Cum arata primele tabere pentru refugiaţi din România. Primele tabere pentru refugiaţi din România au fost amplasate la graniţa cu Serbia. În satul Lunga, din judeţul Timiş, peste noapte au apărut mai multe corturi de campanie. Imaginile au fost filmate de o echipă Digi24 Timişoara, la primele ore ale dimineţii de duminica. În jurul prânzului Ministerul de Interne a anunţat construcţia unei a doua tabere, la Moraviţa. Un reportaj Digi 24.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum "s-a scufundat" autostrada electorală a lui Ponta. Imaginile care arată amploarea unui dezastru de 137 de milioane de euro. Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, inaugurat cu două zile înainte de turul doi al prezidenţialelor şi care a fost închis la 10 luni de la inaugurare, arată acum ca după război. Pe forumul peundemerg.ro şi pe contul de Facebook al fostului ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, au fost postate duminică imagini cu "aşa-zisele reparaţii" care se fac în prezent pe acest tronson. Statul român a plătit aproape 137 de milioane de euro pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie -Sibiu, scrie Gandul.

Edilul-cioclu. Cum au ajuns cimitirele puşculiţa lui Sorin Oprescu. Ancheta în cazul edilului suspendat al Capitalei, arestat pentru luare de mită, a luat urma banilor scurşi din Primărie, în baza unor contracte supraevaluate, date cu dedicaţie. 82 de milioane de lei au fost fondurile alocate de Primăria Bucureşti, în 2015, Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), în condiţiile în care alte instituţii primeau sume mult mai mici: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - 55 de milioane de lei, iar Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement- 58 de milioane de lei. "Un buget atipic de mare faţă de celelate instituţii din subordinea lui Sorin Oprescu", au notat procurorii DNA. Integral in Adevarul.

Rusia preia inițiativa în Siria, sub ochii Occidentului. SUA şi Rusia au avut discuţii "la nivel militar" asupra situaţiei din Siria, în timp ce Kremlinul intensifică trimiterea de armament şi trupe în zona controlată încă de Damasc. Dacă pentru întreaga lume Siria este scena unei tragedii umane fără sfârşit, pentru liderul rus, Vladimir Putin, este o ocazie de aur, un mijloc de a scoate Rusia din izolare şi a o scăpa de sancţiunile economice impuse de Occident după anexarea Crimeii şi participarea la conflictul din Ucraina. Intrarea sa în forţă pe scena diplomaţiei pentru a forța reconcilierea cu occidentalii după un an de ostracizare a început cu o acţiune care îi îngrijorează atât pe americani, cât şi pe europeni, noteaza Romania Libera.

Ce le ofera refugiatilor fiecare dintre tarile Europei. De la cazare in puscarie la ajutor de 1.100 de euro pe luna. Ce vor primi imigrantii, odata ajunsi in statele UE? Este cu adevarat sistemul german de asistenta sociala mai avantajos? O analiza Reuters incearca sa dea un raspuns. Reuters a comparat drepturile si beneficiile pe care le pot primi refugiatii in tarile Europei, incercand sa explice de ce unele state sunt mai "cautate" de imigranti decat altele. Iata ce pot primi refugiatii in fiecare tara, pe StirileProTv.ro.

PNL caută voturi pentru moțiune. Liderii PNL au anunţat, după ședința Colegiului Director, decizia ca parlamentarii liberali să depună, astăzi, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi să organizeze în aceeaşi zi un miting în Bucureşti. Demersul antiguvernamental este justificat tocmai de trimiterea în judecată a premierului Ponta. Liberalii au dezmințit, însă, scenariile potrivit cărora ar fi dispuși să îl susțină pe liderul UNPR, Gabriel Oprea, ca premier. Continuarea in Romania Libera.

Bineveniți? Non, merci! Nici politica Franței și nici cea mai mare parte a societății franceze nu înțeleg atitudinea generoasă a germanilor față de refugiați. Șefa guvernului german, Angela Merkel, și președintele Franței, Francois Hollande, ar fi pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește "situația actuală a refugiaților", a declarat cancelaria de la Berlin, după ce Germania a reintrodus controalele la graniță. Hollande este de accord cu Merkel și în privința introducerii cotelor obligatorii de primire a refugiaților. Dar concret, Franța nu a făcut până acum mare lucru, cel puțin așa se vede din perspectiva politicienilor germani. Un comentariu Deutsche Welle.

Adevăratul preţ al dependenţei de Facebook. Psihoterapeut: "E important să ne întrebăm sincer ce din viaţa reală ne sperie atât de tare încât să trăim în virtual". În era tehnologiei şi a internetului, copiii, adolescenţii şi adulţii au ajuns să se teamă de interacţiunea directă cu ceilalţi, să înlocuiască atingerile, gesturile şi mimica celor din jur cu emoticonurile care apar instantaneu pe ecranul calculatorului. Empatia a trecut şi ea în reţea. Numărul celor care îşi construiesc pas cu pas o viaţă virtuală creşte de la an la an. Societatea se transformă sub influenţa device-urilor din ce în ce mai performante, a reţelelor de socializare şi a internetului care oferă în câteva secunde toată informaţia de care omul are nevoie, sau cel puţin crede că are nevoie, scrie Gandul.

Satul din Maramureş care i-a păcălit pe comunişti. "Nu ne-au ştiut afla pe hartă, d-aia nu s-a făcut colectiv". Situate pe Culmea Prelucilor, Sehelbe şi Aspra sunt două cătune la circa 40 de kilometri de Baia Mare. Pe ultimii 10 kilometri, în cea mai bună variantă, drumul este cu pietriş, circulabil, dar recomandabil cu 4x4. Pe fiecare deal, câte o casă dotată cu antena parabolică şi cel puţin un vehicul pentru deplasare pe teren accidentat. Sehelbe ţine de comuna Şomcuta Mare, în timp ce Aspra ţine de comuna Copalnic Mănăştur. Totuşi, fiind aproape una de alta, cele două au multe în comun. Prima numără vreo 10 case, iar cea de-a doua, poate cu două-trei mai mult. Integral in Adevarul.