Sa facem un tur al celebrei nave de spionaj sovietice, care tocmai este de vanzare pentru 25,5 milioane de dolari. Pentru cei care cauta sa detina o bucata de istorie, celebra nava-spion sovietica La Sultana este acum de vanzare la un pret de peste 25,5 milioane de dolari. In plus fata de eleganta sa pura, La Sultana are un trecut fascinant., scrie portalul de stiri Business Insider. Potrivit publicatiei The Telegraph, Uniunea Sovietica a inscris aparent La Sultana in categoria navelor de cercetare in 1970. Cu toate acestea, in cea mai mare parte a timpului, nava La Sultana a fost folosita pentru a spiona SUA si Marea Britanie in timpul Razboiului Rece. Nava a fost construita Initial in 1961 in Bulgaria, si a folosit pentru transportul pasagerilor pe Marea Neagra, inainte de transformarea ei intr-o nava-spion a Uniunii Sovietice, scrie Capital.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Varianta integrala a inregistrarilor din dosarul "Santaj la Mircea Basescu". "Eu nu pot sa va ajut cu altceva. Du-te si angajeaza avocat ca lumea". Lucrurile se complica in dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de procurori ca ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa ii dea o sentinta mai usoara lui Bercea. Inregistrarile efectuate de ofiterii DNA Constanta, desi sunt depuse la dosar, aflandu- se si in posesia partilor implicate in proces, au aparut in spatiul public, fiind oferite ca "exclusivitate". Scoase din context, imaginile arata "vinovatia" lui Mircea Basescu. De altfel, dupa aparitia imaginilor, avocatul Pavel Abraham nu s-a ferit sa sugereze ca DNA-ul ar fi aranjat flagrantul "pentru a induce in eroare autoritatile judiciare", potrivit EVZ.ro.

A sosit oare timpul sistematizarilor calme? Presedintele a cerut miercuri Parlamentului sa initieze un proces vast de revizuire a legislatiei in scopul simplificarii si eliminarii incoerentelor care o carcterizeaza. Legislatia romaneasca e deja o jungla in care e tot mai greu sa te orientezi, caci modificarile au fost urmate de modificari la modificari si asa mai departe. Presedintele are dreptate, dar sarcina pe care o pune in seama Parlamentului e una herculeana. Evident discursul acesta nu e deajuns: ar fi nevoie sa fie stabilite prioritatile si calendarul activitatilor, ceea ce nu pare deloc usor, mai ales ca partidele vor fi ocupate anul viitor cu alegerile. Este adevarat ca presedintele a trasat deja anumite prioritati, vorbind cu predilectie despre legea educatiei. O facuse si cu o zi inainte la conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, dar si cu ocazia deschiderii anului scolar. Prin urmare, legea educatiei ar fi aceea care ar urma sa deschida vastul santier de revizuire legislativa, scrie Deutsche Welle.

Raport demolator: porturile maritime - vulnerabilitate in sistemul de securitate. Iesirile romanesti la Marea Neagra functioneaza la o treime din capacitate, infrastructura are un grad ridicat de uzura, iar administrarea este deficitara, se arata intr-o ancheta parlamentara. Comisia pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor, care a analizat activitatea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime" S.A. Constanta, a tras cateva concluzii sumbre. Documentul, realizat in urma unei analize care a inceput in primavara, constata ca C.N. A.P.M. S.A. nu a acordat suficienta importanta unei politici tarifare care sa asigure realizarea obiectivelor pentru care a fost creata compania, si anume intretinerea infrastructurii de transport la parametrii de utilizare la capacitate si in siguranta, scrie Romania libera.

Noaptea in care Viorel Hrebenciuc a ascultat interceptarile coruptiei. Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc (62 de ani), a tresarit miercuri, la Curtea Suprema, atunci cand judecatorii au anuntat ca fiul sau, Andrei Hrebenciuc (31 de ani), este cercetat de procurorii din Lichtenstein. Fostul parlamentar si-a bagat in buzunar telefonul, pe care-l butona, s-a ridicat in picioare si a ascultat cu atentie anuntul facut de judecatoarea Lavinia Lefterache. Magistratul a explicat ca autoritatile din Principat au trimis mai multe intrebari care urmau sa-i fie puse lui Andrei. Deoarece nu era vorba de un proces, ci de o ancheta, aceste intrebari au fost trimise la Parchetul Capitalei, potrivit Adevarul.

Fata nevazuta a crizei migrantilor. Cine castiga de pe urma dramei refugiatilor. In raportul anual pe 2013, o companie de investitii din Londra, Equistone Partners Europe Ltd., vedea o noua oportunitate de crestere in administrarea taberelor de refugiati, transmite Wall Street Journal. Marjele de profit sunt foarte mici, potrivit lui Willy Koch, fondatorul, acum retras din activitate, al companiei ORS Service AG, care administreaza tabere in Austria. "Una din chei este, cu siguranta, volumul", a declarat el. Iar volum a fost din belsug in acest an. Se estimeaza ca peste 500.000 de refugiati au ajuns in Europa in 2015, iar de la inceputul lui 2014 peste 1 milion de persoane au depus cereri de azil in Uniunea Europeana, scrie gandul.info