Sondaj: Cat de importanta este familia pentru romani. Barbatii moldoveni, cei mai multumiti cu viata lor de familie Potrivit rezultatelor studiului "Familie si viata de cuplu in Romania - perceptii si reprezentari" realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES, 92% dintre respondenti sunt de parere ca familia este foarte importanta, in timp de 7% spun ca este destul de importanta, 0,5% spun ca este deloc importanta, in timp ce 0,1% spun ca este destul de putin importanta. Dintre cei care spun ca este foarte importanta casatoria, 92,5% sunt din Transilvania, Banat si Crisana, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Mica Romanie din inima Europei "Ce simti cand duci la bun sfarsit o actiune de ajutorare?" "Ca trebuie sa ma apuc de alta", spune Dorin. "Cand vad cate lucruri mici fac o diferenta mare pentru multi dintre noi, chiar e greu sa te opresti, cand vezi bucuria unui copil, pentru niste lucruri banale, intelegi cat de bogata este viata ta. Cei care au copii, stiu ca un copil se bucura si daca ii daruiesti o frunza dintr-un copac". Obiceiul de a darui nu face altceva decat sa intensifice dorinta de a darui, ne-o arata cativa romani stabiliti in Belgia, care desi plecati de ani buni, au gasit un mod "original" de a fi alaturi de romani de-ai lor aflati la greu. ,"Provocarea Ghiozdanul" este pentru ei o sansa de a pune un zambet pe fata unor copii sarmani, iar pentru copii, o sansa sa nu abandoneze scoala. Acum ei se gandesc chiar sa scoata un "ghid de ajutorare" pentru a da posibilitatea si altora sa le preia exemplul, scrie Gandul.

Evenimentele care au marcat anul politic 2015. La Palatul Victoria a ajuns "Guvernul meu", s-a retras Ponta si a revenit Basescu Drama de la Colectiv a schimbat Romania. Cetatenii romani au descoperit puterea strazii, au dat jos Guvernul Ponta si i-au speriat pe parlamentari. Personaje care pareau de neclintit - de la premierul Victor Ponta la primarul Cristian Popescu Piedone - s-au retras in fata protestelor din noiembrie. 1. Instalarea unui guvern de tehnocrati condus de premierul Dacian Ciolos. Pentru prima oara, dupa circa 16 ani, Romania este condusa de un premier care nu apartine vreunui partid. In 1999, nici premierul Mugur Isarescu nu facea parte din vreun partid, dar avea un sprijin politic clar si avea in Executiv ministri numiti politic. In echipa lui Ciolos nu exista demnitari cu carnet de partid, desi multi dintre ei sunt proveniti din esaloanele doi si trei ale guvernarii Ponta, scrie EVZ.

Cum a devenit Savarsinul gazda Craciunului regal de azi Un sat de pe Valea Muresului, Savarsinul, a devenit un adevarat loc de pelerinaj. In fiecare an, in luna decembrie, mii de oameni se aduna aici pentru a colinda Familia Regala a Romaniei, care isi petrece Craciunul in fiecare an in castelul cumparat de Regele Mihai I dupa abdicarea Regelui Carol al II-lea. In anii celui de-al Doilea Razboi Mondial, Regele Mihai I si-a petrecut, impreuna cu mama sa, Regina Elena, un singur Craciun, cel din 1943, la Savarsin. Aceasta resedinta regala era folosita mai ales vara. Insa, din anul 2001, de cand castelul a fost retrocedat Majestatii Sale Regelui Mihai I, el a devenit locul unde membrii Familiei Regale isi petrec sarbatorile de iarna, integral pe Romania Libera.

Acest om si-a batut joc de handbalul romanesc, schimband regula turneelor preolimpice. E mai corupt ca Blatter. Romania, victima mafiei de la IHF Federatia Internationala de Handbal a anuntat insa ca Danemarca va organiza acest turneu, schimband regulile din mers, fara a anunta sau supune la vot aceasta decizie. Modificarea aduce un avantaj urias nationalei Danemarcei, care a terminat pe locul 6 la Mondiale, dar care poate prinde acum Rio de Janeiro dintr-o grupa cu Romania, Muntenegru si Uruguay. Cum s-a ajuns insa aici? Simplu, mafia de la IHF functioneaza la fel de bine ca cea de la FIFA, iar presedintele forului international, egipteanul Hassan Moustafa, e un fel de Sepp Blatter al handbalului, anunta Adevarul.

Povestile traznite de Craciun ale romanilor: datini locale bizare si bunici virili Stim cu totii ca, de regula, la masa de Craciun, cand familia e completa, sarbatoarea asta poate deveni extrem de plictisitoare. Asta-i momentul ala din an in care trebuie sa dai ochii cu toate rudele indepartate de care nu te interesezi niciodata. Faci act de prezenta, bagi un zambet fortat si te prefaci ca asculti interesat povestile fade ale verisorului de gradul al treilea. Dupa care pleci fericit c-ai scapat si anul asta. Dar, cateodata, se-ntampla sa fie si altfel, iar amintirile de Craciun de neuitat. Cazuri de alea rare, in care nu doar ca nu s-a murit de plictiseala, dar au ramas in urma peripetii pe cinste. Am strans aici cateva astfel de povesti, ca sa-ti alunge monotonia de la reuniunea de familie, scrie Vice.

Mesajul presedintelui federal Joachim Gauck Joachim Gauck: Sarbatoarea Craciunului ne aminteste ca noi, oamenii avem nevoie de putere pentru a ne organiza viata politica si cea privata. "De la Palatul Bellevue va doresc tuturor Craciun Fericit. Un Craciun fericit - asta ne dorim unii altora in fiecare an. Dar in acest an, multora dintre noi nu le este usor sa simta atmosfera Craciunului. Majoritatea germanilor si-a amintit cu bucurie si recunostinta, ca de ani traim intr-o tara re unificata, libera si democratica", mesajul integral pe Deutsche Welle.