Cum este afectata Romania de presiunile britanice asupra UE Proiectul declaratiei finale a summit-ului UE inceput la Bruxelles, care are drept principala tema conditiile Marii Britanii adresate Uniunii Europene in perspectiva referendumului privind ramanerea in UE, publicat ieri de Financial Times, se bazeaza in cea mai mare parte pe propunerile presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, si contine concesii insemnate facute Londrei, dar si reguli clare in ceea ce priveste declansarea asa-zisei "frane de urgenta" privind suspendarea si restrictionarea beneficiilor sociale pentru imigranti, scrie Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Analiza George Friedman: SUA, Europa si NATO Statele Unite ale Americii se tem ca neintelegerile dintre statele membre UE vor afecta relatia transatlantica existenta. Oficialii americani au inceput sa isi exprime deja ingrijorarile legate de situatia din interiorul Uniunii Europene. Secretarul de stat american John Kerry a declarat, pe 12 februarie, ca SUA au un interes "foarte puternic" in prezenta Marii Britanii in interiorul Uniunii Europene. Pana in prezent, Statele Unite au considerat problemele UE ca fiind chestiuni ce apartin statelor europene, dar pe care acestea le pot rezolva intre ele. SUA nu au crezut ca aceste probleme ar avea capacitatea sa afecteze interesele americane, asa cum nu au crezut ca America poate fi capabila sa influenteze politicile europene. Dimensiunea situatiei parea prea ampla pentru a putea fi influentata, integral pe Adevarul.

Caz incredibil in judetul Gorj : Cum au fost aruncati la gunoi 1.000.000 de euro Statia de transfer deseuri din orasul Targu Carbunesti, judetul Gorj construita pe bani europeni, in valoare de aproape 1 milion de euro este nefunctionala.La peste 5 ani de zile de la inaugurarea cu mare fast, aceasta investitie este practic nefunctionala, neatingandu-si obiectivele trecute in programul de finantare si riscand ca UE sa ceara banii inapoi. Care era rolul acestei statii de transfer deseuri de la Targu Carbunesti?, intreaba Ecopolitic.ro.

Diversiunea ANAF - Antena 3 si lectia pentru guvernul Ciolos Da, avem de-a face cu o diversiune: o bula care se ridica intr-un pahar de sifon, menita sa intoxice toata incaperea. Dar asta e doar premisa textului de mai jos : ce se intampla acum pe scena politica - dupa chemarea premierului in Senat si declaratia sefului statului de sustinere a Antenei 3 - nu are nici cea mai mica legatura cu protectia libertatii de exprimare. Tocmai asta arata ca nu trebuie ratat momentul "astral" de-a pune ordine in Fiscul romanesc - a-l construi, adica, pe cu totul alte baze decat a functionat el vreme de 25 de ani. Nu vom putea, ocoli, de asemenea, niste personaje si rolul lor si in ce se intampla acum si in ce urmeaza sa se intample, scrie Curs de Guvernare.

Alerta cu E.coli continua. A venit si o echipa de experti straini ca sa ne ajute. Rotavirusul si E.coli se transmit pe aceeasi cale, iar infectiile au aceleasi simptome Atat rotavirusul, cat si E.coli pot ajunge extrem de usor in organismul uman. "E suficient ca un angajat de la un magazin cu fructe, ca tot vorbim de portocale, sa mearga la toaleta si sa nu se spele pe maini. Apoi sa puna portocalele in cosul de unde le iau clientii. In trei zile, cat rezista E.coli, va puteti inchipui cati oameni ar putea fi infectati. Rotavirusul, mai rau, rezista pe suprafete nedezinfectate sau alimente si luni de zile. Ambele se transmit la fel, pe cale fecalo-orala, in tractul digestiv", explica un epidemiolog consultat de EVZ.

Europa cauta noi alternative la gazul rusesc Uniunea Europeana intensifica eforturile de reducere a dependentei de gazele naturale din Rusia, in conditiile tot mai acutelor dispute geopolitice cu Moscova, incepute o data cu razboiul din Ucraina si amplificate de razboiul civil din Siria. Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a introdus in urma cu cinci ani, pentru prima data, scenariul Epocii de Aur a Gazului. Conform acestuia, in urmatorii 25 de ani, omenirea va consuma o cantitate mare de gaze, datorita rezervelor uriase disponibile si preturilor scazute. Iar Rusia lui Putin tocmai pe aceasta predictie mizeaza: lumea va fi dependenta pana prin anul 2040 de gaze. Cat din aceasta lume poate fi facuta dependenta geopolitic?, scrie Romania Libera.

Romani din diaspora, reactii dure pentru Iohannis, dupa scandalul ANAF-Antena 3: "Le-ati dat tara inapoi. Sunt furios si scarbit de blatul pus la cale de Cotroceni" Presedintele Klaus Iohannis este aspru crititat in spatiul virtual dupa ce miercuri seara a declarat ca repreentantii ANAF au avut o "abordarea heirupista" atunci cand le-au cerut celor de la Antena 3 sa evacueze sediul confiscat de stat in urma unei decizii judecatoresti. Diaspora, al randul sau, l-a taxat dur, dupa ce la alegerile din 2014 oamenii au stat ore in sir in ploaie pentru a-i da votul. Adevarul a luat pulsul reprezentantilor diasporei romanesti.

Comentariu: Uniti doar in respingere In criza refugiatilor sunt des invocate doua posibile solutii: combaterea cauzelor care ii gonesc pe oameni din tarile lor si o solutie europeana comuna. Ambele sunt corecte dar de multe ori ele servesc doar ca paravan pentru a ocoli deciziile incomode. Vor trece decenii bune pana cand bunastarea si stabilitatea s-ar putea instala, daca se vor reinstala vreodata, in regiunile in care razboiul, teroarea si lipsa de perspective ii trimit pe oameni in pribegie. Pana acum, toate incercarile de abordare europeana a crizei au esuat, scrie Deutsche Welle.