Analiza in cazul alertei cu E. coli a medicului Ovidiu Limoncu, specialist in nefrologie pediatrica: "Sigur este contaminare alimentara". Doctorul Ovidiu Limoncu, specialist in nefrologie pediatrica, a postat, pe o retea de socializare, informatii extrem de utile pentru parintii bulversati de atacurile puternice si repetate ale bacteriei care a rapit, deja, viata a trei bebelusi din judetul Arges. "SHU (n.r. - Sindromul Hemolitic Uremic) ramane o boala rara, care apare totusi sporadic in Romania. Uneori, exista aglomerari de cazuri intr-o zona relativ mica, asa cum s-a intamplat si acum in judetul Arges". Aceste explicatii, oferite de Ovidiu Limoncu, medic care a activat 17 ani ca sef al Sectiei de Dializa din cadrul Spitalului pentru Copii "Grigore Alexandrescu", unde a tratat in jur de 200 de cazuri de copilasi cu sindrom hemolitic uremic, sustineeEVZ.ro.

Saga lui guru Bivolaru: vecinul de ulita al lui Adrian Nastase la Tartasesti, ajuns in topul infractorilor cautati prin Europol. Povestea lui Gregorian Bivolaru incepe in urma cu 63 de ani, in satul Tartasesti (Dambovita). Satul este cunoscut ca fiind localitatea unde au copilarit fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, fostul general Toma Zaharia si afaceristul Marian Bucur, patronul restaurantului Capsa. Gregorian ste frate de tata cu fostul deputat PDSR, Gabriel Bivolaru (49 de ani), condamnat pentru mai multe credite frauduloase luate de la BRD. Tatal acestora, Constantin, era ofiter de aviatie din Roman. Gregorian a facut scoala in Tartasesti, iar in timpul liceului fost luat de mama sa la Bucuresti. In 1971 a absolvit liceul Gheorghe Sincai si s-a angajat instalator la Metrou, scrieAdevarul.

Avertismentul lui Gauck la adresa Europei si a Germaniei. Presedintele federal a manifestat intelegere pentru dorinta multor state europene de a limita accesul refugiatilor in Uniune. Discursul sau a aratat temerea de o si mai mare disolutie a UE, crede Christoph Strack.Se cearta, actioneaza unii impotriva celorlalti, se intalnesc la summituri doar ca sa amane luarea unor decizii - este vorba de liderii tarilor membre ale UE, de ministrii de Interne ai acestora, de specialistii chemati sa rezolve criza refugiatilor. "Demult nu mai este vorba doar de solutionarea crizei refugiatilor", a remarcat presedintele german Joachim Gauck. Pe buna dreptate. El face apel la intelegere pentru tarile care doresc sa se izoleze de valul fara precedent de refugiati si sa inchida granitele. Ar trebuie totusi sa se poata imagina ca solutiile europene si cele regionale ar putea fi complementare. Sa accepti aparitia de noi ziduri si garduri in Europa nu este o cerere usor de digerat. Dar, in opinia lui Gauck, acesta ar fi pretul de platit pentru recuperarea unitatii europene. El aminteste ca doar uniti, cu forte comune, cu o greutate politica comunitara pot europenii sa contribuie la combaterea cauzelor exodului atator persoane, scrieDeutsche Welle.

Britanicii vor oprirea beneficiilor sociale nejustificate pentru migranti. Cati romani si bulgari au primit in 2015.Romania si Bulgaria reprezinta acum sursa a peste o cincime din totalul imigrantilor proveniti din tarile Uniunii Europene, care ajung pe teritoriul britanic. Imigratia din statele comunitare este tema centrala in dezbaterea politica ce precede referendumul din 23 iunie, cand britanicii urmeaza sa decida daca raman sau nu in Uniunea Europeana. Ministrul de interne Theresa May a declarat, si astazi, ca acordul obtinut de David aCameron la summitul UE de saptaman trecuta va permite reducerea numarului imigrantilor din tarile comunitare. Mai ales daca este activat mecanismul care permite oprirea beneficiilor sociale nejustificate pentru cei nou veniti, potrivitstirileprotv.ro.

Din Timisoara la Hollywood, via Jocurile Olimpice. De ce a refuzat Tarzan sa recunoasca ca s-a nascut in Romania. "Niciodata nu m-am considerat un actor, iar ca om de afaceri nu m-am descurcat deloc. Intotdeauna am fost un bun atlet, inotator, obisnuia el sa povesteasca. Nascut in 1904, in cartierul timisorean Freidorf, intr-o familie de etnici svabi, celebrul inotator de mai tarziu a fost botezat Johann Peter. Familia Weissmuller, de religie baptista, a emigrat in Statele Unite in 1905, stabilindu-se la Windber, in statul Pennsylvania.La varsta de 9 ani, Weissmuller s-a imbolnavit de poliomelita, iar medicii i-au recomandat practicarea inotului pentru recuperare. Asa a inceput povestea de succes a multiplului campion olimpic. Dupa ce a ajuns conjunctiural in bazin, intamplarea a jucat inca odata un rol hotarator in viata sa. A fost remarcat de un antrenor de inot in timpul unei operatiuni de salvare, pe cand era angajat ca salvamar pe plaja din Michigan, in 1921, scrieAdevarul.ro.

Femeile din spatele barbatilor puternici ai Romaniei. Elena Stolojan s-a ocupat mereu de afacerile familiei. Sotiei lui Teodor Stolojan i se poate aplica zicala "tace si face". Discreta in spatiul public, Elena Stolojan se ocupa de afacerile familiei Prezenta discreta in viata publica, Elena Stolojan are o casnicie de aproape 47 de ani cu fostul premier. Spune despre sotul sau ca a fost mereu un om foarte serios si atent cu copiii", dar si ca "s-au completat reciproc". Ea i-a fost alaturi in momente dificile si a fost prezenta in spatiul public, doar ca sa vorbeasca, de cele mai multe ori, despre cel mai dificil moment al carierei lui politice: retragerea din cursa prezidentiala in 2004, in favoarea lui Traian Basescu, scriepremium.evz.ro.