Dacian Ciolos si lupta impotriva complexului de periferie. Criza refugiatilor care zguduie opinia publica germana si europeana ar fi fost de natura sa reevalueze solicitarea Romaniei de a face parte din Spatiul Schengen. Vizita prim-ministrului Dacian Ciolos la Berlin a fost una excelenta in termenii ambiantei, chiar daca presa germana nu a manifestat un interes particular. E adevarat ca nu s-a spus nimic important, dar tonul dialogului a indicat o deschidere promitatoare,informeaza Deutsche Welle.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Fantoma rasismului. Originea barbatilor care au comis agresiuni in noaptea de revelion la Koln le-a dat batai de cap multor jurnalisti. Toti martorii au relatat despre "arabi sau nord-africani". Ne este permis sa dezvaluim originea faptasilor? Trebuie s-o facem, este de parere Kersten Knipp. Dupa scandalul Wikileaks autoritatile au invatat ceva in privinta comunicarii interne: daca nu esti atent, ceea ce trebuia sa ramana secret afla toata lumea. La fel s-a intamplat si cu raportul unui inalt ofiter de Politie din Koln, in noaptea de revelion. Documentul, numai de uz intern, a ajuns in paginile tabloidului "Bild". Numeroase institutii de presa au preluat stirea care a ajuns la urechile publicului larg, potrivit Deutsche Welle.

Doctor catre pacienta: "Ti-a placut sa te f..i si acum vii sa ragi ca vaca la spital". Marturii cutremuratoare in dosarul medicilor care umileau pacientele sarace. Fostele paciente ale ginecologilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, acuzati de fapte de coruptie, au relatat judecatorilor cum au dat bani doctorilor pentru a fi bagate in seama si cum erau umilite si jignite de acestia. O noua runda de audieri a fost programata vineri, 8 ianuarie, la Tribunalul Vaslui in dosarul celor trei ginecologi de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui judecati pentru luare de mita, fals intelectual si sustragere de inscrisuri,potrivit Adevarul.

Testamentele-fantoma ale mafiei imobiliare din timpul lui Videanu. De ce nu s-a putut opune fostul primar. "Am cheltuit deja o avere cu avocatii si nu inteleg cum de nu vrea nici o institutie a statului sa vada un fals atat de grosolan", isi incepe povestea Gheorghe Adrian Dinescu. Este vorba despre un imobil din Bucuresti retrocedat unor teleormaneni de catre fostul primar Adriean Videanu, in baza unui testament care nu exista. Cazul scoate la iveala o increngatura de relatii subterane din Primaria Capitalei fata de care fostul edil afirma, surprinzator, ca nu a avut cum sa refuze sa semneze documentele controversate,noteaza Romania Libera.

Marea miza a BOR. De ce vrea Biserica sa scrie in Constitutie ca familia e formata din barbat si femeie. Biserica Ortodoxa din Romania se afla in plina ofensiva in aceasta perioada. Preotii, cu binecuvantarea Patriarhului, au inceput sa stranga semnaturi pentru modificarea Constitutiei. Au nevoie de 500.000 astfel incat Parlamentul sa ia in discutie proiectul de revizuire care propune ca in legea fundamentala sa scrie negru pe alb ca familia este formata din barbat si femeie,arata Gandul.

REPORTAJ. Goutte D'or, pericolul din inima Parisului. "Terorismul poate aparea oriunde " e fraza pe care o repeta toti oficialii francezi, in frunte cu presedintele Francois Hollande. Atacul de ieri de la un comisariat de politie din Paris confirma acest lucru si arata inca odata vulnerabilitatea capitalei franceze in fata amenintarii teroriste. Incercam sa intelegem de unde vine aceasta vulnerabilitateintr-un reportaj Digi24filmat in arondismentul 18, acolo unde ieri, un barbat a incercat sa comita un atentat terorist. Cartierul Goutte D'or Barbes se afla la numai 6 kilometri de Turnul Eiffel si la cateva sute de metri de Gara de Nord din Paris. Un loc bun pentru a gazdui mii de imigranti din intreaga lume. Acum, traiesc aici in jur de 22.000 de imigranti veniti din peste 45 de tari. Cea mai importanta comunitate din cartierul Goutte D'or Barbes este cea musulmana, iar acest lucru se poate observa la fiecare pas. Exista magazine si cafenele ale caror nume sunt scrise si in araba, iar pe strazi auzi vorbindu-se mai des araba decat franceza.

Cluj-Napoca. Interventii controversate la cladiri istorice. Primarul din Cluj-Napoca spune ca legea ii permite doar sa dea jos in regim de urgenta bucatile de fatada care risca sa cada in capul trecatorilor. Si ca, in cazul a 17 cladiri istorice la care s-au facut astfel de interventii, a avut avizul Comisiei Monumentelor istorice. Raspunsul primarului vine dupa ce ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a cerut actele care justifica daramarea unor elemente de fatada,informeaza Digi24.

Magistrati din Arges au decis: MOrtul s-a plimbat prin sat si a decedat de doua ori. Cum a fost "ingropata" o moarte suspecta.De cinci ani, Aurelian Din se lupta sa afle circumstantele reale in care a murit fratele sau, la doar 59 de ani. La capatul unei anchete facute de un agent de politie rurala, mentinuta de procurori, Tribunalul Arges a dat doua sentinte uluitoare: intr-una a stabilit ca raposatul si-a dat ultima suflare in alta parte decat la locul tragediei, iar din alta rezulta ca decesul s-a produs la doua ore diferite. Procurorul de caz e si mai tare: dupa moarte, raposatul a luat-o la plimbare prin sat,informeaza EVZ.