Cum au cucerit Capitala si alte doua judete interlopii din clanurile Chira si Vijai, specializate in prostitutie, trafic de persoane si camatarie Violente extreme, amenintari cu moartea si santaj. Acestea sunt metodele prin care doua clanuri de interlopi, care se ocupau cu traficul de carne vie si camataria, au reusit sa terorizeze doua judete si Capitala. Interlopii facusera chiar si o alianta pentru a-si extinde influenta asupra teritoriilor controlate de rivali. Detalii cutremuratoare ies la iveala in ancheta procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), prin care 25 de membri din gruparile Chira si Vijai au fost trimisi in judecata. Printre cei deferiti justitiei se numara si liderii celor doua clanuri: Ion Vijai si Aurel Chira, integral pe Adevarul.

Cine umple seifurile "Califului" milionar? Conturile din strainatate ale organizatiei teroriste Statul Islamic se umplu cu ajutorul unor sponsori din Golf, al unor bogati oameni de afaceri si predicatori religiosi cu pozitii extremiste, pana la brockeri si banci fiduciare de schimb. Kuweitul a fost inca de la debutul razboiului din Siria un nod de intretaiere a finantarii pentru grupurile jihadiste, din cauza ca sistemul sau bancar este "nedepistabil". De fiecare data cand aparea la lumina numele unui donator de fonduri (nu neaparat pentru SI, dar si pentru alte grupuri ca Frontul Al-Nosra, legat de Al Qaeda), americanii cereau in special Kuweitului sau Qatarului - aliati in razboiul contra terorismului - sa ofere o mai mare transparenta asupra transferurilor de bani, dar totul a ramas fara raspuns pana astazi, scrie Romania Libera.
Povestea primului antrenor de tenis in scaun cu rotile din Romania. Ciprian Anton: "Uneori ma bucur pentru tot ce mi s-a intamplat, pentru ca acum vad totul altfel" Viata si un accident stupid l-au trimis, in urma cu 12 ani, intr-un scaun cu rotile. Dupa goana prin spitale si doi ani de izolare, Ciprian a reinvatat sa traiasca. Acum, la 35 de ani, este primul antrenor de tenis in scaun cu rotile, jucator de top si capitanul echipei de Cupa Davis. "Sunt o fire pozitiva si cred ca acest accident nefericit mi-a schimbat viata, in bine. Uneori ma bucur pentru tot ce mi s-a intamplat, pentru ca acum vad totul altfel. Am avut ocazia sa cunosc oameni absolut minunati de la care am invatat multe lucruri bune", isi incepe Ciprian Anton confesiunea, poate una de neinteles pentru pesimistii din noi, scrie Gandul.
Refugiatii fac ravagii. Sute de oameni au iesit pe strazi sa protesteze, dupa violurile din mai multe capitale europene Peste 300 de simpatizanti ai filialei flamande a miscarii antiislamice Pegida au manifestat sambata pe strazile din orasul belgian Anvers impotriva "islamizarii Europei si a abuzului de drept de azil", a informat agentia Belga, citata de AFP. Manifestantii, care au venit si din Olanda, au protestat impotriva "terorismului, islamizarii si abuzului de drept de azil". Unii dintre ei au arborat o pancarta pe care scria "Mohammed not welcome" (Mohammed nu este binevenit), cu o caricatura a Profetului, fondator al islamului, cu o bomba in loc de turban, anunta EVZ.
De ce intarzie "Autostrada Dacia" Sibiu-Pitesti pana in anul 2023: pentru ca nici macar studiile de fezabilitate nu sunt gata la timp Cu toate ca s-au cheltuit milioane de euro pentru studiile de fezabilitate ale tronsonului de autostrada Sibiu-Pitesti, acestea nu sunt conforme cu normele europene, astfel ca licitarea lucrarilor va porni abia peste doi ani, iar finalizarea constructiei este preconizata pentru sfarsitul anului 2023. Autostrada Sibiu-Pitesti, botezata "Autostrada Dacia", pare sa nu se mai termine pentru ca tocmai inceputurile sale - studiile de fezabilitate - sunt incontinuu amanate. Ultimele estimari oficiale arata ca acest tronson ar putea fi gata doar in ultima parte a anului 2023, iar valoarea totala a investitiei depaseste 1,67 miliarde de euro, informeaza Adevarul.
Pe ce isi cheltuiesc romanii salariile Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.430 lei lunar pe gospodarie (916 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 283 lei lunar pe gospodarie (107 lei pe persoana), arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat. Cheltuielile au reprezentat in perioada analizata 86,7% din venituri. "Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.)", arata INS, intr-un comunicat, anunta Romania Libera.
Comentariu: Minciuna institutionalizata Scandalul provocat de incidentele de la Koln, din noaptea de revelion, s-a soldat cu o prima demitere la nivel politic. Este just, fiindca minciunile si omisiunea voita a realitatii nu mai pot constitui o optiune, considera Felix Steiner. Pagubele pentru societate sunt maxime. Fiindca statul traieste din increderea cetatenilor sai. Daca cetatenii nu mai au incredere, atunci intreg esafodajul de stat se erodeaza. Iar societatea se indreapta spre un climat de ura impotriva strainilor, refugiatilor si musulmanilor, dupa cum atesta comentariile tot mai virulente, publicate in retelele de socializare, integral pe Deutsche Welle.