In sfarsit, exista doi brazi de Craciun care isi disputa titlul de cel mai mare din Europa. Au in comun sponsorul (Millennium BCP) si intreprinderea care le-a contruit (braziliana Better World). Armatura metalica din Porto se stie ca are 76 de metri in inaltime. Cea de la Bucuresti, Romania, replica celei din Porto, provoaca polemica, deoarece un ziar local da asigurari ca nu are mai mult de 70 de metri, in ciuda asigurarilor date de banca si de intreprinderea braziliana ca are inca sase metri in inaltime, scrie Jornal de Noticias citat de Rador.

Cei sase metri au facut diferenta, deoarece au motivat comunicatele Millennium BCP (care a montat bradul pentru a marca inceperea operatiunilor sale in aceasta tara) si ale Better World, mai cunoscuta pentru organizarea "Rock In Rio Lisboa", care dadeau asigurari ca brazii sunt "adevarati gemeni".

Datele tehnice cunoscute ale celor doi brazi sunt identice. Cantaresc 280 de tone, au 2,4 milioane de beculete, 13.000 de becuri normale, 28 de km de ghirlande luminoase, o jumatate de kilometru de neon si 600 de lumini cu efect strobe.

La Bucuresti au fost necesari aproximativ 300 de muncitori pentru montarea bradului, printre care portughezi, brazilieni si romani. 25 de camioane TIR au transportat timp de aproximativ doua luni materialul in Piata Unirii.

Pe Internet, cele 100.000 de persoane si traficul haotic din centrul Bucurestiului au facut deliciile video-amatorilor si al agentiilor de presa. Bradul ar putea sa nu fie cel mai inalt, dar este, fara indoiala, cel mai cunoscut, incheie ziarul portughez