Premierul roman Victor Ponta isi va imparti timpul intre guvern si instanta de judecata, dupa ce joi cazul sau de coruptie a fost trimis la Inalta Curte de Justitie, caz fara precedent, care slabeste puterea de stanga cu un an inaintea alegerilor parlamentare. Desi la inceputul anului 2015 anunta ca va demisiona daca va fi pus sub acuzare, acum Ponta ironizeaza pe Facebook decizia DNA, scrie AFP.

Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, va fi judecat de instanta suprema dupa ce a fost pus sub acuzare pentru mai multe fapte de coruptie. Acesta este primul caz cand seful guvernului roman este trimis in judecata in timpul mandatului sau. Ponta este acuzat frauda, evaziune fiscala si spalare de bani, acuzatii pe are le considera fabricate, anuntaBBC.

Ranit de socul infrangerii in alegerile prezidentiale din noiembrie si cu un an inaintea alegerilor parlamentare de anul viitor, Victor Ponta a rezistat apelurilor care i-au cerut demisia si are pana acum sprijinul partidului sau de stanga si al aliatilor sai pentru a ramane la putere, informeazaReuters.