Politicianul care a vrut sa controleze Sanatatea printr-un ministru-manechin. Fotomodelul propus initial la Sanatate conduce un ONG care finanteaza campania de imagine a lui Cristian Busoi, candidat PNL la Primaria Bucuresti La doar 29 de ani, Andrei Baciu ar fi devenit cel mai tanar ministru din istoria Romaniei. Instantaneele de pe Facebook, in care poza macho, in chiloti, i-au pus piedica, dar asta nu mai reprezinta decat un cancan rasuflat. Mai important e faptul ca in spatele afacerii, esuate, s-a aflat Cristian Busoi, penelistul care visa sa controleze Ministerul Sanatatii prin intermediul unei "papusi frumoase", scrie EVZ.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cum isi propune Guvernul Ciolos sa schimbe Romania. Programul Guvernului Ciolos cuprinde, printre altele, modificari radicale ale legislatiei electorale, dar si ale celei privind lupta anticoruptie. In plan economic, noul executiv va pastra majorarile de salarii votate de Parlament, cu conditia ca deficitul bugetar sa nu depaseasca 3%. Pentru toate aceste masuri este, insa, nevoie de sprijinul Legislativului. Planul de masuri al guvernului Ciolos mai prevede facilitarea implicarii grupurilor din societatea civila in formularea de initiative legislative, principalul obiectiv fiind acela de a armoniza numarul minim de semnaturi pentru o propunere legislativa prin initiativa cetateneasca, cu numarul de alegatori pentru un post de parlamentar, scrie Romania libera.

Comentariu DW: Partial pregatiti sa ne aparam. New York, Madrid, Londra, acum si Parisul: Germania a avut pana acum noroc. In plina dezbatere privind criza refugiatilor, tematica a devenit mai complexa decat "vom reusi sau nu?", crede Volker Wagener. Oare cati fanatici ai Statului Islamic se afla printre sutele de mii de refugiati care au ajuns in ultimele luni in Germania? Recunoasteti ca si dvs v-ati gandit la asta in timp ce medicii si personalul sanitar din Paris inca se grabeau sa-i ajute pe cei raniti in atacurile teroriste. Se face acum legatura intre criminalii islamisti din Paris si refugiatii veniti in Germania, cei mai multi dintre ei din Siria. Nu a fost gasit un pasaport sirian langa unul din locurile atacate, apartinand unui refugiat inregistrat pe 3 octombrie in Grecia si apoi activ pe ruta balcanica? Ba cum sa nu. Dar ar fi absurd sa compari atat de simplist atacurile de la Paris cu valul de refugiati din Germania, scrie Volker Wagener in Deutsche Welle.

"Daesh", cuvantul pe care jihadistii nu vor sa-l auda si ii enerveaza. Ce semnificatie are si de ce il folosesc liderii lumii. Dupa atacurile teroriste din Paris, ce au avut loc vineri noapte, pe 13 noiembrie, mai multi lideri ai lumii au inceput sa se refere la Statul Islamic cu alt nume: "Daesh". Conform Yahoo, termenul Daesh este un acronim din araba pentru Statul Islamic si vine de la "al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham" si a fost folosit de Statul Islamic o scurta perioada. Acum, cuvantul "Daesh" este interzis pe teritoriul controlat de Statul Islamic, iar cei care il rostesc risca sa li se taie limba, scrie StirileProTv.ro

Cine sunt teroristii din Paris si cum au scapat de sub nasul autoritatilor franceze si belgiene. Ancheta scoate insa la iveala detalii care pun serviciile secrete si autoritatile judiciare ale Frantei si Belgiei intr-o lumina cel putin indoielnica: mai multi dintre teroristii care au ucis vineri peste 130 de persoane erau in vizorul autoritatilor franceze si belgiene pentru diverse infractiuni, de la mici delicte la terorism sau islamism radical, ba chiar unul dintre ei fusese condamnat in lipsa pentru terorism in Belgia, iar altul le-a scapat printre degete francezilor, la cateva ore dupa atentat. Poate cea mai tulburatoare informatie in acest sens a venit din Turcia, de unde un oficial sustine ca serviciile de la Ankara au avertizat Franta de doua ori despre unul dintre teroristi, fara sa primeasca vreun raspuns, scrie gandul.info.

Atentate la Paris. Romanul ucis in atacul terorist era nepotul marelui duhovnic ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa. Atentate la Paris. Ciprian Calciu (32 ani), romanul ucis in atentatele teroriste din capitala Frantei alaturi de partenera sa de viata, Lacramioara Pop (28 de ani), face parte din familia celebrului duhovnic ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa. La Mahmudia, asezarea de pe canalul Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii, este tristete mare. Unul dintre copiii care au crescut sub ochii localnicilor era Ciprian Calciu, tanarul in varsta de 32 ani care a pierit in atentatele de la Paris din seara de 13 noiembrie, impreuna cu partenera sa Lacramioara Pop (28 ani). Cei doi aveau un baietel, Kevin, de doar un an si jumatate. Bilantul atentatelor de la Paris, in acest moment, este de 129 morti si 352 raniti, scrie Adevarul.

Comentariu DW: Razboiul asimetric. Jihadistii vor sa invinga modernitatea, identitatea si societatea noastra democratica. Poarta un razboi impotriva lumii iar lupta va fi una de durata, considera Alexander Kudascheff. Este un sentiment ciudat care ne da tarcoale, multora dintre noi, dupa atacurile teroriste de la Paris. Acela ca lumea a sarit din rosturile ei si ordinea s-a faramat in mii de bucatele. Papa vorbeste chiar despre un al Treilea Razboi Mondial. El nu se refera insa la o conflagratie mondiala, ci la existenta unui razboi impotriva lumii asa cum o cunoastem noi. Declaratia de razboi a fost facuta de jihadismul islamist, nu doar de autoproclamatul califat al "Statului Islamic", ci de numeroase grupari fundamentaliste, miscari si secte din intreaga lume. Din Nigeria, Mali sau Somalia, din India, Bangladesh, Afganistan, Indonezia si, desigur, din Orientul Mijlociu, din statele dezmembrate Irak, Siria, Libia sau Yemen. Iar jihadismul se raspandeste dincolo de aceste regiuni, spre Europa si Rusia, provocand intreaga lume, scrie Deutsche Welle.