Redactorii Academiei Catavencu, Alexandru Cautis si Catalin Prisacariu, in costumatie muncitoreasca, cu niste caschete de santier pe cap, pe care au scris Al-Qaeda company, au reusit sa intre necontrolati si nebifati nicaieri, cu tot cu masina tip bena, in Aeroportul International Baneasa.

Cei doi reporteri s-au plimbat nestingheriti cu masina pe pista si pe langa cisternele cu kerosen, au facut fotografii, au lipit o bombitade plastic de coada unui Boeing si s-au jucat chiar cu avionul militar Hercules.

Niste baieti, subsemnatii, in costumatie muncitoreasca, cu niste caschete de santier pe cap, pe care scrisesem cu o carioca „Al-Qaeda company“ si „Al Aca-eda Industry“, care nu aveau nici o treaba cu aeroportul, au reusit sa intre necontrolati si nebifati nicaieri, cu tot cu masina tip bena, in Aeroportul International Baneasa, pe 30 noiembrie 2007. Baieti finuti (saru’ mina, mama, saru’ mina, tata), n-au scuipat si n-au facut pipi in incinta securizata a aeroportului, dar au pus acolo niste bombe.De jucarie.

Ce au facut acesti baieti de caracter, dar totusi caracter neautorizat, in incinta Aeroportului International Baneasa, vedeti in continuare:

Pai, am intrat in aeroport ca niste fantome, pe poarta dinspre Drumul Potcoavei. Fiind imbracati in costumatie de muncitor clasic, am zis doar „Salut“ si paznicul aeroportului ne-a deschis imediat. Ca si cum era o garantie ca, fiind imbracati in salopeta si stiind sa zicem „salut“, nu puteam fi decit bine intentionati.

Ne-am plimbat nestingheriti pe linga cisterne cu kerosen. Le-am filmat si fotografiat.

Am mers cu masina, dar si pe jos, pe pista pe care veneau si plecau avioane. O situatie unica in lume! Inchipuiti-va un pilot la mansa unui avion proaspat aterizat sau a unuia gata de decolare, care se vede nevoit sa acorde prioritate de trecere unor pietoni care traverseaza nonsalanti, in acel moment, pista.

„Stai, tataie, ce tot dai claxon la avion, nu vezi ca avem papornite de carat?! Bine ca esti tu smecher si ai avion!“

Am lipit una bombita, de plastic, de coada unui Boeing.

Ne-am filmat nonsalanti intr-o zona de maxima securitate, unde nu e permis sa faci poze nici cu aparate de jucarie. Am facut schimb de camere. Prisacariu l-a filmat pe Cautis cind punea bomba la Boeing, apoi Cautis l-a filmat pe Prisacariu plimbindu-se pe pista de rulare.

Un avion al My Air se pregatea in spatele lor de decolare. Deci regia a fost excelenta, sincronizarea perfecta, n-a fost nevoie sa tragem duble. Asteptam niste oferte de serviciu de la Al Jazeera. Operator-atentator TV.

Si acum, poate cea mai tare chestie: linga Aeroportul Baneasa este Romaero, locul in care se repara avioanele. La Romaero ajungi pe aceeasi portita, la care intri zicind un simplu „Salut!“.

In momentul in care noi puneam bombe la Baneasa, la Romaero se pregatea de decolare un avion militar Hercules. Avioanele militare Hercules sint mindrie nationala, avem vreo trei si ne-au costat cam un sfert din bugetul Apararii pe un an. Ei bine, teroristul de ocazie Alexandru Cautis a reusit sa puna mina pe Hercules-ul asta, pe bot, pe roti, unde ii sta bine unei bombe sa fie amplasate. La un moment dat a venit un tip care l-a rugat pe Cautis sa-i dea un pix.

Pe casca lui Cautis scria „Al-Qaeda company“, lucru irelevant in preajma unui avion militar romanesc. I-am dat pix si a inceput sa intocmeasca procesul de predare-primire. Avionul fusese reparat si era bun de zbor. Deci il puteau da in stare perfecta, cu tot cu bomba instalata. Iar seful de service, sau ce era el, a mai luat si pixul cu care dadea avizul de garantie chiar din mina teroristului.

text integral si video pe site-ul Academiei Catavencu