Acordul de la Munchen, o raza de speranta pentru Siria. Acordul de incetare a ostilitatilor este unul vag, dar reprezinta cea mai buna sansa de a opri macelul din Siria. Indiferent daca intelegerea va deveni sau nu realitate, o tara si-a aratat puterea, crede Michael Knigge. Marile puteri, conduse de SUA si Rusia, au cazut de acord sa puna capat ostilitatilor in Siria si sa permita accesul echipelor de ajutor umanitar in zonele distruse de razboi. Diplomatii nu sunt insa siguri ca intelegerea va fi si aplicata, scrieDeutsche Welle.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Acordul de la Minsk a murit. Traiasca Minskul! La un an de la semnarea acordului de la Minsk, calea spre pace in estul Ucrainei ramane complicata. Aspectele convenite nu au fost aplicate. Dar aceasta nu este singura problema, arata Bernd Johann. In estul Ucrainei ar fi trebuit sa domneasca demult armistitiul. Dar in teritoriile controlate de separatistii pro-rusi continua sa se traga. E greu de admis ca acest conflict ar fi unul "inghetat", atat timp cat se inregistreaza lupte si pierderi de vieti omenesti in fiecare saptamana,noteaza Deutsche Welle.

Barack Obama se gandeste sa intervina in referendumul pentru Brexit. Presedintele american planuieste sa sustina un discurs puternic pentru a-i convinge pe alegatorii britanici sa ramana in Uniunea Europeana. In acelasi timp, Washingtonul se ingrijoreaza ca Brexitul ar putea sa devina un joc de noroc periculos cu consecinte grave asupra intregului continent,titreaza The Guardian.

Fratii Becali, spaga "fara numar' pentru judecatoarea corupta Geanina Terceanu. Declaratiile date de fratii Ioan si Victor Becali in dosarul mituirii judecatoarei Geanina Terceanu pentru ca aceasta sa "tranteasca" dosarul Transferurilor arata un fapt surprinzator: cei doi nici nu mai stiau cati bani i-au dat exact magistratei corupte pentru a-i scapa de puscarie. Desi, initial, fratii Ioan si Victor Becali au negat ca i-ar fi dat spaga judecatoarei Geanina Terceanu pentru a-i achita in dosarul transferurilor de fotbalisti, pusi in fata probelor acestia si-au recunoscut faptele. "Revin asupra declaratiei anterioare in cauza si arat urmatoarele: recunosc comiterea infractiunii retinute in sarcina mea", au declarat Victor si Ioan Becali in fata procurorilor DNA, noteaza Adevarul.

Cum s-au imbolnavit bebelusii din Arges? Ancheta de amploare a autoritatilor si niciun raspuns. Medic: "Nu ne putem imagina cum a fost posibil asa ceva". A trecut aproape o saptamana de cand alerta medicala a fost data in Arges, insa pana acum nimeni nu are o explicatie clara pentru care aproape 30 de copii au ajuns in stare grava la spital, majoritatea cu sindrom hemolitic-uremic. Autoritatile cauta sursa infestarii copiilor, fac anchete la domicilii, iar politia a cerut documente la Agentia de Mediu, DSP Arges, Apele Romane si trei mari distribuitori de apa, precum si fisele de internare. Mai mult, Avocatul Poporului s-a autosesizat si face o ancheta in acest caz. Pana la primele rezultate, medicii se lupta sa salveze copiii, multi dintre ei avand nevoie de dializa,relateaza Gandul.

Pietrarii care au ridicat Casa Poporului au dat in judecata Guvernul. Executivul a aprobat miercuri o noua serie de exproprieri pentru autostrada care va traversa Ardealul, iar suma stabilita a fi platita pentru un metru patrat a fost de 1,85 lei. Cei vizati de decizie sunt nemultumiti de faptul ca acum, cand pretul terenurilor agricole a crescut, vor primi o suma mai mica pentru despagubiri decat au incasat proprietarii indepartati din drumul Autostrazii Transilvania in urma cu 9 ani. Astfel, desi in 2007 pamantul costa de trei ori mai putin, despagubirile au ajuns si pana la 6 euro pe metru patrat,scrie Romania Libera.

Bolcas nu crede in "Valentine's Day". Politicienii sunt si ei oameni si petrec. Chiar si de Ziua Indragostitilor. Unii au sarbatorit in avans, altii nu vor sa auda de celebrarea acestei zile. De-a lungul ultimilor ani, moda "Valentine's Day". "Ziua Indragostitilor, in traditia occidentala", a inceput sa se impuna, incet dar sigur, in preferintele romanilor de toate varstele. Evenimentul zilei a contactat mai multi politicieni, care au destainuit, in exclusivitate, ce planuri au pentru Valentine's Day,mentioneaza EVZ.

Omer ta intr-un oras intreg. Cum au instituit camatarii Clanului Barcsa legea tacerii in Reghin. De ani buni, un clan de camatari de etnie roma ii jupoaie de bani pe locuitorii orasului Reghin, judetul Mures, sub protectia autoritatilor locale. Victimele camatarilor si familiile lor sunt amenintate cu moartea, obligate sa fuga in strainatate, lasate fara proprietati sau aduse in pragul sinuiciderii, potrivit unui document al DIICOT Targu Mures,obtinut de EVZ.