Ministrul prezinta bugetul, parlamentarii mananca biscuiti. Cea mai grea misiune o au parlamentarii din comisiile de buget finante. Ei vor analiza, articol cu articol, intregul buget de stat si bugetul asigurarilor sociale. Si tot ei pot reveni asupra unor amendamente adoptate de colegii din comisiile de transpoturi, de pilda. Munca a inceput dupa-amiaza si, dupa cateva ore, parlamentarii au inceput deja sa dea semne de oboseala. Si-au revenit cu ajutorul biscuitilor pe care i-au primit de la consilierii lor, noteaza digi24.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Un medic veterinar a lasat afacerile si a devenit calugarita in cea mai mare comunitate de maici din Europa. Dorina Stefanache a devenit Maica Cleopatra, in urma cu cinci ani. Inainte de a fi Mireasa lui Hristos, mergea prin cluburi, tinea conferinte, scria carti. A renuntat la trei cabinete veterinare, apartament, masini, bijuterii de lux Daca mergi la Bucuresti si intrebi de medicul Dorina Stefanache, cu siguranta ti se va spune ca e o femeie de cariera, iar daca mergi la Manastirea Varatec si intrebi de Maica Cleopatra, vei afla ca este medicul veterinar al obstii de maici si al satului. Medicul veterinar Dorina Stefanache si Maica Cleopatra sunt una si aceeasi persoana. Dupa sase ani de studii la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti, doi ani de masterat, sase ani de doctorat in stiinte medicale si dupa mai multi ani de cariera in lumea medicala, Dorina Stefanache a decis, la 34 de ani, sa intre in viata monahala de la Manastirea Varatec sau Varatic, asa cum spun maicile. Maica Cleopatra continua pasiunea sa pentru medicina veterinara avand grija de animalele obstii manastiresti, dar si de vietuitoarele unor cetateni din sat, care apeleaza la serviciile sale. Integral in Evz.ro.

Interviu Vadim Ghirda: "O expresie de durere pe chipul cuiva inseamna mai mult decat o imagine explicita". Fotograful roman Vadim Ghirda, corespondent de 25 de ani pentru Associated Press si prezent in cele mai fierbinti zone de conflict de pe glob, spune ca razboiul s-a mutat de pe front in telefoanele noastre. "Trebuie sa-ti faci un prieten din oroare", glumeste fotograful Vadim Ghirda, incercand sa evite sa zica in plin detaliile legate de impactul emotional al muncii sale asupra lui, cu un citat din monologul actorului Marlon Brando, din filmul "Apocalypse Now"/"Apocalipsul acum", capodopera lui Copppola despre razboiul din Vietnam. Si adevarul e ca a trait orori. Pe viu. De 25 de ani, de cand e fotojurnalist pentru una dintre cele mai mari agentii de presa din lume, Associated Press, Vadim Ghirda a fost in mijlocul conflictelor politice si sociale. Mineriada. Razboiul civil din Transnistria si din Bosnia. Bombardamentele NATO in Iugoslavia. Conflictele din Orientul Mjlociu. Razboiul din Irak. Razboiul din Ucraina - chiar in luna februarie. Fotografiile lui fac inconjurul lumii, in cele mai mari ziare internationale. Primesc premiile celor mai importante organizatii americane. Dar Vadim Ghirda nu crede ca scopul fotografiei sunt premiile. "Fotografia e o cale de a duce intelegerea lumii mai departe. Si ca sa reusesti asta, trebuie sa renunti la tot ce tine de ego." Continuarea in Adevarul.ro.

Document FBI. Cum l-a invatat unchiul Martin pe "Unchiul Sam" sa ia spaga. Unchiul deputatului PSD Eduard Martin, Dumitru Martin, a exportat peste Ocean reteta romaneasca de dat si mascat spaga pentru contracte publice, incercand sa mituiasca un ofiter al Fortelor Aeriene ale SUA, pentru a obtine un contract de peste 10 milioane de dolari la Baza Mihail Kogalniceanu de la Constanta. In actul de acuzare al FBI impotriva lui Martin, consultat de Gandul, agentii detaliaza pas cu pas cum a procedat patronul companiei Polaris M Holding: l-a invatat pe ofiterul american sa nu ia banii cash, sa se acopere de acte si sa faca un contract de consultanta cu el, oferindu-se chiar sa ii puna bazele unei firme de consultanta pentru viitoare spagi. Mita - "comisionul", cum au aflat americanii ca se zice la romani - provenea, dupa reteta romaneasca, din costul umflat al contractului, deci tot din bani publici. DNA a fost cat pe ce sa le dea americanilor ancheta peste cap, dupa ce a speriat familia Martin cu investigatia de coruptie in cazul Radu Mazare.

Cine a platit lansarea lui Victor Ponta. Curtea de Conturi: Primaria Capitalei a achitat nejustificat UTI GRUP 250.000 de lei. La un an dupa lansarea lui Victor Ponta la prezidentiale, Curtea de Conturi a gasit la Primaria Capitalei cheltuieli nejustificate, din bani publici, pentru evenimentul PSD. Primaria lui Sorin Oprescu si-a asumat plata a mai mult 60% din serviciile prestate de UTI GRUP, firma care a asigurat atat mentenanta sistemelor de pe Arena Nationala, cat si realizarea scenei, a instalatiei de sunet si lumini, emiterea biletelor si refacerea gazonului. Nu a primit, in schimb, nimic de la PSD. Partidul nu a achitat nici pana astazi chiria de aproape 50.000 de euro la care s-a angajat prin contract. Anul acesta, Curtea de Conturi face un audit si constata ca municipalitatea a achitat nejustificat firmei UTI GRUP S.A. o factura de aproape 250.000 de lei pentru servicii aferente unui eveniment politic. Primaria comada UTI servicii pentru lansarea prezidentiabilului PSD cu mult inainte ca partidul sa parafeze un contract de inchiriere a stadionului. Datele reconstituite de Curtea de Conturi arata ca Directia de Investitii din Primaria Bucuresti trimite UTI aceasta comanda, inca din 29 august 2014, in baza unui contract de mentenanta semnat anterior. Cu patru zile inainte, PSD isi anuntase oficial intentia de a inchiria Arena, scrie digi24.ro.

Interviu Catalin Ivan: "Ponta a fost incorect. PSD va decide daca el mai are un viitor" / "Pozitia Romaniei in criza refugiatilor, neinspirata". Despre o candidatura la PMB: "Am spus ca ma voi implica". Europarlamentarul Catalin Ivan a vorbit despre problemele cu care se confrunta Uniunea Europeana, despre terorism, criza refugiatilor, in cadrul unui interviu acordat PoliticScan. Totodata, eurodeputatul a explicat ce statut are in PSD, daca si-ar asuma o candidatura la Primaria Capitalei, ce parere are despre noua conducere a partidului, dar a oferit si o serie de explicatii si lamuriri cu privire la demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului.

Adio, Tanar si nelinistit. Pro TV renunta la serial dupa aproape 20 de ani. In aceasta luna difuzarea serialului Tanar si nelinistit se opreste in Romania, potrivit informatiilor Paginademedia.ro. Serialul a fost difuzat pana anul trecut la Pro TV si mutat apoi la Acasa TV. Serialul se va opri astfel la episodul cu numarul 5.200. Asta in conditiile in care peste ocean filmarile au ajuns la episodul 10.800. Canalul PRO TV transmite episoade la o distanta de cinci ani de Statele Unite, potrivit paginii deWikipedia a productiei. In Romania nu au fost difuzate episoade din perioada 1973-1991 decat in cadrul unei recapitulari transmise pentru a prezenta telespectatorilor trecutul serialului.