Ministrii tehnocrati au acordat un interviu pe zi. Se pregatesc pentru alegerile din toamna? Membrii Guvernului apolitic condus de Dacian Ciolos au dat pana acum aproape 70 de interviuri, desi de la investitura au trecut doar 60 de zile lucratoare. Faptul ca unii dintre cei mai importanti membri ai Executivului au acordat, intr-o perioada atat de scurta, un numar apreciabil de interviuri la radio, TV, presa si site-uri poate fi un semn ca sunt interesati sa isi creeze o buna imagine care sa le permita sa faca faca pasul spre mediul politic intr-un an electoral decisiv pentru Romania, scrie Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Articol cu rusi, nemti, americani si Iohannis nitel pierdut intre ei Iohannis a fost la Muenchen cam ca echipa de fotbal a Romaniei: a participat, dar nu si-a dorit destul victoria. Vina nu e doar a lui; ci a anilor de politica externa neinspirata, care au adus Romania intr-o pozitie marginala. Presedintele arata ca a inteles unde trebuie sa mearga si pe ce linie. Ritmul schimbarilor si crizelor globale nu are insa rabdare ca seful statului sa se puna la punct cu diplomatia; trebuie sa invete rapid sa si livreze! Integral pe Adevarul.

De ce sunt romanii saracii Europei? O simpla statistica scoate la iveala o realitate ingrijoratoare Romania este a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, arata cele mai recente date furnizate de Eurostat. In tara noastra 40% din populatie se afla in prezent in risc de saracie si excluziune sociala, iar 48,5% dintre copii traiesc in conditii precare. Lipsa banilor se simte cel mai puternic la sate, acolo unde traiesc aproape jumatate dintre romani, unii dintre ei in conditii care pentru statele occidentale ar putea parea mai degraba smulse din epoca medievala. Studiul realizat de World Vision Romania arata ca 2 din 3 gospodarii din mediul rural se confrunta cu ￯lipsuri materiale semnificative", formulare care, in cifre inseamna ca pentru 66,1% din romanii de la tara banii fie sunt insuficienti, fie abia ajung de la o luna la alta, anunta Gandul.

Alerta de infectare cu E.coli continua. Bebelusii internati la "Marie Curie" sunt in stare stabila, dar grava. Doi dintre ei sunt intubati de doua zile Denis Stanescu, purtatorul de cuvant al Spitalului "Marie Curie" a anuntat ca starea celor 11 copilasi internati in Sectiile de Terapie Intensiva si Nefrologie sunt in stare stabila, dar grava. Doi au nevoie de ajutor ca sa respire, 8 sunt dializati, iar unul a fost scos, de ieri, din dializa. Reprezentanta "Marie Curie" a explicat ca nu vede vreo legatura intre sincopele in distributia vaccinului hexavalent, semnalate in repetate randuri de Evenimentul zilei, si boala acestor micuti, informeaza EVZ.

Filmul Ilegitim, aplaudat de spectatori, dorit de distribuitorii internationali Sambata seara, la Berlin, a avut loc premiera mondiala a peliculei romanesti "Ilegitim", un lungmetraj independent in regia lui Adrian Sitaru, filmul fiind foarte bine primit atat de publicul prezent in sala, cat si de criticii si distribuitorii prezenti in capitala Germaniei. Filmul prezinta viata de zi cu zi a unei familii unite la inceput (traditionala masa in familie deschide pelicula) din Romania post-decembrista, formata din patru frati si un tata (Adrian Titieni), mama fiind decedata cu doi ani in urma, scrie Romania Libera.

Apostolii Epocii de Aur, episodul #8. Ion Mihai Pacepa, "cel mai mare peste" Seful spionajului romanesc in perioada 1972-1978, Ion Mihai Pacepa, a fost omul bun la toate din anturajul cuplului Ceausescu. In 1978, i-a tradat pe cei pe care inainte ii adulase. A dezertat. Presa occidentala il prezenta drept "cel mai mare peste". Avea dreptate: exista cateva lucruri putrede in biografia lui Pacepa. 28 iulie 1978, Koln, Republica Federala Germana (RFG). Seful rezidentei de spionaj a Departamentului de Informatii Externe (DIE) din RFG, Stefan Constantin, se desparte la ora 20.40 de spionul "Vintila", colegul sau, in fata hotelului Blofer din Koln. O ora mai tarziu, "Vintila" ajunge la Dom Hotel, de unde e preluat de agentii Agentiei Centrale de Informatii (CIA). Americanii il scot de urgenta din RFG si il trimit cu un avion militar la Washington. Integral pe Adevarul.

Germanii iubesc banii Bancnota de 500 de euro, una din cele mai valoroase din lume, a fost introdusa in circulatie in anul 2002, o data cu trecerea la moneda unica europeana. Ea seamana, in fond, cu defuncta bancnota de 1000 de marci. Ministrii de finante din UE au decis sa verifice oportunitatea mentinerii in circulatie a bancnotei de 500 de euro. Banca Centrala Europeana, direct responsabila de tiparirea ei, urmeaza sa analizeze riscurile si sa propuna planuri de actiune. Comisia Europeana considera ca bancnotele de mare valoare sunt apreciate de infractori, care depoziteaza astfel sume mari de bani, scrie Deutsche Welle.