Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al regizorului Cristian Mungiu se afla pe primul loc intr-un top al celor mai bune filme ale anului 2007, realizat de Times Online.

Clasamentul a fost realizat de criticii de film ai publicatiilor Times si Sunday Times. Filmul lui Mungiu este caracterizat drept "o exceptionala capodopera regizorala, care combina realismul social, comentariu politic cu o tensiune extraordinara", informeaza Romania libera.

Astfel, "4,3,2" a fost ales cel mai bun film al anului 2007, fiind votat cu cinci stele, la fel ca si productiile care ii urmeaza in clasament: "Babel", regizat de Alejandro González Iñárritu, "Blade Runner: The Final Cut" si "The Seventh Seal".

Cea de-a doua categorie a topului, notata de critici cu patru stele, este condusa de productia "300 - Eroii de la Termopile", care este urmata de "Drumul dreptatii"/ "3:10 to Yuma" si de filmul regizorului roman Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost".

De asemenea, Romania libera mentioneaza ca in topul realizat de publicatia britanica, cele doua filme romanesti au surclasat productii ca "Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford"/ "The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford", "Atonement", "Beowulf", "Ultimatumul lui Bourne"/ The Bourne Ultimatum" sau "Curaj nebanuit"/ The Brave One".

In plus, Cotidianul informeaza ca si „Osservatore Romano“, ziarul oficial al Vaticanului, pare sa il fi „iertat“ pe Mungiu. Cu toate ca, inaintea premierei din Italia, „4, 3, 2“ se alesese din partea publicatiei cu o cronica in care i se reprosa ca „se vorbeste cu dezinvoltura despre fetusi ca si cum ar fi vorba despre lucruri“, acum aceasta sustine ca in „4, 3, 2“ apare „reflectia asupra avortului ca un rau total“, „act care contrazice grav legea morala“, „dupa cum spune catehismul Bisericii Catolice, iar acesta este independent de societatea care se preface ca-l refuza, tolerindu-l in ascuns".