Scandalul care a scos din minti Casa Regala. Avocatul Regelui Mihai: "Majestatea Sa este indignat de acuzatiile care pun la indoiala capacitatile sale". Casa Regala a Romaniei este subiectul unui nou conflict iscat de afirmatii facute pe Facebook de jurnalista Roxana Iordache. Aceasta sustine ca Regele Mihai ar fi izolat si ca mesajele semnate de acesta si transmise de Casa Regala nu i-ar apartine. De cealalta parte, reprezentantii Familiei Regale infirma aceste declaratii, despre care sustin ca sunt false si foarte grave, dar si ca au de gand sa actioneze in instanta ziarista. In ultimele zile, Roxana Iordache a mai facut doua postari cu afirmatii care vizeaza Casa Regala in care afirma ca Regele Mihai nu ar sti ce se mai intampla in Romania, ca "unele canalii profita de aceasta stare de fapt", dar si ca "nimeni nu mai e primit, de multa vreme" de Rege la resedinta sa din Elvetia, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ce asteptari au partidele mici pentru anul 2016. Formatiunile politice si-au stabilit deja obiectivele pentru alegerile locale si parlamentare. Strategiile lor implica aparitia unor aliante surpriza Daca in formatiunile politice mari precum PSD sau PNL batalia se va da pentru cine va prelua guvernarea de la finalul anului viitor, in cazul partidelor mici batalia se va da pentru locurile din Parlament. Miscarea Populara, ALDE, PND, UNPR sau M10 sunt, in acest moment potrivit ultimelor sondaje, la limita pentru a intra in Parlament, toate situandu-se intre 1% si 10%. Primul mare test pentru aceste partide vor fi alegerile locale din vara anului viitor. Rezultatul va schimba strategia multor formatiuni si se vor naste aliante. Singurii care sunt pana acum in alianta sunt cei de la UNPR care vor, in continuare, sa mearga la ambele alegeri de anul viitor pe liste comune cu social-democratii, anuntaEVZ.

De ce vrea Turcia sa-si mareasca influenta in Dobrogea. Moscheea care se va contrui la Bucuresti este numai varful iceberg-ului. In spatele usilor inchise, se vorbeste, in soapta, despre o adevarata campanie de crestere a implicarii statului turc in Romania. Moscheea care se va construi in Bucuresti este cel mai important semnal al unui desant religios si cultural al statului turc in Romania. Fondurile necesare pentru constructia sa, dar si a centrului cultural adiacent, sunt asigurate de catre Turcia. Este vorba, la prima estimare, de circa trei milioane de euro. Muftiul Cultului Musulman din Romania, Iusuf Murat, afirma ca sprijinul financiar al Turciei este deosebit de important. Practic, fara acesta, este greu de crezut ca s-ar fi gasit fonduri pentru edificiu. Potrivit autorizatiei de constructie, moscheea ar trebui sa fie gata peste trei ani, informeazaRomania Libera.

Parlamentarii pregatesc uniforme scolare pentru toti elevii. Elevii din invatamantul prescolar si preuniversitar de stat si privat ar putea fi obligati sa poarte uniforme, potrivit unei initiative legislative depuse de un grup de deputati PSD care spun ca vor evitarea situatiilor "in care fetitele care poarta fuste scurte atrag privirile baietilor". Proiectul de lege modifica Legea nr. 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant. Potrivit initiativei, modelele uniformelor si semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administratie al unitatii de invatamant impreuna cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor. Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achizitionarea acestor uniforme, stipuleaza proiectul, scrieGandul.

Ce s-a intamplat de fapt in cele 11 spitale in care au ajuns victimele din Colectiv. Concluzii alarmante in raportul oficial. Ranitii de la Colectiv au fost tratati in spitale fara spatii adecvate si personal suficient. Aceste concluzii socante apar intr-un raport al Ministerului Sanatatii, care arata ca doar in 6 spitale din 11 izolarea victimelor arse in club s-a facut ca la carte, adica in sectii de terapie intensiva special dedicate. Si tot raportul confirma ce stie toata lumea, ca spitalele noastre colcaie de bacterii. Unii pacienti au murit din cauza infectiilor intalnite in toate cele 11 spitale in care au ajuns. Izolarea ranitilor din Colectiv, in sectiile de terapie intensiva, special dedicate, a fost posibila numai in 6 dintre cele 11 spitale in care victimele au fost tratate. Si de aici pina la infectarea lor nu a fost decit un pas. Raportul confirma patru germeni extrem de rezistenti la antibiotice: pseudomonas aeruginoasa, acinetobacter, klebsiella si stafiloc auriu. Ultimul de pilda, stafilococul auriu, a suferit o mutatie genetica si nu mai poate fi neutralizat nici de cele mai puternice antibiotice cum e meticilina, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Pensiile speciale si carierele publice. Anumite categorii de demnitari publici pretind pensii speciale. Aceasta nu este decat o consecinta a faptului ca statul este unul dintre principalii furnizori de prosperitate in societatea romaneasca. Guvernul a hotarat sa atace la Curtea Constitutionala legea pensiilor speciale care ar acorda primarilor si presedintilor de consilii judetene sume mari de bani odata ce vor fi ajuns la pensie. Unele pensii ar ajunge la peste 1500 de euro pe luna ca "recompensa" pentru activitatea politica din administratia locala. Argumentatia Guvernului e consistenta: legea creeaza privilegii pentru o categorie de persoane si in plus nu tine seama de impactul asupra bugetelor, informeazaDeutsche Welle.