Procurorii DNA: Primarul Sorin Oprescu a folosit bani murdari in campania din 2012. Din rechizitoriul prin care edilul a fost trimis in judecata reiese ca se fac verificari privind acea campanie. Unul dintre finantatorii indirecti apare ca a imprumutat-o cu sume mari de bani si pe iubita lui Oprescu. Sorin Oprescu si opt subordonati au fost trimisi in judecata pentru mai multe fapte de coruptie sau conexe coruptiei, toate in legatura cu devalizarea bugetului Primariei Generale, in special al Administratiei Cimitirelor si al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti. Se stie deja ca Oprescu a fost prins de procurori dupa ce a primit 25.000 de euro de la Corneliu Bogdan Popa, omul sau de incredere de la Cimitire. Banii reprezentau comisionul primit de la o firma (a carei conducere e denuntatoare in caz) pentru lucrari de amenajare. In rechizitoriu este descrisa modalitatea prin care au ajuns cei 25.000 de euro la primarul general. Pe 23 august, Popa a insistat la denuntatori sa primeasca 60.000 de euro, suma necesara pentru a fi numit de Oprescu la conducerea Administratiei Lacuri si Parcuri, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ultimul tun al Guvernului Ponta: 7.000.000 euro pentru baronii PSD. Ministerul Dezvoltarii Regionale a alocat peste 30 de milioane de lei catre unele consilii judetene conduse de social-democrati in luna octombrie, cand in fruntea institutiei se afla Sevil Shhaideh (PSD), o apropiata a lui Liviu Dragnea. Banii au fost alocati prin transferuri si fac parte din Programul National de Dezvoltare Locala, demarat de Guvernul Ponta in 2013, pe baza unei ordonante de urgenta. Datele apar in lista de plati efectuate in luna octombrie 2015, publicata pe site-ul ministerului. Pe lista figureaza plati catre mai multe unitati administrative - consilii judetene, locale sau comunale. In jur de 7 milioane de lei au ajuns la sectorul 3, condus de Robert Negoita (PSD). Numele acestuia a fost vehiculat ca posibil candidat al PSD la Primaria Capitalei. Coincidenta sau nu, cu o saptamana inainte de prima alocare de fonduri, din 1 octombrie, Negoita si-a anuntat retragerea din cursa pentru sefia PSD, Liviu Dragnea ramanand singurul candidat, anuntaRomania Libera.

Romania prin ochii musulmanilor: "In nicio tara europeana n-am gasit atata toleranta". Romania e raiul musulmanilor veniti din Siria, Irak, Yemen sau Palestina. Toti au cuvinte de lauda pentru tara noastra, un loc unde n-au fost discriminati, n-au fost dispretuiti si n-au fost impiedicati sa-si urmeze religia. Va schimba curentul mondial de islamofobie aceasta stare de fapt? In Romania traiesc peste 70.000 de musulmani si numarul lor continua sa creasca in fiecare an. Peste putin timp ar trebui sa ajunga la noi in tara si primii refugiati, iar cei mai multi dintre ei sunt adepti ai religiei islamice. In fata acestui aflux, tot mai multi romani tind sa imbratiseze idei alarmiste care vorbesc despre islamizarea Europei si despre pericolul musulman. In strada s-au organizat proteste, iar pe retelele de socializare s-au deschis pagini in care suntem indemnati sa spunem "Nu islamizarii Romaniei!". Cu toate astea, Romania pare, prin ochii musulmanilor, o tara mai mult decat primitoare, informeazaAdevarul.

Imigranti blocati la granita cu Macedonia si-au cusut buzele si intra in greva foamei: "Nu ma pot intoarce, ma vor spanzura". Zeci de mii de refugiati raman blocati la granitele Greciei cu Macedonia. Unii dintre ei au recurs la gesturi extreme pentru a protesta impotriva faptului ca sunt respini pe baza nationalitatii. Marocani, pakistanezi sau iranieni au blocat caile ferate si cer sa fie lasati sa ajunga in vestul Europei, dupa ce politica de filtrare a imigrantilor a ridicat intrebari puternice despre cat de mult sunt respectate drepturile omului. Un barbat iranian, in varsta de 34 de ani, de profesie inginer electronist, a declarat ca intra in greva foamei. Acesta s-a dezbracat pana la talie, si-a cusut buzele, in semn de protest si s-a asezat in fata randurilor de politisti macedonieni. Intrebat de cei de la Reuters unde isi doreste sa ajunga, aceasta a spus "in orice tara libera din lume. Nu ma pot intoarce de unde am plecat, ma vor spanzura", scrieStirileProtv.ro.

Dragnea da vina pe tinerii PSD ca au cerut tombole si au trimis SMS-uri mobilizatoare in numele sau. Al doilea termen de judecata a procesului lui Liviu Dragnea si cei 73 de complici in fraudarea Referendumului a ocupat toata ziua Completului de cinci judecatori de la Instanta Suprema. De doua ori a venit Dragnea ieri la Curtea Suprema. Prima la ora 9 fara 10, cand a aflat ca procesul se amana pana la 12. A revenit dupa trei ore, cand s-a reintalnit cu colegii de dosar din Teleorman. Mai toti s-au inghesuit la etaj, pe scaunele de pe hol si in fata usii salii de judecata. Cu totii, mai putin Dragnea care si-a tras un scaun cu rotile, un etaj mai jos, si se intretine cu garda de corp. La un moment dat, sala s-a eliberat si toti inculpatii au dau navala. Inclusiv boxa condamnatilor a fost ticsita. Din activistii galagiosi de acum cativa ani, care pocneau din calcaie la ordinul sefului de partid, au ramas niste umbre. Nu par sa mai fie interesati de politica. Se plang ca o sa ajunga acasa dupa ora 8 seara. Multi dintre ei nu par interesati de proces, ci de procesarea vinului. Unul dintre ei chiar a pariat ca nu desface butoaiele inainte de 1 decembrie si are sanse mari sa castige ramasagul, avand in vedere ca nu a umblat la ele pana acum, anuntaEVZ.

Israel si Romania colaboreaza in lupta contra terorismului cibernetic. RAJA si Motorola lucreaza impreuna din 2010. Rezultatul: implementarea programului SCADA. Ambasadorul Statului Israel in Romania, Tamar Samash, a efectuat ieri o vizita de lucru la SC RAJA SA Constanta. Evenimentul vine in contextul in care compania de apa colaboreaza de ani buni cu firme importante din Israel. Ambasadorul si-a inceput discursul prezentandu-si condoleantele pentru victimele tragediei din clubul Colectiv. In era globalizarii, a spus oficialul, nevoia de resurse este din ce in ce mai mare, iar unul dintre lucrurile la care trebuie sa fim vigilenti este terorismul cibernetic, informeazaRomania Libera.