buna gestionare a banului public. Integral in Romania Libera.

Refugiatii ocolesc Bulgaria. Intr-un "manual al refugiatului" realizat in lumea araba, Bulgaria este pe locul intai intre tarile care ar trebui evitate de imigranti. Cauzele sunt islamofobia si rasismul. Peste zece mii de oameni din tarile arabe au ajuns in Bulgaria, odata cu primul val de refugiati, in 2013-2014. Multi dintre acestia povestesc ca au fost rau tratati de catre autoritatile bulgare, dar si de catre populatie. Nu putini bulgari sunt convinsi ca refugiatii exagereaza gravitatea faptelor intamplate, pentru a obtine cat mai repede permisiunea de a ajunge in tarile din vest, noteaza Deutsche Welle.

Zona "Bratara mortii", Estul salbatic al Bucurestiului. Povesti horror dintr-o lume a saraciei, a mizeriei, a groazei: "Du-te, fa, dupa ei si zi-le sa-ti dea bani!" Un bucurestean care traieste intr-una dintre cele mai rau famate zone ale Capitalei a declansat o veritabila gherila digitala impotriva vecinilor sai certati cu legea, dar si impotriva autoritatilor care asista pasive la domnia faradelegii. Reporterii Adevarul au mers in zona botezata "Bratara Mortii" din Sectorul 3. In spatele unor blocuri atent varuite de autoritati, la marginea Bucurestiului, acolo unde nu multi sunt cei care se incumeta sa paseasca dupa lasarea serii, traiesc cateva sute de oameni rupti de realitate. Unii au locuinte improvizate si propriile reguli, altii conduc masini de lux fara sa duca grija zilei de maine. Contrastele sunt uriase, insa, toti sunt prinsi in acelasi joc. Un reportaj Adevarul.