Cine sunt extremistii maghiari ai Miscarii de Tineret 64 de Comitate, care au incercat sa detoneze o bomba la Targu Secuiesc. Bazele formatiunii Miscarea de Tineret 64 de Comitate au fost puse de Toroczkai Laszlo, la Szeged (Ungaria), in 2001. Numele provine de la cele 64 de comitate in care era impartita Ungaria inainte de Tratatul de la Trianon. In data de 16 mai 2001 a avut loc prezentarea oficiala a organizatiei, care are ca motto: "Credinta, loialitate, curaj". Miscarea de Tineret 64 de Comitate nu este organizata juridic in Romania. In 2008, initiatorii miscarii din Romania (Peter Waum, Lokodi Ferenc, Tokos Szabolcs, Szabo Nandor si Frafft-Szabo Istvan) au cerut Judecatoriei Odorheiu Secuiesc aprobarea infiintarii HVIM Romania, insa ulterior si-au retras cererea, scrie Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Gest incredibil al lui Dacian Ciolos. Cel mai emotionant moment de 1 Decembrie. Cel mai emotionant moment al zilei a fost remarcat pe Facebook de Simona Gheorghe, producator la Romania TV. Ea a publicat un video in care premierul Dacian Ciolos ii imbratiseaza pe copiii ramasi orfani de tata, tati care au fost ucisi in teatrele de razboi. Aflat in mijlocul lor, Ciolos s-a intretinut cateva minute cu doamnele care sunt cadru militar si care si-au pierdut sotii sau iubitii pe front. Premierul Romaniei se apropie de copilul femeii, il imbarbateaza, dupa care il strange in brate. - Sa cresti mare! Sa te simti mandru de tatal tau, da? Stii asta, nu? Sa nu-ti para rau! Pentru ca a facut ce a decis ca trebuie sa faca si... In acel moment, copilul a izbucnit in plans iar Ciolos l-a strans in brate..., potrivit Click.ro.

Kovesi: "Exista CORUPTIE si in DNA. Am avut politisti si procurori care au oferit informatii din anchete". Procurorul - sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a oferit un amplu interviu de Ziua Nationala a Romaniei in care a vorbit despre coruptia din tara noastra. De asemenea, Kovesi nu a negat faptul ca si asupra procurorilor exista suspiciuni de fapte de coruptie, potrivit EVZ.ro. "Exista coruptie si in DNA. Am avut politisti si procurori care au oferit informatii din anchete. Suntem foarte atenti cand instruim si selectam personalul. Nimeni din DNA nu are imunitate", a spus Laura Codruta Kovesi la Europa FM.

PSD si UNPR vor ieftinirea chiulului din Parlament. Deputatii PSD Marian Neacsu, Florin Iordache si Mircea Dusa, alaturi de deputatii UNPR Eugen Nicolicea si Gheorghe Emacu, au depus la Biroul Permanent al Camerei un proiect de modificare a Regulamentului intern, care cuprinde mai multe prevederi referitoare la sanctionarea colegilor chiulangii. Concret, initiatorii doresc ca deputatii care lipsesc de la sedintele de plen sa nu mai fie nevoiti sa informeze Biroul Permanent, in scris si cu avizul liderului de grup, cu privire la cauzele care il impiedica sa participe. De asemenea, semnatarii de la PSD si UNPR cer eliminarea alineatului potrivit caruia "deputatului care nu isi poate motiva absenta i se retine din indemnizatia lunara, pentru fiecare zi de absenta", scrie Romania libera.

Cum mi s-a aratat fericirea in temnitele comuniste. Interviu cu Emilian Mihailescu, supravietuitor al lagarelor de la Periprava si Gherla. Arhitectul Emilian Mihailescu este unul dintre supravietuitorii teribilelor temnite comuniste. La 22 de ani, pe 18 septembrie 1958, data pe care si-o aminteste fara ezitare, a pornit pe drumul puscariei, fiind unul dintre cei 16 condamnati din lotul "Rugul aprins" din care faceau parte si 8 preoti calugari, printre care parintele Sofian, Benedict Ghius, Andrei Fagetianu, Felix Dubneac, Dumitru Staniloaie, Arsenie Papacioc si, seful lotului, parintele Daniil. Toti au primit peste 15 ani de puscarie. "Tatal meu mereu ma avertiza, o s-o patesti cu preotii tai", isi aduce aminte, dupa mai bine de o jumatate de secol Emilian Mihailescu, de cum batea manastirile Moldovei cu colegul sau George Vasii. Si a patit-o. Chiar daca la inceput totul i se parea o farsa, scrie gandul.info.

Fotografia care arata "interesul national" al lui Gabriel Oprea, care a ales Dubaiul de Ziua Nationala a Romaniei. Un pasager l-a fotografiat pe Gabriel Oprea in avionul care a plecat marti din Bucuresti catre Dubai. Este vorba despre o cursa care a decolat la ora 8:20. Potrivit sursei citate, Oprea era insotit de sotie si de o fata tanara, probabil fiica sa, si calatoreau la clasa economy. Inainte sa plece in Dubai, fostul vicepremier a transmis un mesaj prin care ii indemna pe romani la unitate si solidaritate, scrie Adevarul.