Cancelaria premierului va actiona ca punct central de coordonare si evaluare a initiativelor de la ministere, printr-un sistem de management informational, anunta EurActiv.ro care, citand surse guvernamentale, afirma ca la Palatul Victoria va intra in vigoare o reorganizare a structurii executivului.

Dacian CiolosFoto: gov.ro

Astfel, orice initiativa de la ministere va trece pentru evaluare si aviz la Cancelaria prim ministrului inainte de a intra in sedinta de guvern.

Scopul acestei masuri, afirma sursele consultate de EurActiv.ro, este acela de a asigura coerenta initiativelor ministerelor cu strategia Guvernului. Un demers de la un minister, de pilda, va primi de la Cancelarie un aviz pe componenta de politici publice. De la Secretariatul General al Guvernului va primi un aviz tehnic.

Cancelariei ii revine, astfel, si un rol de coordonare intre ministerele de linie care vor fi implicate, apoi, in implementarea unei masuri. Asta nu inseamna ca metoda grupurilor de lucru va fi eliminata sau inlocuita, ci ca se doreste "o orientare a comunicarii intre ministere mai degraba catre obiectiv si nu catre procedura", afirma sursele EurActiv.ro.

Seful cancelariei premierului este Ioan Dragos Tudorache.

Inaintarea initiativelor ministeriale catre Cancelarie se va efectua printr-un sistem de management informational care exista deja la Palatul Victoria. Despre acest soft, sursele consultate de EurActiv.ro afrma ca "este o surpriza placuta existenta sa".

Acest demers de reorganizare a activitatii Guvernului vine dupa ce, saptamana trecuta, ministrul delegat pentru consultare publica si dialog social Violeta Alexandru, anunta intentia Executivului de a desecretiza actele care intra in sedinta de guvern.

Citeste restul articolului pe Euractiv.ro