Presa internationala continua sa scrie despre incendiul de la Clubul Colectiv din Bucuresti, mentionand polemica declansata de acesta si marsul la care au participat mii de persoane, dar si "altarul" creat la locul tragediei, relateaza Mediafax.

In centrul Bucurestiului se aduna si alte persoane pentru un nou mars 2Foto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Mii de persoane au marsaluit prin Bucuresti duminica, in conditiile in care bilantul incendiului de la Clubul Colectiv, de vineri noapte, a ajuns la 30 de morti, relateaza cotidianul britanic The Guardian. Politia a precizat ca 10.000 de persoane au marsaluit din Piata Universitatii pana la locul tragediei, unde se afla o mare de flori si candele.

Postul american de televiziune CNN relateaza la randul sau ca peste 12.000 de persoane au participat la marsul de pe strazile Bucurestiului, purtand bannere pe care scria "Coruptia, lacomia si indiferenta ucid Romania" sau "Avem 18.000 de biserici si numai 425 de spitale, dar stam si privim cum fratii nostri mor pe trotuare".

Agentia de presa Reuters noteaza ca ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, a vizitat locul incendiului, intalnind oameni care aprindeau candele in semn de solidaritate cu familiile care sunt in doliu.

Clubul Colectiv, locul celei mai mari tragedii pe care a trait-o Bucurestiul in ultimii ani, s-a transformat intr-un altar de lumanari. Supravietuitorii s-au intors ca sa aprinda lumanari pentru cei care nu au reusit sa se salveze. Cu flori si lumanari au mers in scuarul clubului nu doar rude, prieteni sau cunostinte ale victimelor, ci si persoane care au aflat la stiri despre tragedie si au hotarat sa aduca un omagiu celor care si-au pierdut viata, scrie Jurnal de Chisinau.

Flori si lumanari au fost depuse de asemenea in mai multe orase din Romania, precum Sibiu, Buzau si Timisoara, adauga cotidianul moldovean.

Romanii au plans, au injurat si s-au rugat duminica pentru victimele incendiului de la Club Colectiv, in timp ce medicii au avertizat ca bilantul ar putea creste "semnificativ" deoarece multi raniti au arsuri grave, scrie la randul sau agentia de presa americana Associated Press, adaugand ca oamenii foarte credinciosi de la tara s-au rugat in biserici si au tinut un moment de reculegere.

Polemica a luat amploare in weekend, presa acuzand proprietarii clubului si autoritatile de "iresponsabilitate", comenteaza publicatia franceza Liberation, mentionand ca intre 200 si 400 de tineri participau la un concert rock cand a izbucnit incendiul, de la focurile de artificii folosite in interiorul clubului.

Treizeci de persoane au murit, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat vineri seara, in clubul bucurestean Colectiv, de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un total de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, iar prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat.

Un numar de 137 de raniti mai erau internati, duminica seara, in spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sanatatii.