Ministerul Sanatatii a publicat marti pe site-ul sau un proiect de lege care prevede interzicerea tigarilor mentolate si a celor cu arome, avertismente mai mari pe pachetele produselor din tutun si eliminarea posibilitatii de achizitionare a tigaretelor de pe internet, scrie Gandul.info. Se mai prevede limite mult mai stricte si in ceea ce priveste comercializarea tigarilor electronice sau a produselor de fumat din plante. Mai mult decat atat, mentioneaza ca Ministerul Sanatatii poate, ulterior, scoate de pe piata orice produs din tutun, atat timp cat interdictia este "justificata de necesitatea protectiei sanatatii publice".

FumatorFoto: Captura YouTube

Potrivit expunerii de motive, se urmareste aplicarea in tara noastra a Directivei 2014/40/UE.

Totodata, potrivit sursei citate, noua lege si-ar propune sa faca tigarile mult mai putin atragatoare in ochii tinerilor, principala populatie fumatoare din Europa, reusind, deopotriva, sa le dea fiori reci gigantilor din industria tutunului.

Proiectul de lege al MS vine la scurt timp dupa ce Parlamentul a adoptat o lege antifumat, stabilind ca nu se mai poate fuma in spatiile publice inchise.