Voiculescu o fi citit ce-a "scris"? "Coruptii sa nu aiba dreptul la eliberare conditionata", fragment din cartea Varanului Dan Voiculescu (69 de ani) este unul dintre cei mai prolifici scriitori din puscarie, a publicat 10 carti in 18 luni. In medie, a scris o carte in doua luni. Politicianul este inchis din 8 august 2014, la Penitenciarul Rahova, unde executa o condamnare de 10 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de spalare de bani in dosarul "Privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare". Adevarul a studiat 7 dintre lucrarile stiintifice pe teme de economie semnate de Dan Voiculescu, care au fost depuse la Biblioteca Nationala. Trebuie spus ca aceste lucrari au o bibliografie generala generoasa, aproximativ 200 de titluri, si multe trimiteri la baze de date pe internet, in conditiile in care detinutii nu au acces la calculator.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum a ajuns criza refugiatilor la Ardud. Primar: "Cand am aflat de centrul de imigranti am ramas stupefiati. Sunt si ei oameni, dar avem si noi batranii si orfanii nostri" Nu e nici Germania, nici pe ruta imigrantilor. Ardud e un orasel din Satu Mare, cam cat o comuna mai mare, in care in ultimele saptamani refugiatii i-au pus pe jar pe toti locuitorii. Niciunul n-a ajuns acolo, insa cand au aflat ca in cartierul Madaras rasare un centru pentru imigranti a pornit revolta. S-au strans la Caminul Cultural, au chemat primarul, toata functionarimea, au strans semnaturi si au amenintat ca, daca e nevoie, vor folosi si forta ca in cladirile unei asociatii sa nu fie gazduiti aproape 100 de refugiati, Zece dintre ei ar fi trebuit deja sa ajunga, insa pana la urma proiectul derulat cu Ministerul de Interne a fost relocat, integral pe Gandul.

De ce reformele din Educatie nu reusesc sa opreasca abandonul scolar in Romania Cifrele abandonului scolar au variat extrem de putin in ultimii zece ani, desi Romania si-a asumat sa il reduca la aproape jumatate. Ministrul Educatiei a propus o prima masura de combatere a fenomenului, dar este un pas mic pentru o problema extrem de complexa. Ministerul Educatiei a fost condus in ultimul deceniu de zece oameni. Unii s-au aflat in fruntea institutiei pentru foarte putin timp: Emil Boc si-a asumat si functia de ministru al Educatiei in timp ce era premier, iar Ioan Mang a fost prins ca plagiator si nevoit sa renunte la post dupa numai o saptamana. Toti au promis reforme in sistemul de invatamant, iar in 2011 a aparut o noua lege a Educatiei. Dar unele cifre au ramas constant negative, anunta Romania Libera.

Fumatorii contraataca! Cum ar putea fi fentata legea anti-fumat Nefumatorii se simt discriminati de fumatori, dar cu acestia din urma ce facem? Vrem, nu vrem, fac parte din viata noastra de zi cu zi. Noile prevederi adoptate si publicate in Monitorul Oficial restrictioneaza destul de clar zonele unde nu se mai poate fuma. Prin spatiu public inchis se intelege "orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent". Deci, nici terasele acoperite nu prea mai sunt o solutie, scrie EVZ.

"M-am infipt ca un miel in haita de lupi". Povestea romanilor care au apelat la Barnevernet si acum isi vad copilul 8 ore/an Drammen. Un orasel aflat la in cateva zeci de kilometri de Oslo. Aici, acum 6 ani, un roman a fugit de criza care-i pusese afacerile pe butuci in Romania. Ne-a cerut sa-i protejam identitatea, dar vrea ca povestea si cosmarul prin trece in Norvegia sa fie aflate. "Fosta mea prietena a ramas insarcinata...si la care eu am zis nu e momentul, nu putem sa facem acum un copil. Nu avem serviciu stabil, casa." Se intampla in 2010. Norvegia se dovedea ca nu este chiar paradisul pe care-l visa in Romania. Inca nu-si gasise de munca. Prietena a nascut o fetita. A apelat la Barnevernet-Protectia copilului din Norvegia pentru consiliere, integral pe Stirile ProTv.

Cum ne dam pe mana rusilor? Cu metoda Liderii romani zambesc spre Vest, dar fac intelegeri cu Estul, ii poftesc pe americani in camera din fata, dar lasa la indemana rusilor cheile camarii, uneori cu intentie, alteori din neglijenta sau nepasare. Nimic nu se face pe fata, totul se tese pe dedesubt, cu atentie, confirmand diferite mesaje pe care le lanseaza fosti diplomati sofisticati, cum e Mircea Malita, care, citandu-l pe Nicolae Titulescu, spunea zilele trecute ca un stat mic precum Romania trebuie sa aiba relatii bune cu toate marile puteri si ca "noi suntem ostili in mod gratuit cu Rusia", sau fosti politicieni cu greutate, cum e Adrian Nastase, care crede ca Romania a ramas blocata pe directia occidentala, dar ca ar trebui sa priveasca mai mult spre Rusia si China, conform Romania Libera.

Brexit si emigratia romaneasca In Romania englezii sunt criticati pentru pozitia ostila fata de migratia lucratorilor. Dar e o privire superficiala, care ignora ca reformele propuse contribuie la democratizarea organizarii politice europene. Disidenta Marii Britanii reprezinta in acest moment o ocazie excelenta de a retusa putin constructia europeana si de a-i oferi un continut democratic mai cert. Am vazut in 2014 cat de intense au devenit dezbaterile legate de alegerea unui presedinte al Comisiei Europene si cata frustrare exista din cauza absentei unui control democratic. Cine alege, in definitiv, componenta Comisiei? Si, odata aleasa, in fata cui da socoteala? Scrie Deutsche Welle.