De alegerile astea, nu ne mai batem cu ungurii, ci cu norvegienii Nimic nu uneste mai mult boborul cartitor decat un dusman usor de aratat cu degetul si care ori ne fura pamantul (ungurii) ori ne fura copiii (norvegienii). ata ca s-a ivit o ocazie nesperata pentru ca politicienii sa-si dovedeasca utilitatea: cazul controversat al unei familii cu 5 copii, cu dubla cetatenie, romana si norvegiana, care domiciliaza in Norvegia. Initial, au fost niste proteste pe tema asta, din partea familiei, de inteles. Dupa care, au inceput sa se ambaleze niste televiziuni de la noi. Nu imediat, dar destul de repede, au prins melodia asta si parlamentarii, care peste putina vreme vor intra in campanie electorala, si pentru alegerile locale, si pentru alegerile parlamentare. Melodia are perspective de mare hit: Ne fura norvegienii copiii!!! Cum putem permite asa ceva? Noi, parlamentarii si partidele, facem zid din piepturile noastre pentru apararea oricarui rrrroman. Iubim rrrrromanii si RRRRomania! Apropo, sa nu uitati asta la alegeri, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Anuntul MECS: cand incepe inscrierea in clasa pregatitoare Inscrierea in clasa pregatitoare se va face, in acest an, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Educatiei, in doua etape, si anume intre 21 si 25 martie pentru copiii din circumscriptia scolara si din afara ei si intre 29 martie si 8 aprilie pentru copiii ramasi nerepartizati. Astfel, potrivit proiectului privind inscrierea in clasa pregatitoare, in 22 februarie are loc afisarea, la sediul unitatii de invatamant si al inspectoratului scolar si pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar, iar intre 29 februarie si 18 martie parintii copiilor care urmeaza sa fie inscrisi in clasa pregattitoare trebuie sa completeze, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile tip de inscriere, care vor fi validate zilnic, la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea, in intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sambata), anunta Gandul.

Regulamentul - obligatoriu sau nu? Ce risca elevii care nu poarta uniforma Tot mai multe voci sustin introducerea prin lege a obligativitatii uniformei. Elevii cer ca, in acest caz, uniforma sa o dea statul, gratuit. Scoasa din viata scolii in decembrie 1989, uniforma obligatorie pentru elevi risca sa devina iar litera de lege. Insusi ministrul Educatiei, Adrian Curaj, se declara, in urma cu cateva zile, partizanul acesti idei afirmand ca "daca uniforma ar fi tratata ca un fel de afiliere la ceva anume ar fi extraordinar. Ar fi asociata unei identitati de scoala si mandrie ca esti parte a unei comunitati, ar arata apartenenta la un club select", integral pe EVZ.

Romania - tinta atacurilor cibernetice. Trei sectoare - cheie au fost vizate in anul 2015 Romania nu mai este patria hackerilor, dar devine, din ce in ce mai mult, tinta atacurilor cibernetice. In anul 2015, trei domenii - cheie ale statului roman au fost vizate de atacuri cibernetice: Afacerile Interne, Afacerile Externe si Apararea, au anuntat specialisti din domeniul cybersecuritatii. In paralel, au fost atacate sistemele de Internet Banking de la 11 banci cu filiale in Romania. Atacatorii retelelor bancare au cautat evident sa obtina bani. In schimb, cei care au atacat sectoarele strategice au cautat informatii. "Nu inseamna, neaparat, ca date de la aceste institutii au fost compromise", subliniaza specialistii in cybersecuritate, informeaza Romania Libera.

Am discutat cu un fost jihadist despre cum ajung tinerii musulmani si crestini extremisti Nascut in Toronto si crescut ca musulman, Mubin Shaikh a devenit un islamist radicalizat dupa o calatorie in Pakistan, in anii 90. Dupa ce s-a intors in Canada, Shakih a recrutat alti tineri musulmani sa se alature cauzei jihadului. Dar evenimentele din 11 septembrie 2001 l-au facut sa se indoiasca de propria sa cale. Dupa o perioada in Siria in care a studiat Coranul, s-a intors acasa determinat sa lupte impotriva militarismului cu care-si impletise calea. In timp ce lucra cu CSIS (Centrul Strategic de Studii Internationale), Shaikh era un agent guvernamental in cazul "Toronto 18", unde un grup de tineri musulmani canadieni au fost condamnati pentru planuirea unui atac asupra institutiilor publice de acolo. Azi, Shaikh face campanie impotriva islamofobiei si-n acelasi timp incearca sa opreasca radicalizarea din propria sa conunitate, integral pe Vice.

Politicia bavarez suparat pe politicile lui Merkel trimite spre aceasta un autobuz cu refugiati Un politician local din Bavaria infuriat a trimis un autobuz plin de refugiati intr-o calatorie de 7 ore pana la biroul Cancelarului Angela Merkel din Berlin, in semn de prostest impotriva politiciilor sale deschise asupra imigrantilor, anunta Reuters. Un purtator de cuvant al lui Peter Dreier din orasul sudic Landshut a confirmat pentru Reuters ca joi au fost trimisi 31 de refugiati intr-o calatorie de 550 de kilometri pana la Berlin. Dreier pare sa fi actionat conform amenintarilor pe care ii le-a facut cancelarului german anul trecut. Criticand argumentele acesteia cum ca Germania ar putea face fata fluxului de migranti, acesta a lansat un avertisment telefonic catre cancelar in octombrie. "Daca Germania primeste 1 milion de refugiati, din punct de vedere matematic, asta inseamna ca 1800 vor ajunge in districtul meu. Ii voi primi pe acestia, dar daca sunt mai multi de atat, ii voi trimite catre biroul dumneavoastra", a amenintat Dreier, citat de Die Welt.

Tabuizarea violurilor si hartuirilor sexuale In urma agresiunilor sexuale comise in masa, la Koln, in noaptea de revelion, de catre refugiati arabi si nord-africani, notam cateva propozitii ilustrative, citand, in acest scop, din marturiile si rapoartele, initial puse sub obroc, din ratiuni de corectitudine politica, ale politiei locale. Aratam de pilda ca, la Koln, "un ins i-a apostrofat pe oamenii ordinii, declarand ca el e "sirian", iar ei au "obligatia de a-l trata prieteneste, caci a fost invitat de doamna Angela Merkel". Altul si-a rupt in fata ochilor politistilor sfidati documentele de refugiat, ranjind, caci, dupa cum s-a exprimat el, "nu-mi puteti face nimic. Maine imi fac rost de alte acte"", scrie Deutsche Welle.