Cum sunt maziliti de sefi functionarii publici care nu vor sa fure banii statului. Director spagar din Vaslui: "Am scapat de idioata aia, ne putem face treaba linistiti". Multi dintre functionarii care isi fac datoria in mod corect si semnaleaza abuzurile si ilegalitatile comise de superiori sfarsesc de cele mai multe ori prin a-si pierde locul de munca. Cel mai recent caz este al unui functionar de la primaria cu jacuzzi din comuna Ivanesti, judetul Vaslui. Angajata in functia de consilier in cadrul primariei, Ana Maria Mihalachi a fost destituita printr-o decizie a primarului in luna noiembrie anul trecut, dupa ce luni la rand a fost sicanata fiind suspectata ca ea a fost cea care a descoperit cum era consumat combustibilul platit din banii primariei, in baza cardurilor si astfel au aflat si localnicii, care ulterior au sesizat Curtea de Conturi si DNA. Integral inAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Drepturile nelimitate ale refugiatilor: "o absurditate pe catalige"? Criza refugiatilor ne arata ca retorica despre drepturile omului nu doar ca nu reuseste sa ofere conditii nediscriminatorii pentru noii sositi, ci risca sa limiteze drepturile celorlalti. Criza refugiatilor isi arata efectele politice. Potrivit unui sondaj de opinie comandat de revista Focus, 39,9% dintre germani sunt de parere ca Angela Merkel trebuie sa demisioneze din cauza politicii sale fata de imigratie, 45,2% sustin ca demisia nu ar fi necesara, iar 14,9% nu se pronunta. In parlament, sefa guvernului federal se bucura de un sprijin mult mai consistent, care o fereste pe moment de emotii, dar ambianta publica ii este din ce in ce mai nefavorabila. Iar pe masura ce trece timpul si ies la iveala tot mai multe decizii politice scandaloase, criticile se intetesc la randul lor. Un comentariuDeutshe Welle.

Student din Iasi, bataia de joc a medicilor din Copou. In pericol de moarte, a fost plimbat intre spitale si i s-a dat orez pana i s-a spart apendicele. Incompetenta ingrozitoare. Un student al Universitatii Al.I. Cuza a acuzat dureri abdominale, dar pana a ajuns pe masa de operatie, in stare grava din cauza peritonitei, a indurat chinuri ingrozitoare. Totul i s-a intamplat din cauza lipsei incredibile de profesionalism a medicilor ieseni care l-au consultat. Unul dintre doctorii care l-au consultat i-a recomandat sa se duca acasa si sa manance "orez fiert". Cand s-a simtit rau, Marian Anitei a sunat-o intai pe verisoara sa, Gabriela Arnautu, studenta in anul al III-lea, la Facultatea de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, conform ziaruldeiasi.ro, citat deEVZ.

Ministerul Justitiei a pus in dezbatere ordonanta care interzice "lucrarile stiintifice" in puscarii, dar si-a dat seama ca a uitat ceva. Cum s-a modificat nota de fundamentare in cateva ore. Membri ai CSM au criticat varianta abrogarii prevederii care permite micsorarea pedepselor pentru detinutii care scriu carti. Defectiune de parcurs la Ministerul Justitiei. Dupa ce a pus in dezbatere publica proiectul de ordonanta prin care se elimina posibilitatea micsorarii pedepselor detinutilor cu cate 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa, aceasta a fost scoasa de pe site, aparand dupa cateva ore cu o nota de fundamentare modificata. In forma finala apar o serie de precizari si sunt semnalate "dificultatile", dar si explicarea urgentei care justifica ordonanta, detalii "uitate" in varianta initiala. Integral inGandul.

Sfaturile expertilor pentru a va proteja de virusul Zika. Boala nu are tratament, iar OMS se asteapta la milioane de cazuri. Virusul Zika a ajuns si in atentia autoritatilor din Romania. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru 29 de tari in care exista riscul de imbolnavire. Cine este dispus sa infrunte acest risc e sfatuit sa se protejeze impotriva tantarilor ce transmit virusul, pentru ca tratament impotriva bolii nu exista. Femeile gravide care se imbolnavesc pot da nastere unor copii cu malformatii. 29 de tari din America de Sud si America Central Insulara sunt pe lista de avertizare pentru virusul Zika. Republica Dominicana, Thailanda, Venezuela, Brazilia, Insulele Maldive sau Argentina sunt vizitate si de romani. Un materialStirile Pro Tv.

Judetul condus de la tv de un anestezist. Nici PSD nu poate scapa de personajul excentric pe care l-a pus sef la Consiliul Judetean. Fostul USL l-a propulsat in fruntea Consiliului Judetean Galati pe anestezistul Nicolae Bacalbasa (PSD). Evolutia sa a fost atat de socanta, incat nici PSD-ul nu stie cum sa mai scape de el. Bacalbasa are emisiune la o statie locala de televiziune, care apartine unui coleg din PSD, deputatul Florin Paslaru. Initial, presedintele CJ era "invitat permanent", dar dupa un timp Bacalbasa a preluat controlul si isi invita in studio subalternii care il lauda. Presa a relatat ca, in 2015, CJ Galati a incheiat contracte de publicitate cu aceasta televiziune, in valoare de aproape 85.000 de lei. In 2014, un alt scandal: Bacalbasa a decontat deplasari de aproape 43.000 de km, inclusiv drumurile pana la Antena 3 si RTV.Evenimentul zileisi revista Capital au lansat campania "Romania 4 you", o radiografie de substanta a situatiei sociale, politice si economice din judetele tarii.

Ce distante sunt intre peron si tren in statiile de metrou, in conditiile in care maxima admisa e de 8 cm. Metrorex va rezolva problema spatiului dintre peroane si tren, sustine directorul general al ANPC. De sambata ar urma sa apara anunturi de avertizare, care sa fie clare si vizibile pentru calatori. Asta in conditiile in care vineri la ANPC au mai aparut doua plangeri, in care calatorii sustin ca ar fi avut de suferit dupa ce au calcat din greseala intre tren si peron. Intr-un comunicat, Metrorex declara doar ca siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol niciodata. Un reportajStirile Pro Tv.