Consum de gaze la cote maxime. Romania risca intrarea in stare de urgenta Vremea geroasa din ultimele zile a crescut masiv consumul de gaze, iar specialistii citati de Digi24 estimeaza ca dupa ora 18.00, atunci cand se va atinge un varf de consum, se va intra in stare de criza. Productia, importul si stocurile de gaze naturale nu fac fata consumului mare de zilele acestea. La 6 dimineata in conducte erau stocate 34 milioane mc gaz, la 12.00, cantitatea a scazut la 32 milioane mc, iar la 14.00, la 31 milioane mc. Pe de alta parte, directorul general al Transgaz, Petru Vaduva a declarat pentru Agerpres ca sistemul national de gaze nu inregistreaza un deficit in acest moment, desi temperaturile sunt foarte scazute, prin urmare nu se impune declansarea situatiei de urgenta in aprovizionarea cu gaze, scrie Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Reportaj. Acasa la femeia care si-a abuzat sexual copiii pe videochat. Viceprimarul satului: "Am ajuns la stiri in America" Locuitorii din satul giurgiuvean Varasti sunt revoltati de ce se intampla in casa Roxanei Onu, femeia acuzata ca isi exploata sexual copiii, pe Skype, pentru a primi bani de la clienti din SUA. Un psiholog atrage atentia asupra posibilelor traume pe care copiii le-ar putea dezvolta in timp. Cei doi copii ai Roxanei Onu (24 de ani), folositi de tanara in spectacole erotice pentru pedofili straini, s-ar putea intoarce la tatal si la bunica lor, sau ar putea ajunge in custodia statului. Femeia a fost arestata miercuri, pentru 30 de zile, pentru trafic de minori, viol si pornografie infantila, toate in forma continuata. Cine va avea grija in continuare de cei doi copii, o fetita de aproape 2 ani si un baietel de 3 ani, nu este inca stabilit, integral pe Adevarul.

Cazul Bodnariu, in Parlamentul European. Solutia gasita de 42 de eurodeputati pentru romanul caruia serviciile sociale din Norvegia i-au luat cei cinci copii Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar si sistemul de protectie a copilului din acest stat vor fi dezbatute peste trei saptamani in Parlamentul European (PE), in conditiile in care, joi, s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari din mai multe tari au solicitat acest lucru. Potrivit unui comunicat de joi al eurodeputatului PNL Daniel Buda, urmeaza sa fie identificate si mecanisme prin care Comisia Europeana sa intervina cand se constata ca procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emotionale minorilor sau parintilor, anunta Gandul.

Un Imam din Koln: Fetele au fost violate pentru ca au fost pe jumatate dezbracate si erau parfumate. E normal ca barbatii sa le atace Imamul unei moschei din Koln a vorbit despre agresiunile care au avut loc de Anul Nou sustinand ca victimele sunt responsabile pentru atac din cauza hainelor neadecvate si a parfumului pe care il purtau, scrie breitbart.com. "Fetele sunt vinovate de incidentele de Anul Nou. Ele erau pe jumatate dezbracate si purtau parfum. Nu este iesit din comun ca barbatii sa vrea sa le atace. Sa te imbraci asa e ca a pune gaz pe foc", a spus imamul pentru un canal rus de televiziune. Acesta considera ca trebuie "sa reactionam in mod corespunzator" in fata valului de refugiati, dar nu prin "a pus gaz pe foc", relateaza EVZ.

Macelul necuvantatoarelor. Zeci de mistreti si caprioare, impuscate in partide ilegale de vanatoare Partidele ilegale de vanatoare au facut prapad in judetul Prahova. An de an sunt prinsi braconieri, insa, in urma cu trei zile, politistii au descoperit ca cei care "luptau" cot la cot cu braconierii pentru doborarea zecilor de mistreti sau capriori erau chiar vanatori cu acte in regula. O actiune a politistilor Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova a scos la iveala un amanunt socant. Oamenii legii au retinut, marti, sase barbati care au organizat, de-a lungul timpului, mai multe partide ilegale de vanatoare. Oficiali din randul anchetatorilor au dezvaluit, pentru EVZ, ca printre acestia se numara si membri ai unor asociatii de vanatoare din judet.

"Campanie deliberata" de alungare a arabilor Peshmerga, combatantii unitatilor guvernului regional al Kurdistanului irakian, si lutatorii din militiile kurde sunt acuzati ca ar fi distrus mii de locuinte in nordul Irakului si, intr-un raport publicat miercuri, Amnesty International evoca posibile crime de razboi in diferite localitati din provinciile Ninive, Kirkuk si Diyala. Donatella Rovera, consilier la Amnesty International pentru situatii de criza, a declarat ca distrugerile au avut loc dupa preluarea de catre fortele kurde a controlului in unele zone dupa fuga trupelor irakiene din timpul ofensivei devastatoare a Statului Islamic in 2014. Potrivit Amnesty, responsabilii kurzi ar dori extinderea regiunii lor autonome depopuland unele zone de locuitorii arabi, dar Bagdadul se opune, fara a fi in masura sa impiedice actiunile kurzilor, scrie Romania Libera.

Soferii care claxoneaza risca sa-si piarda permisul Parlamentarii le-au pus din nou gand rau soferilor. Un proiect de cod rutier initiat de 40 de senatori PSD si PNL contine anumite prevederi cel putin bizare: soferii care folosesc prea mult claxonul raman fara permis. Specialistii sunt insa sceptici ca masuri de acest gen vor domoli agresivitatea in trafic. Un grup format din 40 de parlamentari PSD si PNL a initiat un proiect de lege care sa unifice intr-un corp comun toate reglementarile rutiere continute in acte normative diferite. In expunerea de motive, initiatorii au aratat ca actuala legislatie rutiera este cuprinsa in mai multe acte normative care au fost modificate succesiv, prin diverse ordine si hotarari. Potrivit parlamentarilor, aceste reglementari, unele dintre ele contradictorii, ar fi generat disfunctionalitati si interpretari diferite, informeaza Adevarul.

Care va fi soarta noului guvern de la Chisinau Pe parcursul unui an Republica Moldova s-a asemanat cu o tara din Africa, unde guvernele se succed de cateva ori pe an sau chiar pe luna. Astfel, din februarie 2015 si pana astazi, Chisinaul a avut cinci prim-ministri. Dupa mai multe incercari si jocuri de culise, clasa politica de la Chisinau a gasit o noua candidatura la functia de prim-ministru, cea a lui Pavel Filip, care urmeaza a fi votat in urmatoarele zile de Parlament. Iurie Leanca, Chiril Gaburici, Natalia Gherman, Valeriu Strelet si Gheorghe Brega - acestia au fost prim-ministrii R. Moldova in ultimele 12 luni. In sfarsit, dupa mai multe tensiuni intre presedintele tarii Nicolae Timofti si reprezentantii Partidului Democrat din Moldova (PDM), a fost decisa si, practic, impusa candidatura lui Pavel Filip, vicepresedinte al aceluiasi partid si ministru in exercitiu al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, integral pe Deutsche Welle.