Planul diabolic al celor trei preoti romani care au furat moastele Sf. Haralambie din Grecia: au pus la cale un schimb de oseminte sustrase din manastiri de la noi Trei preoti romani si un laic plecati in pelerinaj la una dintre cele mai vechi manastiri din Grecia au uimit pe toata lumea dupa ce ar fi furat mana stanga a Sfantului Haralambie. De teama sa nu fie descoperiti, acestia ar fi incercat sa scape de mana sfantului, ascunzand-o printre pomi. Vestea ca trei preoti romani si un laic ar fi furat mana Sfantului Haralambie a facut inconjurul lumii si i-a uimit pe toti credinciosii. Cei trei preoti implicati in acest scandal sunt din Protopopiatul Oas, judetul Satu Mare: Popa Daniel, din parohia Aliceni, Oros Emanuel din Mesteacan si Borhidan Marius, preot la spitalul Negresti Oas. Asupra unuia dintre preoti ar fi fost gasite doua cranii neidentificate si un maxilar despre care presa elena presupune ca ar fi fost furate de la o alta manastire din Grecia, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cinci dintre cele mai cunoscute cinematografe din Bucuresti, inchise Membrii Sindicatului Liber Romaniafilm anunta ca au inchis cinematografele din reteaua RADEF, respectiv Patria, Scala, Corso, Festival si Europa. Acestia spun ca refuza sa mai difuzeze filmele din distributie, in semn de protest fata de faptul ca membrii Consiliului de Administratie si-ar fi marit salariile desi restul angajatilor nu ar mai fi primit banii de cinci luni. Acestia sustin ca isi vor relua activitatea abia dupa rezolvarea situatiei. In plus, sindicatul atrage atentia asupra faptului ca ar fi fost taiate utilitatile la cinematografe in prag de iarna, anunta Gandul.

Doar 20.000 de euro ar costa repatrierea osemintelor lui Brancusi Scriitorul Laurian Stanchescu, cel care duce de cativa ani o campanie de repatriere, din Franta, a ramasitelor lui Constantin Brancusi, sustine ca doar de atat ar fi nevoie ca scultorul sa-si doarma somnul pe veci in patria-mama. Laurian Stanchescu a declarat, pentru EVZ, ca acesti bani ar reprezenta suma pe care ar trebui sa o primeasca o casa de avocatura din Franta, care s-ar ocupa de partea juridica a actiunii. Orice alte costuri "vor fi suportate de prieteni de ai mei care doresc sa il vada pe Brancusi acasa". Scriitorul a mai spus ca repatrierea osemintelor este o chestiune privata, ca are un act notarial prin care o ruda a sculptorului este de acord cu aceasta si nu mai lipseste decat vointa autoritatilor romane.

NASA: Pluto are "cerul" albastru si ape inghetate NASA a anuntat, joi, ca sonda spatiala New Horizons a descoperit ca cerul pe planeta pitica Pluto este albastru si ca pe suprafata planetei se gasesc mici regiuni expuse de apa inghetata. Cerul planetei Pluto este invelisul de ceata din atmosfera planetei. Particulele propriu-zise de ceata sunt probabil gri sau rosii, insa acestea disperseaza lumina albastra, o informatie care a captat atentia echipei de cercetatori ai misiunii New Horizons. Cercetatorul-sef al misiunii s-a aratat incantat de noua descoperire. "Cine s-ar fi asteptat la un cer albastru in Centura Kuiper? Este splendid", a declarat Alan Stern, investigator principal al misiunii New Horizons, scrie Romania Libera.

Nu, Suedia nu trece la ziua de lucru de sase ore Saptamana trecuta, Fast Company, un site de stiri din business a publicat un articol intitulat Why Sweden Is Shifting to a 6-Hour Workday. Relatarea este despre o companie IT suedeza care a inceput sa experimenteze cu un program de lucru de sase ore, ca sa-i mentina pe angajati multumiti si sanatosi. In text apare si citatul urmator: "In Suedia, ziua de lucru de sase ore nu este un lucru iesit din comun." Dupa cum se intampla atat des in prezent, alte site-uri de stiri au preluat doar o parte din relatare si, dupa cateva ore, toata lumea parea sa creada ca Suedia urmeaza sa treaca la ziua de lucru de sase ore. Chestia asta i-a pacalit pe la cei de la The Guardian, The Independent, Conde Nast Traveller si ne-a pacalit chiar si pe noi. Totusi, inainte sa ma ia valul, am decis sa ma documentez un pic. Asa ca am sunat la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Suedia (SNEOE), ca sa aflu cand o sa se implementeze ziua de lucru de sase ore. "Nu, nu stiu... Nu ni s-a spus despre asta *fosnete de hartii*. Nu avem nicio informatie in legatura cu asta.", scrie Vice.

Zeci de oameni vor sa o adopte pe Tasa, catelusa torturata de trei indivizi. Medicii veterinari o vor opera in scurt timp Tașa, catelusa torturata de niste indivizi cu apucaturi bolnave din Braila, se pregateste pentru o noua viata. Zeci de oameni vor s-o ia acasa si cateva zeci de mii au semnat o petitie online. Ei cer ca indivizii care i-au taiat coada cu toporul si au lasat-o sa sufere sa fie pedepsiti cu inchisoarea. Imaginile cumplite, cu suferinta unei fiinte nevinovate, au starnit un val de revolta inclusiv in strainatate. Autorii atrocitatii au fost audiati de politie. Imaginile de o violenta rara au fost postate pe internet, iar opinia publica a reactionat vehement, informeaza Stirile ProTv.

Comentariu: Merkel ramane pe pozitie Prezenta cancelarei Angela Merkel la talk show-ul "Anne Will", prezentat de canalul televiziunii germane ARD, a fost impresionanta. Nu insa si convingatoare. Angela Merkel si-a reiterat pozitia, declarand: "Vom reusi!". Intrebarea e la cine se refera atunci cand vorbeste la persoana I plural. Cancelara risca sa piarda sprijinul majoritatii, considera Marko Langer. "Imaginati-va cum ar fi daca acum am spune cu totii ca nu reusim. Ce ar urma? Asa ceva nu se poate!". Aceasta formulare ii apartine cancelarei Angela Merkel si a rostit-o cam la doua minute dupa inceperea emisiunii. Un moment central, totusi, al dialogului purtat cu cunoscuta moderatoare Anne Will in cadrul talk show-ului transmis de televiziunea publica germana ARD, miercuri, 7 octombrie. Nu trebuie sa fi un sustinator al lui Horst Seehofer (liderul CSU), cu atat mai putin xenofob, ca s-o contrazici pe sefa guvernului federal, replicand "Ba da, doamna cancelar, se poate!", anunta Deutsche Welle.