Preoti romani, care faceau parte dintr-un grup de turisti din Hunedoara si Bucuresti, au furat din Grecia mana stanga a Sfantului Haralambie, scrie Europa FM, care citeaza presa locala. Patriarhia a confirmat cazul si a precizat ca este vorba despre trei preoti, ce au fost suspendati din slujirea preoteasca.

Acestia au fost arestati iar moastele au fost inapoiate manastirii Spileo.

Unul dintre romani le-a distras atentia calugarilor, in timp ce al doilea a luat mana stanga a Sfantului si a fugit.

Insa calugarii au observat disparitia, iar suspectii au fost prinsi. Dupa nici doua zile, romanii au fost trimisi in judecata, potrivit Europa FM.

UPDATE 16.22 In urma informatiilor despre arestarea a trei preoti romani primite la solicitarea Patriarhiei Romane din partea autoritatilor elene prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita (Grecia), Patriarhia informeaza ca acestia, care fac parte din Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, au fost suspendati din slujirea preoteasca pana la finalizarea anchetei si lamurirea situatiei.

Aceasta decizie este in conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autoritatilor canonice disciplinare si al instantelor de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane.

La revenirea in tara, situatia celor trei preoti va fi cercetata de autoritatile bisericesti competente, mai transmite sursa citata.