Bucurestiul turistic - neatractiv pentru straini, scump pentru localnici. Centrul Vechi este considerat de localnici un loc scump al orasului, dar pentru occidentali este extrem de ieftin. Si cum sa nu fie asa cand un cuplu de straini plateste pentru o noapte si o zi de distractie la Bucuresti de aproape doua ori mai putin decat la Budapesta si de trei ori mai putin decat la Londra sau Madrid. De asemenea, pentru backpackeri - cei care calatoresc cu un rucsac in spate, dorm la hosteluri, refuza restaurantele - Bucurestiul este al doilea cel mai ieftin mare oras al Europei, potrivit portalului priceoftravel.com. Pentru un backpacker, o zi si o noapte in capitala Romaniei costa sub 25 de dolari, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

O femeie in spatele cazului 'Gabriel Oprea - Tiberiu Nitu". Coloanele oficiale erau aprobate dupa normele vechiului Cod Rutier, abrogat acum sapte ani. Cristina Maria Manda, fosta consiliera a lui Gabriel Oprea, a fost persoana care a avizat protocolul dintre MAI si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Grav este ca protocolul a fost intocmit si aprobat in baza fostului Cod Rutier, abrogat acum sapte ani! Si Patriarhul Romaniei a fost transportat cu escorta ofi ciala, in baza aceluiasi Cod. Manda a mai fost consiliera fostului ministru al Justitiei Mona Pivniceru, a ex-ministrului de Interne Radu Stroe, a fostului secretar de stat Ilie Botos si chiar a presedintelui interimar al Romaniei, Crin Antonescu, scrie EVZ.ro.

Imigrantii si cruzimea omului din popor. S-a scris si s-a vorbit mult despre noaptea Anului Nou din Koln si nu doar pentru ca a fost un eveniment traumatic, ci pentru ca se afla in miezul celei mai mari probleme politice a momentului: imigratia. Dar prea putine explicatii au convins cu adevarat. Un ministru din guvernul de la Berlin sustinea, candid, ipoteza unei conspiratii, dar evident ca nu putea spune cine si cu ce scop a conspirat. Mai agera, o artista elvetiana protesta goala in Piata Domului, cerand dreptul de a fi respectata chiar si fara hainele ei, ceea ce sugera ca se lupta cu dispretul musulman pentru femeia neacoperita. Feministele au fost in avangarda, banuind ca agresiunile sordide din noaptea Anului Nou ar fi doar exacerbarea sexismului de care, la limita, ar avea a se teme si in societatile occidentale. Am gasit si explicatii mai fruste, potrivit carora o armata de tineri constransi la abstinenta din cauza conditiei lor marginale nici nu ar fi putut face altceva, scrie Deutsche Welle.

Stratagemele lui Voiculescu ca sa evite executarea silita. Avocatii familiei Voiculescu nu stiu ce sa mai inventeze pentru a impiedica statul sa confiste sediul Antenei 3, decizie luata in dosarul privatizarii ICA. Antena 3 a pus la cale un nou tertip: a acuzat statul ca vrea sa inbogateasca "fara justa cauza". Pentru asta, familia Voiculescu a deschis un nou proces, care va bloca executarea silita. Concret, postul de televiziune Antena 3 cere magistratilor ca statul roman, prin Ministerul Finantelor, sa-i plateasca suma de 50.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit in sediul vizat de actiunea de executare silita. In plus, Antena 3 cere ca pana cand statul ii va da banii inapoi, sa-i fie recunoscut dreptul de retentie asupra imobilului. Este vorba de dreptul care ii permite folosirea cladirii, pana cand se va face plata celor 50.000 de lei, potrivit Adevarul.

"Mana de lucru" a Romaniei si formarea ei: Blocarea Legii scolilor profesionale. De ce la scoala Rolls Royce e concurenta mai mare decat la Harvard. Romania pare sa devina vedeta Europei la capitolul crestere economica, dar oamenii de afaceri avertizeaza de cativa ani ca lipsa fortei de munca calificate ar putea constitui o frana in acest sens, potentialul de extindere a afacerilor fiind limitat tot mai mult de acest deficit. "Este principala bariera in calea viitorului val de investitii", atrage atentia Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si industrie Romano-Germana - AHK Romania. O redresare a situatiei s-a ivit odata cu reintroducerea, in 2012, a scolilor profesionale. O problema uriasa, insa: Legea ce reglementeaza functionarea scolilor profesionale, adoptata de Camera Deputatilor, asteapta de un an de zile sa fie dezbatuta in Senat, scrie cursdeguvernare.ro.

Interviu cu profesorul Mihail E. Ionescu: Romania are nevoie "urgenta" de o flota militara proprie. Militarizarea Crimeii "constituie o amenintare directa pentru securitatea Romaniei", explica profesorul Mihail E. Ionescu, directorul Centrului pentru Studii Est-Europene si Asiatice. Romania are deci nevoie de o flota proprie, "este o urgenta", sustine profesorul, amintind ca acest lucru este cerut de NATO, care spune ca statele membre trebuie sa reziste "primelor lovituri"pana la sosirea fortelor aliate, "indiferent daca e vorba despre confruntari terestre sau maritime". Pe de alta parte, Mihail E. Ionescu declara ca obiectivul principal al Rusiei in acest moment este ridicarea sanctiunilor, de aceea "nu va face nicio miscare riscanta in R. Moldova" si nici nu va "forta" alegerile anticipate prin "radicalizarea manifestatiilor", potrivit Romania libera.