Un barbat a fost arestat preventiv, iar alte cinci persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscala, dupa ce ANAF a constatat ca au vandut online zeci de electronice pe zi, fara sa plateasca nicio taxa, relateaza Digi24. Practic, se comportau ca o firma, doar ca nu aveau niciun act inregistrat, vanzand prin intermediul site-urilor cu anunturi gratuite, unde oamenii pot pune la vanzare obiecte pe care nu le mai folosesc.

Potrivit sursei citate, un barbat in varsta de 39 de ani din Sectorul 2 al Capitalei a vandut, in mai putin de 2 ani, peste 1.500 de produse electronice, in valoare de 1,2 milioane de lei, prin intermediul pe unul dintre site-urile de anunturi.

"Au fost vandute si 30 de produse electronice de ultima generatie pe zi, fara a fi platit TVA si impozitul pe venit aferent", a explicat purtatorul de cuvant al ANAF, Alexandru Cristea.

Barbatul avea marfa depozitata in 11 apartamente din Bucuresti si Ilfov, care au fost perchezitionate de politisti, relateaza Digi24.

"Au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 550.000 de lei, printre care 200 de telefoane mobile. Au fost gasite si sumele de 170.000 de lei si 12.000 de euro", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.