Marian Godina, politistul-fenomen care a bagat spaima in sistem. Cum facem bine Romania: "Ma bucura enorm ca am sustinerea civililor" Marian Godina, considerat cel mai in voga politist al momentului dupa ce a demascat, mai intai pe pagina sa de Facebook si, ulterior, intr-o carte lansata recent, coruptia din Politie, vorbeste, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, despre viata de agent la Rutiera, dar si despre valul de reactii primite dupa publicarea volumului "Flash-uri din sens opus". Dupa ce si-a deranjat sefii cu dezvaluirile despre practicile necurate din Politia Romana, Godina este increzator ca sistemul, oricat de putred si de puternic este, poate fi schimbat. Iar asta cu atat mai mult cu cat a simtit pe propria piele cum politistii curati au parte de sprijinul romanilor de rand.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Regele Mihai, istorie si Facebook. De ce nu s-a sinucis in 1947? La ce ne foloseste de exemplu in 2016? In niciun moment istoria Regelui Mihai I al Romaniei nu a fost, in linii mari, cunoscuta. Regalistii s-au bucurat, tinerii aveau alte tinte pentru care sa lupte. Aceleasi stereotipuri despre rege s-au rostogolit generatie dupa generatie. Noi si monarhia, o neintelegere de ani. (Un material realizat de Eugen Istodor, jurnalist). Comunicatul Regelui Mihai, pe 2 martie, intr-o dupa amiaza a lui 2016, a sunat sec. Sunt bolnav, o deleg pe fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, sa ma reprezinte in actiunile mele publice, integral pe Gandul.

Acuzatii grave la Bruxelles: dosar "fabricat" unui comisar european Afacerea Dalli intra din nou in discutie si anunta un razboi institutional la varful Uniunii Europene, deoarece Oficiul de Lupta Anti-Frauda intentioneaza sa aduca Executivul european in fata Curtii de Justitie. Comisia Europeana a decis discretionar ridicarea imunitatii diplomatice de care beneficia directorul Oficiului de Lupta Anti-Frauda (OLAF), Giovanni Kessler, potrivit site-ului New Europe. Executivul european a refuzat initial sa confirme sau sa infirme aceasta decizie, "din ratiuni juridice", astfel ca de la inceput sursele citate de "La Libre" au afirmat ca imunitatea a fost efectiv ridicata. A existat un silenzio stampa si din partea OLAF, serviciul de presa afirmand ca Oficiul nu a fost informat de o astfel de cerere si ca nu ar fi fost luata vreo decizie in acest sens, scrie Romania Libera.

Analistii politicii pun sub semnul intrebarii mandatul "diletantului" Klaus Iohannis Saptamanalul Der Spiegel, care detine si unul din cele mai importante portaluri de stiri din Germania, spiegel. de, a publicat sambata un articol dur la adresa presedintelui Klaus Iohannis. Acesta este criticat pentru ca i-a retras lui Laszlo Tokes Ordinul "Steaua Romaniei". Presedintele si-a inceput mandatul cu mari promisiuni de reforma, dar politicile sale par a fi "un dezastru", comenteaza revista germana, catalogandul "diletant" pe seful statului. EVZ a consultat mai multi analisti politici. Unii spun ca mandatul lui Iohannis este "un dezastru" si isi fac griji ca il va incheia.

Scoala isi bate joc de copiii nostri Intamplarea face sa ma roage un prieten sa vad cum se descurca la matematica fata sa de clasa a V-a. M-am luat cu mainile de cap! Clasa a V-a este o etapa tranzitorie, de la scoala primara la gimnaziu, cand elevii trebuie sa se obisnuiasca cu o noua structura, cu mai multi profesori, cu mai multe discipline. Unii nu stapanesc inca tabla inmultirii si in clasa a V-a sunt obligati sa se ocupe de fractii ireductibile! Toate observatiile si reprosurile grupului de inovare curriculara se dovedesc actuale si adevarate la milimetru, scrie Adevarul.

Nationalismul bizar al regimului Iohannis sau de ce e nevoie de mai putin SRI Din motive neclare, asistam, in mandatul Iohannis, la exacerbarea nationalismului xenofob, a carui unica tinta este subminarea institutiilor democratice si a statului de drept. Intr-un mod subtil, ascensiunea acestui nationalism are legatura cu ascensiunea SRI si de aceea, poate neasteptat, recenta decizie CCR de reducere a puterii SRI este binevenita. Ce legatura poate exista intre nationalism si decizia CCR privind interceptarile, care scoate SRI din schema instrumentarii dosarelor penale, vom fi intrebati. Aparent, nici una, dar credem ca ea exista, scrie Romania Libera.

"Merkel este la stramtoare, dar nu poate fi indepartata din functie" Politica pentru refugiati domina totul. Niciodata nu au fost atat de importante alegerile regionale pentru un guvern federal, considera fostul redactor-sef al ziarului german de mare tiraj Bild, Michael H. Spreng. Duminica, 13 martie, vor avea loc alegeri regionale in landurile Renania-Palatinat, Baden-Wurttemberg si Saxonia Anhaltina. DW: Domnule Spreng, este votul din cele trei landuri federale un plebiscit mic sau mare avand drept tema politica pentru refugiati a Angelei Merkel? Michael Spreng: Da, sunt totusi trei landuri federale, intre care Baden-Wurttemberg, un bastion al Uniunii Crestin Democrate. Se poate spune ca este un referendum privind politica pentru refugiati, pe care doamna Merkel trebuie sa-l ia foarte in serios, integral pe Deutsche Welle.